Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Priča se da i "bikovi prek bare" sele slijedeću tjedan u "Tako lijepa, tako naša, tako blizu"
Tko oročio, ……. bio [wink]

Lijepu sam kolčinu pobrao za ovaj post u petak.
Kod nas unatoč, danas se zaružilo sa + 6%,,
a kaj bu sutra … [bye]

PORTFELJ U GIPSU ... PRODAJEM NAJBOLJEM PONUĐAČU !!!

E ljudi moji, ste vidli ovog…

Starta hedge fond koji će se kladiti na hiperinflaciju

Tvrtka za upravljanje hedge fondovima Universa Investments, koja je lani masno zaradila kladeći se na pad dionica uskoro će osnovati Black Swan Protection Protocol-Inflation fond koji će se kladiti na dolazak hiperinflacije.

Iako inflacija svakako nije nezamisliva, Universin fond će se kladiti da će rast cijena dosegnuti razine koje rijetko tko očekuje zbog velikih poticaja koje vlade širom svijeta ubrizgavaju u gospodarstvo.

Strategija, koju je osmislio vlasnik Universa Investmentsa Mark Spitznagel, tako cilja na ostvariranje velike dobiti ako inflacija i kamatne stope zabilježe rast kakav se dogodio u sedamdesetima.
Fond će ulagati u opcijske ugovore povezane s robama kao što su kukuruz, sirova nafta i bakar, kao i opcije na dionice kompanija za vađenje nafte i kopanje zlata.
Black Swan Protection Protocol-Inflation kladit će se i na pad američkih državnih obveznica koje gube na vrijednosti u inflacijskom okruženju, a njihov prinos prošli je tjedan zabilježio najvišu razinu od studenog prošle godine.
Kako piše Wall Street Journal, Universa je poznata po vezama s investitorom Nassimom Nicholasom Talebom koji je 2007. godine napisao bestseler Crni labud (u originalu Black Swan) u kojem opisuje utjecaj ekstremnih događaja na svijet i financijska tržišta.

Taleb nema vlasnički udio u Universa Investmentsu, koji vodi njegov dugogodišnji suradnik Spitznagel, ali je dosta uložio u njegove fondove i pomaže u izradi strategija ulaganja.
Univesa Investments lani je ostvarila prinos veći od sto posto, a trenutno upravlja sa oko šest milijardi dolara, dok je na početku rada – u siječnju 2007. godine – raspolagala sa 300 milijuna dolara.

GOVERNER, SAMPRAS, DIZEL = SLOBODAN MILOŠEVIĆ !!! Opljačkali, izvarali....

meni se čini da bi taj fond mogao dobro zaraditi, jer iako ne baš hiperinflacija, u USA jedna brutalna "ali obična inflacija" je ono što ih sigurno čeka po izlasku iz ove krize, tj. njene "prve faze", velika infalcija će slabašno gospodarstvo stajati jako puno, bit će to jedna neugodna stagflacija.

Mi nemamo firme koje kopaju zlato, bakar.. INA bi možda mogla biti zanimljiva premda pitanje koliko se oni mogu okoristiti zbog skupe nafte, ja bih ja puno radije dionice MOL grupe, što se tiče kukuruza tu imamo naš BC-institut kojemu bi rast cijena kukuruza super odgovarao…

meni se čini da bi taj fond mogao dobro zaraditi, jer iako ne baš hiperinflacija, u USA jedna brutalna "ali obična inflacija" je ono što ih sigurno čeka po izlasku iz ove krize, tj. njene "prve faze", velika infalcija će slabašno gospodarstvo stajati jako puno, bit će to jedna neugodna stagflacija.

Mi nemamo firme koje kopaju zlato, bakar.. INA bi možda mogla biti zanimljiva premda pitanje koliko se oni mogu okoristiti zbog skupe nafte, ja bih ja puno radije dionice MOL grupe, što se tiče kukuruza tu imamo naš BC-institut kojemu bi rast cijena kukuruza super odgovarao…

JANAF?

Keš je trenutno princ, do kraja godine biti će kralj a u 2010 car ili diktator!

Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala
neki kažu da pjejako rastemo u odnosu na ostale, a na sljedećoj slici se vidi koliko smo još iza amera -1 godišnji graf

Svaka čast na grafu, jednostavno ne treba niti rijeći komentara. još smo puno ispod cijelog svijeta,bezobzira na ovaj rast u zadnja 2mjeseca

idući tjedan će bit bolje...

JANAF?
[/quote]
i Janaf, to je jasno 😉 i Tankerska plovidba onda… dakle imamo mi raznih poduzeća kojima bi porast cijena energije i sirovina kao i poljoprivrednih kultura mogao koristiti 😉

DOW
8727.89
227.56
+2.68%
NASDAQ
1827.21
52.88
+2.98%
S&P 500
943.54
24.40
+2.65%

Pročitajte malo komentare sa http://www.marketwatch.com i vidjet ćete koliko se ekipa ruga ovom rally i kako je on fundamentalno totalno neopravdan, premda se oni rugaju tom rally več mjesec dana, a tržište neumoljivo raste, a nikad se ne treba boriti protiv smjera tržišta.

… i kako je moguće da GM raste, a tvrtka je proglasila bankrot, bit če izbačena iz DOW index-a. Što to smart money zna, a mi mali ulagači ne znamo. Što se događa sa vlasnicima dionica starog GM. Dali se taj udjel prenese u novi GM. TK-izobilje neracionalnosti. Zaradi na greškama tržišta.

http://www.seebiz.eu/hr/analize/wall-street-dionice-najvise-u-zadnjih-sedam-mjeseci,46978.html

S&P 500 indeks je ponedjeljak zaključio iznad prosječne cijene u zadnjih 200 trgovinskih dana po prvi put od mjeseca prosinca 2007. godine što je znak bikovog tržišta za sve analitičare koji pokušavaju predvidjeti tržišni trend korištenjem statističkih tehnika[/u]

http://www.jutarnji.hr/novac/trziste_kapitala/clanak/art-2009,6,2,dow_0106,165430.jl

Prema podacima ISM-a, indeks nacionalne aktivnosti industrijskog sektora porastao je u svibnju na 42,8 u usporedbi s 40,1 u travnju, što je nadmašilo očekivanja analitičara koji su predvidjeli rast na 42. Inače, vrijednosti ispod 50 znače da se proizvodnja smanjuje, no rast u svibnju je bio toliki da se jasno vidi oporavak, jer vrijednost iznad 41,2 u periodu od par mjeseci znači porast BDP-a.

http://www.seebiz.eu/hr/analize/nafta-ponedjeljak-zakljucila-na-68%2c58-dolara,46980.html

Kineski i ISM indeks prerađivačke industrije su vrlo bikovski djelovali na potražnju sirove nafte. Zalihe sirove nafte konačno padaju. Taj trend pruža snažnu potporu cijeni”, izjavio je Phil Flynn, viši trgovac u Alaron Trading Corp
Naftno tržište na putu je prema cijenama iznad 70, ako ne i iznad 75 američkih dolara za barel. Taj je broj ono o čemu trenutno svi govore. Za dani tehnički momentum na ovom tržištu, ne možete se kladiti protiv njega i iskoračiti pred jureći vlak”, izjavio je Stephen Schork, predsjednik Schork Group Inc.
“Investitori se nadaju da će se gospodarstvo oporaviti tijekom druge polovice tekuće godine što će rezultirati povećanom potražnjom za sirovom naftom. Također postoji nada da će u drugom polugodištu vozači početi intenzivnije voziti”, izjavio je Michael Lynch, predsjednik Strategic Energy & Economic Research

http://www.vecernji.hr/newsroom/economics/3301997/index.do;jsessionid=29753CFDAA9C3930EC2A52A7AF279E85.1

Azija danas nije pratila Ameriku i Europu.
http://finance.yahoo.com/intlindices?e=asia

GOVERNER, SAMPRAS, DIZEL = SLOBODAN MILOŠEVIĆ !!! Opljačkali, izvarali....

DAX
Vaš link

Bez straha, pohlepe i sentimenta.

New Report

Close