Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=4f5670a6-6ef3-4764-8896-abd584c8951f&open=sec

svaka skola se placa.sto je skola skuplja obrazovanje je kvalitetnije.

Kina drugi dan zaredom preko +5%, futuresi u plusu [thumbsup]

LAŽEŠ !!!
http://finance.yahoo.com/intlindices?e=asia
[/quote]

Ne laže namjerno…. samo je propustio vidjeti da je to stanje od 27.05…., a što se futuresa tiče…, stidljivo se zelene…

ajmo naši…, kakve veze ima što je EU malo u minusu…, Šuki je prikupio šuške…

[img]http://www.zwatla.com/emo/2007/gros-emoticones-002/283.gif[/img]
[/quote]
I mi će mo do kraja života otplačivati te dugove. [cry]

Kina drugi dan zaredom preko +5%, futuresi u plusu [thumbsup]

LAŽEŠ !!!
http://finance.yahoo.com/intlindices?e=asia
[/quote]

Ne laže namjerno…. samo je propustio vidjeti da je to stanje od 27.05…., a što se futuresa tiče…, stidljivo se zelene…

[img]http://www.zwatla.com/emo/2007/gros-emoticones-002/283.gif[/img]
[/quote]
[/quote]
Ne mi nego naša djeca, svaki Hrvat bi trebao kada pogleda svoje dijete prizvati si u misao činjenicu da će to dijete jednog dana trpjeti neviđeni teret – kojega mu na leđa stavljamo mi danas. Svaki Hrvat po na osob svojim činom zaokruživanja određene liste na glasačkom listiću to osobno čini!

Naši ljudi prenaivno vjeruju svemu što im se servira, našoj politici… toliko da sada naši vlastodršci mogu ovo (istina dobro postignutu kamatnu stopu obzirom na situaciju) prikazivati kao neki uspjeh, a nitko ne povlači pitanje zašto smo uopće došli u situaciju da se moramo zaduživati, u ovo vrijeme…

Ne znam kako ljude osvijestiti o čemu se radi kada se i osobno iracionalno zadužuju – to je jednostavno postao dio našeg mentaliteta, potpuno odsustvo razuma i financijske discipline = "hrvatski mentalitet".

Trebalo bi kod nas pokrenuti neku građansku akciju, neke skupine koja je spremna i sposobna nositi neki takav projekt, tipa: darivanja sve novoređenčadi u našim bolnicama kompletom simboličnih za noge i ruke "okova", stiliziranih u obliku recimo onoga znaka za $ ili sl. prikladnog simbola. Mislim da nema druge metode koja bi mogla našim ljudima prizvati u svijest što to znači za njihovu djecu što ovi naši danas rade, pa da u skladu sa svojom savješću i odgovornošću glasuju, sami se kandidiraju ako pak misle da su "oni svi isti", bilo što da naprave ali da se jednom kaže ovome mentalitetu: dosta! Više nećemo biti luđaci nego ćemo preuzeti u svoje ruke svoju sudbinu i sudbinu svoje djece.

Zaduživati se za potrošnju (a to mi činimo, bez obzira što to neki nastojali prikazati drugačijim!!) nije samo očajnička stvar (mnogima je dug očajnički potez za preživljavanje), to je kod nas luđačka stvar – nacija smo luđaka, još uvijek – nadajmo se ne zauvijek, da ćemo doći k sebi već jednom.

P.S. A ovdje se neki vesele kratkotrajnim pozitivnim efektima ovog izdanja, nije kratkotrajno glavno – problem je što će biti sa našom budućnošću, a ona će svakim i najmanjim daljnjim dugom: eksponencijalno ponirati prema propasti!

