Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

-5,7 je po meni lošije od -5,5. A po tebi? [proud]
Kaj je ovo šišanje, bik mamicu. Dobro da sam jučer 20 % ušel u keš.

Skoro kao prevdiđenih -5.5%?!
Pa to je bila najkonzervativnija procjena i rezultati su čak i od toga gori, jel znate koliko je većina analitičara očekivala?

???

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

The government said first-quarter gross domestic product fell at an annual rate of 5.7%. This is close to expectations of a 5.5% annual rate drop in the first quarter, according to a consensus forecast from Briefing.com. The initial reading last month put the annual rate of decline at 6.1%.

CNN

Only God, Muammar and Libya!

Skoro kao prevdiđenih -5.5%?!
Pa to je bila najkonzervativnija procjena i rezultati su čak i od toga gori, jel znate koliko je većina analitičara očekivala?

Meni je čak to nevjerojatno da svi znaju da je sve gore, a indeksi sve više. U čemu je caka?

[/quote]
Tbonds su otisle gore. Zlato bi otislo u 3PM da ga ne manipuliraju (i da ga ima… ali to je vec druga prica). Nafta i comodities duplo, Benzina lagano ide gore svaki mjesec. Otidji u ducan i na pazar pa ces vidjet isto … dionice se samo prestrojavaju jer je medju nama ili ispred nas sta … ???
Nemoj mi samo reci da vjerujes sluzbenim statistikama CPI, hrv nez sindikata i ostala sranja

Ne dajte zlovencima more jer ode u 3pm: terminal, plinovod, petrokemija, janaf, polimeri, brodogradnja, poljoprivreda itd itd

Gold
976 1,6%
Malo mi je ovo ipak pretjerano.

who dares, wins

Chicago PMI
actual: 34.9
expected: 42.0
prior: 40.1

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

Chicago Purchasing Managers Index Declines in May From Previous Month (story developing)

E, ovo je dosta bitno za amere:

US Consumer Sentiment Improves in May (story developing)

USA Q1

PRVI KVARTAL
Razočarenje: Američki BDP pao 5,7%, više od očekivanja
Autor/izvor: SEEbiz
WASHINGTON – Američko gospodarstvo u prvom je tromjesečju zabilježilo pad aktivnosti za 5,7 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, po nižoj stopi nego što se ranije prognoziralo, pokazali su u petak revidirani podaci američkog ministarstva trgovine.

http://www.voanews.com/croatian/2009-05-28-voa7.cfm

Najnoviji podaci o zapošljavanju i proizvodnji sugeriraju da recesija u Americi popušta.

Predsjednik Obama je na večeri za prikupljanje novca za demokratsku stranku u Los Angelesu govorio o ekonomiji:

"Mislim da se sa sigurnošću može reći da smo se odmakli korak od ponora i da je situacija mirnija nego prije."

http://www.seebiz.eu/hr/valute-i-robe/robne-burze-u-svibnju-najveci-mjesecni-rast-u-35-godina!,46723.html

KAPITAL NETWORK
Nafta – barel iznad 66 $ 29.05.2009.
Objavljeno 29.05.2009 u 17:05
Cijene sirove nafte na svjetskim su tržištima preskočile 66 dolara za barel, što je najviša razina u šest mjeseci.

Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Zlato nadonak 1000$

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

New Report

Close