Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

A kako komentirate potpuno suprotan smjer Crobex-a od svih svjetskih burzi zadnjih par tjedana?

Hell is Empty and all the Devils are Here

@ nenadB

pa o tome i govorimo, to su tvrde brojke: hrvat proizvede godišnje veći GDP nego što mu je udio u vanjskom dugu. kako će vratiti? pojma nemam, ali sigurno lakše nego stanovnici zemalja s one liste kojima treba 2, 3 ili 8 godina da proizvedu ono što kao država duguju i još im uz to društveni proizvod on the long run raste manje nego hrvatski ili čak više-manje stagnira.

A kako komentirate potpuno suprotan smjer Crobex-a od svih svjetskih burzi zadnjih par tjedana?

tako je i padalo, u svijetu se danima išlo sideways a ovdje u ponor, pa onda ne može biti drukčije ni kad raste. kako su se ljudi onda čudili zašto grobex pada a drugdje kao prestalo tako se sada čude zašto raste kada drugdje više ne raste.

hi hi hi [lol]

FSA won’t publish bank stress test results

By Deborah Hyde | 09:27:55 | 28 May 2009

http://www.citywire.co.uk/professional/-/news/shares-news/content.aspx?ID=342239

Wall Street i banke protiv ljudi. Drzave i vlade izmedju.

frende jel bi ti uzimo kredit a da neznaš kako ćeš ga vratiti? jel to pametno ić tako grlom u jagode. Stav "već će se to nekako vratit" nije baš pametan. mislim da se vlada malo zajebala. Uostalom da su mogli vratiti stari kredit ne bi uzimali novi da vrate stari. [sad]

2015. ova vlada i tak vise nece biti u igri pa ih boli djon. Kao i sve prethodne. Oni su se iz trenutnog dre.. prividno izvukli.

@ lynx, burza, nenadB itd.

dečki proučite onda ovo i budite sretni što ne živite ni u jednoj od ovih 15 zemalja s najvećom relativnom zaduženošću. u irskoj bi valjda od očaja skočili s nebodera. skupa s tom djecom osuđenom na okove sa znakom dolara.

http://www.cnbc.com/id/30308959?slide=1

ja ne znam o čemu ti ovdje govoriš, kakva problem vidiš u SVIM ovim državama??

Ne može gledati stvari baš tako paušalno, relativna zaduženost ništa ne govori, bitna je struktura toga duga, tj. "cijena duga i namjena sredstava", kao što sam maloprije negdje napisao jedna država može imati 10 % BDP-a dug a da je "u lošijoj situaciji time" od neke druge koja možda ima 200 % (i za koju to uopće ne predstavalja problem, dapače!, dug je poluga, kao i svaka -može biti jako koristan, ako ga znaš koristi, mi polugu ne koristimo da podignemo neki teret nego da s njom jedni druge udaramo po glavi, kao mali majmunčići).

Od 16 država, ja vidim samo 3 problematične, i to ovim redom:

1. USA
2. Španjolska
3. UK

gdje je jasno kako će se Ameri svoga duga riješiti, a nekako će se izvući i Englezi, uvjeren sam, ali Španjolci – oni su mi tu među svima ovima pod jednim upitnikom, no i za njih treba istaknuti da im je udio države u tom vanjskom dugu ipak manji recimo nego kod nas… no građani i poduzeća su ozbiljno zaduženi, to se čini ovako na prvi pogled, trebalo bi se malo ozbiljnije zabaviti problematikom da se vidi da li oni to mogu izdražati… ali na prvi pogled, to mi je ako uspoređujem sa državama sa ove tvoje top listi država sa najvećim upitnikom ako zanemarimo USA i UK koji "će se nekako izvući" (barem USA 🙂 )

@ Lynx

pa slažem se, i zato bi zaduženost na razini irske za hrvatsku bila mnogo veći problem nego što je sada za irsku.

May 27 (Bloomberg) — The U.S. economy will enter “hyperinflation” approaching the levels in Zimbabwe because the Federal Reserve will be reluctant to raise interest rates, investor Marc Faber said.

Prices may increase at rates “close to” Zimbabwe’s gains, Faber said in an interview with Bloomberg Television in Hong Kong. Zimbabwe’s inflation rate reached 231 million percent in July, the last annual rate published by the statistics office.

“I am 100 percent sure that the U.S. will go into hyperinflation,” Faber said. “The problem with government debt growing so much is that when the time will come and the Fed should increase interest rates, they will be very reluctant to do so and so inflation will start to accelerate.”

Federal Reserve Bank of Philadelphia President Charles Plosser said on May 21 inflation may rise to 2.5 percent in 2011. That exceeds the central bank officials’ long-run preferred range of 1.7 percent to 2 percent and contrasts with the concerns of some officials and economists that the economic slump may provoke a broad decline in prices.

malo sam provjerio. dakle GDP per capita je 2,5 puta veći. a vanjski dug per capita je oko 35 puta veći. ovo drugo su ti ideološke priče.

stari moj ovi ce da sljakaju za kamate sljedecih par godina….
lynx slazem se da je dug poluga,ali je i uteg ako ne proizvodis dovoljno da ga saniras i ako dug uvelike premasuje bdp tesko,jako tesko ga je sanirati,postoje i kamate na taj dug…

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju..odraz su mojeg misljenja......

The global economy won’t return to the “prosperity” of 2006 and 2007 even as it rebounds from a recession, Faber said.

Equities in the U.S. won’t fall to new lows, helped by increased money supply, he said. Still, global stocks are “rather overbought” and are “not cheap,” Faber added.

Faber still favors Asian stocks relative to U.S. government bonds and said Japanese equities may outperform many other markets over a five-year period. “Of all the regions in the world, Asia is still the most attractive by far,” he said.

Od 16 država, ja vidim samo 3 problematične, i to ovim redom:
1. USA
2. Španjolska
3. UK

da, da tri najveće sile zandjih 500 godina će propast a irska i finska će ih zamjenit kao vodeće sile svijeta trećeg milenija. [rolleyes]
eh, kad bilo sve u šoldima…

http://www.finance.si/248299/GM_kon%E8no_z_dogovorom

Zadnja rečenica je interesantna-"dionice koje uskoro neće vrijediti ništa jutros su poskupile" [lol] [lol]

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

New Report

Close