Durable Goods Rose 1.9% in April; Jobless Claims Fall 13,000 to 623,000 (story developing)

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

s obzirom na to da su ameri zavrsili u crvenom, da su evropcani poceli s crvenim, a da prognoze za domacu ekonomiju do kraja godine nisu nimalo blistave – ocekujem danas crobex u plusu jedan, dva posto 😉

tako je jutros govorio zaratustra, pardon, kamenac…
crobex nul pet u zelenom

hate red

GM Shares Halted. GM Bondholders OK Sweetened Offer, Deal May Not Mean Bankruptcy Avoided (story developing)

Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Moody’s: Financijska kriza više ne prijeti istočnoj Europi

Privatni investitori i banke će nastaviti financirati regiju čija su gospodarstva i dalje u teškoj situaciji

Bankamagazin

Istočna Europa se više ne suočava s neposrednom prijetnjom financijske krize jer privatni investitori i banke će nastaviti kreditirati tu regiju, objavila je u četvrtak globalna kreditna agencija Moody’s Investors Service.

Međutim, gospodarstva istočne Europe su u teškoj situaciji i njihov oporavak ovisi o oporavku na globalnoj razini, rekao je analitičar agencije Dietmar Hornung u intervju koji prenosi Bloomberg News. "Osjećaj neminovne financijske krize blijedi", rekao je Hornung dodajući da strane banke tvrde kako ostaju pri svojim angažmanima u regiji.

Globalna ekonomska kriza je pogodila istočnu Europu koje je računala na strane investicije i izvoz da bi ostvarila ekonomski rast. Dok će većina zemalja u regiji pasti u recesiju u ovoj godini, pad premija koje investitore traži da bi kupili vrijednosne papire izdavača iz istočne Europe ukazuje na to da su se strahovi za kolaps smanjili.

Češka, Slovačka i Poljska su "sidra u oluji", smatra Hornung. Te tri zemlje su sačuvale svoje rejtinge iz vremena prije krize iako izgled za Slovačku je smanjen na "stabilan" sa "pozitivnog2.

Ostaju sumnje za likvidnost Baltičkih zemalja i za Mađarsku koje su, međutim, ublažene potporom međunarodnih institucija. Agencija nije zabrinuta za proračunske deficite u regiji koji su se proširili nakon što je usporavanje ekonomskog rasta smanjilo prihod od proračuna.

New Home Sales Rise 0.3% in April (story developing)

[/quote]
Ne mi nego naša djeca, svaki Hrvat bi trebao kada pogleda svoje dijete prizvati si u misao činjenicu da će to dijete jednog dana trpjeti neviđeni teret – kojega mu na leđa stavljamo mi danas.
[/quote]
Zato, uvaženi kol. Lynx, moramo danas misliti na svoju dijecu!
Moramo imati dovoljno pameti i strpljenja da im olakšamo tako da u pravo vrijeme zauzmemo pozicije u perspektivnim tvrtkama!

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Premješteno iz teme: ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Ovo je danas bilo idealano.
Jučerašnje zatvaranje Amera debelo u crvenom nije izgledalo nimalo optimistično.
Ali srećom futuresi su bili u zelenom cijeli dan, a poslije i S&P500 taman toliko dugo da nam ne sruše cijenu pri kraju trgovanja.
Danas bi S&P500 mogao lagano u crveno do svojih 880, pa onda slijedi odbijanac još danas i rast do daljnjeg, naravno ne pravocrtno. Do koje će razine danas ne znam, ali mogli bi se zelenit krajem dana. BDI ide gore još neko vrijeme.

Mislim da će i naša Atlantska sve to znati popratiti.

@ lynx, burza, nenadB itd.

dečki proučite onda ovo i budite sretni što ne živite ni u jednoj od ovih 15 zemalja s najvećom relativnom zaduženošću. u irskoj bi valjda od očaja skočili s nebodera. skupa s tom djecom osuđenom na okove sa znakom dolara.

http://www.cnbc.com/id/30308959?slide=1

malo sam provjerio. dakle GDP per capita je 2,5 puta veći. a vanjski dug per capita je oko 35 puta veći. ovo drugo su ti ideološke priče.

New Report

Close