Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala
izgleda da oni koji su se pripetavali sada medjusobno reži i bježi, ali neka im bilo,ako ameri zatvore u debelom minusu nočas,,tek je sutra bježanija,iako moram priznati da kupnje uvijek ima,nije neka ali nije niti ponor stoga..neznam!
AMERI SU CRVENI!!!!!!!!!!!!! SVE PRODAJTE …………ODMAHHH!!!!!!!!
izgleda da će ameri dosta loše otvorit!!
izgleda da će ameri dosta loše otvorit!!
i zatvorit .
Philly Fed Improves to -22.6; Leading Economic Indicators Up 1% in April (story to come)
DOBA NELIKVIDNOSTI
Drugi krizni udar potapa Hrvatsku?
Autor/izvor: Tomislav Petrov, tomislav.petrov@seebiz.eu
KOMENTAR – Bonitetna kuća Dun&Bradstreet snizila je rejting Hrvatskoj što znači da će Hrvatska kredite za refinanciranje duga morati skuplje plaćati. Vijest ozbiljne analitičare nije iznenadila.
…
Malo sam izanaliziro te bonitne kuće. Svoje procjene temelje na pesimizmu ili optimizmu ljudi. [lol]
A to je za nas loše jer poznato je da su hrvati među najvećim pesimistima na svijetu.
Na žalost…moderna ekonomska analiza umjesto da ima kao alat računala i matematiku…ona se bavi sa psihologijom i parapsihologijom….procjenom od oka…prst gore ili dolje [lol]
Ja tim bonitetnim kućama uopće ne vjerujem niti u potpunosti. Mislim kako su oni najobičniji špekulanti, manipulatori i prevaranti….a da još ne kažem da su u službi politike pritisaka na neku državu ili regiju.
Njihove metode su daleko od statističke-matematičke egzaktnosti…što me najviše i brine u cijelom sustavu ekonomije i nije čudo da je i pukla kriza…
Ionako su se već nekoliko puta prevarili što se tiče hrvatske u procjenama…a nadam se kako će i ovaj put.
Ono što je dobro je da se još nismo zadužili kod MMF-a…a ako će biti potrebno…iskoristiti ćemo tu mogućenost na kraju godine. A to je vjerojatno i skrivena ideja tih bonitetnih kuća.
Interesantno kako su se telici i bikovi koji su se ovih dana iskrcali odjednom preobratili i prizivaju korekciju kao nesto zdravo. Necu ih imenovati; sami ce se prepoznati [wink]
LOS ANGELES (MarketWatch) — The Obama administration is preparing to send General Motors Corp. into bankruptcy as early as the end of next week under a plan that would give the automaker tens of billions of dollars more in public financing, the Washington Post reported Friday, citing sources familiar with the discussions.
Under the draft bankruptcy plan for GM /quotes/comstock/13*!gm/quotes/nls/gm (GM 1.92, +0.47, +32.41%) , the company would receive just short of $30 billion in additional federal loans, the report said, but added that the figure is a starting point in negotiations and could change.
A bankruptcy filing would come in spite of a breakthrough deal between GM, the United Auto Workers union and the U.S. Treasury that would pave the way for lower labor and health-care costs at the struggling automaker. See story on GM labor deal.
Such a move would also leave Ford Motor Co. /quotes/comstock/13*!f/quotes/nls/f (F 5.33, -0.08, -1.48%) as the only of the three major U.S. auto makers to have avoided a bankruptcy filing in the current global economic downturn.
Interesantno kako su se telici i bikovi koji su se ovih dana iskrcali odjednom preobratili i prizivaju korekciju kao nesto zdravo. Necu ih imenovati; sami ce se prepoznati [wink]
Danonoćno su forsirali kupnju i onda otišli u Njemački. Zanimljivo.
da, što sve ljudi rade za novac, nevjerojatno…kvaliteta nekih foruma se opasno srozala, na žalost
[angry]
Ja iskrco samo hdel jer se prenapuhao a ostalih 15-tak dionica imam i dalje. da nebi netko na mene pomislio.. [proud]
Prvi koji je pobjegao je onaj Sampras
kao na službenom je putu, olfo su sad svi na službenom putu
[kiss]