Premješteno iz teme: Komentari trgovanja
http://www.investopedia.com/university/advancedbond/advancedbond2.asp
zato sto nemammo ove obveznice…
http://www.investopedia.com/terms/i/indexlinkedbond.asp
a ako kamata u europi nastavi ici prema gore, onda su obveznice [bye] (dugorocne)
zahebavas da to ne znas?!
Pa koliko ja znam to ipak ovisi o tome kolika je inflacija.
Ali me zanima koliko rast EU stopa utječe na naše stope
[/quote]
ovisi najviše o kretanju kamatnih stopa, padnu li, povećavaju se realni prinosi na obveznice, porastu li realni yield na obveznicu pada, također realni prinos ovisi i o inflaciji pa neke obveznice imaju u sebi
ugradjenu korekciju za stopu inflacije.
evo ti malo besplatne škole. kad već pišeš o tome, probaj se barem malo prije informirati.
BTW, nominalni kamatnjak (kupon) na obveznicu nije yield već je to razlika između nominalne i tržišne cijene obveznice.
Europa zeleni od 1,5% – do 3,8% a mi pisljivih 0,8%
inflacija i kamatne stope su povezane, zar ne?
Spread na bund i HR obveznice u EUR je za ocekivati, zar ne
Ent ja sam mislio da ti malo vise znas
Blu,
pitanje je za kamatne stope sto ce se dogadjati u periodu 3-6 mjeseci- ako bi isao, samo u kratkorocne trenutno…. ako si previse u dugoj poziciji, moze ti biti vraski… ako kamate odu dalje gore… i ako nemas u HTM
[/quote]
I dalje nitko nije odgovorio na moje pitanje osim što mi svi citirate iz investopedije.
Dakle ponovit ću:
Kolikoi kako može utjecati povećanje kamatnih stopa u Europi na naše državne obveznice bez valutne klauzule i to one izdane na 6 mjeseci npr.?
ATX ATX 3,547.31 9:12AM ET Up 110.93 (+3.23%)
^BFX BEL-20 3,009.65 9:27AM ET Up 104.25 (+3.59%)
^FCHI CAC 40 4,240.61 9:27AM ET Up 128.16 (+3.12%)
^GDAXI DAX 6,298.00 9:11AM ET Up 142.63 (+2.32%)
^AEX AEX General 394.16 9:27AM ET Up 10.17 (+2.65%)
^OSEAX OSE All Share 478.66 9:12AM ET Up 8.62 (+1.83%)
^MIBTEL MIBTel 21,364.00 9:27AM ET Up 441.00 (+2.11%)
^IXX ISE National-100 81.23 Jul 16 0.00 (0.00%)
^SMSI Madrid General 1,252.99 9:25AM ET Up 38.99 (+3.21%)
^OMXSPI Stockholm General 274.71 9:26AM ET Up 10.39 (+3.93%)
^SSMI Swiss Market 6,777.45 9:27AM ET Up 193.96 (+2.95%
^FTSE FTSE 100 5,299.80 9:12AM ET Up 149.20 (+2.90%)
pa ti stvarno nista ne znas?
pogledaj prinose na HR obveznice s VK i bez VK
Pogledaj prinos HR obveznice s VK i Bund-a
pokusaj shvatiti zasto je 15-ica na cijeni 92, a 12-ca na 104,
e sad pogledaj sto se dogadjalo u posljednih 5godina s obveznicama (VK, bez VK i Bund) , pa bi ti mozda moglo bito jasno… btw, da nesto razumijes vec biti bilo jasno iz prethodnog odgovora
[tongue]
[tongue]
[I dalje nitko nije odgovorio na moje pitanje osim što mi svi citirate iz investopedije.
Dakle ponovit ću:
Kolikoi kako može utjecati povećanje kamatnih stopa u Europi na naše državne obveznice bez valutne klauzule i to one izdane na 6 mjeseci npr.?
Prestao si pisati o Americi, a zna se i zašto.
Recimo izdano 122.000 građevinskih dozvola više; 91.000 više građevina započeto, sve naravno u odnosu na prošli mjesec.
Dakle nema smaka svijeta. Očito je da je zelenilo u modi.
Glede korporacijski izvješća 90% ih je nadmašilo prethodne rezultate ali i očekivanja. Većinom su povećani i prihodi.
inflacija i kamatne stope su povezane, zar ne?
Spread na bund i HR obveznice u EUR je za ocekivati, zar ne
Ent ja sam mislio da ti malo vise znas
Blu,
pitanje je za kamatne stope sto ce se dogadjati u periodu 3-6 mjeseci- ako bi isao, samo u kratkorocne trenutno…. ako si previse u dugoj poziciji, moze ti biti vraski… ako kamate odu dalje gore… i ako nemas u HTM
[/quote]
I dalje nitko nije odgovorio na moje pitanje osim što mi svi citirate iz investopedije.
Dakle ponovit ću:
[/quote]
ako su izdane na 6 mjeseci onda je riječ o kratkoročnim obveznicama odnosno trezorcima. prinosi na trezorce malo se razlikuju od prinosa na dugoročne obveznice iste vrste jer ovise o kam.stopi unutar jedne kalendarske godine pa im je diskontni faktor prinosa nešto drugačiji. inače kamatna stopa djeluje na isti način na sve dužničke vrijed.papire. da, ni riječ nisam citirao iz te investopedie jer ju uopće niti čitam niti koristim.
niti ja ne citam investopediu- samo mi je najlakse copy-paste link nego tipkati…
dow jones u crvenom… svasta ce jos biti do kraja radnog dana
[I dalje nitko nije odgovorio na moje pitanje osim što mi svi citirate iz investopedije.
Dakle ponovit ću:
Prestao si pisati o Americi, a zna se i zašto.
Recimo izdano 122.000 građevinskih dozvola više; 91.000 više građevina započeto, sve naravno u odnosu na prošli mjesec.
Dakle nema smaka svijeta. Očito je da je zelenilo u modi.
Glede korporacijski izvješća 90% ih je nadmašilo prethodne rezultate ali i očekivanja. Većinom su povećani i prihodi.
[/quote]
Kolega, pa nemojte molim vas.
90% kompanija je nadmašilo prethodne rezultate?
Pa šta vi čitate Walt Disney Street Journal?
Svi rezultati su jako loši.
Jedino što nisu gori nego što se očekivalo.
A uz svaki "dobar" data report o stanju ekonomije vam stoji zašto je tako.
Jedan od današnjih "dobrih" rezultata je taj da se "samo" 18000 ljudi prijavilo za pomoć za nezaposlene ovaj tjedan, a drugi "dobar" je da je "housing data" narasla za 9,1 posto i to isključivo zbog nekakve regulacije u državi New York, koja nema veze s mozgom,
jer bi inače pad housinga bio 4%.
Ovakve vijesti se i dalje serviraju da se neki mogu iskrcati ali njihov efekt ne traje dugo.
Par dana max.
A onda?
A šta onda?
Ti izgleda pušiš sve što ti financijski mediji, forumi i analitičari serviraju. Baci malo oko na ovaj link pa s desne strane na tablicu Earnings Central i pogledaj zašto su izvješća tako "dobra". Zato što su snizili očekivanja da boli glava. Strava. To je samo odlaganje neminovnog. Očigledno je rast u banani a ovo "better than expected" je samo školsko navlačenje lakovjernih. Slijedeći leg će biti puno niži. Treba do kraja iskrcati masoneriju, iluminate i ostalu bratiju. A onda idemo u novi ciklus samo što prvo moramo roknut dolje da se bratija nakrca. [cool]