Wal-Mart First-Quarter Profit Meets Estimates, Comes in at 77 Cents a Share (story to follow)
kvartalni rezultati RWEa nadmasili ocekivanja…
Vaš link
PPI Up 0.3%, Core PPI Up 0.1%; Jobless Claims Rise by 32,000 to 637,000, Continuing Claims Hits Record Again (story developing)
Unatoč tome, američki futuresi trenutno okrenuli u plus:
ESM09.CME E-Mini S&P 500 Jun 09 885.50 8:41am ET Up 0.25 (0.03%) Chart
YMM09.CBT Mini Dow Jones Indus.-$5 Jun 09 8,292.00 8:40am ET Down 2.00 (0.02%) Chart
NQM09.CME Nasdaq 100 Jun 09 1,349.00 8:40am ET Up 4.75 (0.35%) Chart
OCJENE
Fitch: Hrvatska bi mogla tražiti pomoć MMF-a
Autor/izvor: SEEbiz
NEW YORK – Fitch tvrdi da postoji vjerojatnost da Hrvatska, kao i Bugarska i Litva, zatraži programe vođene Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) kako bi lakše popunila potencijalne praznine u financiranju.
* DJIA
* 8,331.32
* +46.43
* Nasdaq
* 1,689.21
* +25.02
* S&P 500
* 893.07
* +9.15
Opet su nas danas na ZSE oženili isto kao u ponedjeljak jer ni smo pratili Amere od petka.
ma kakvo praćenje amera, dajte prestanite prodavati maglu ljudima, kakve mi veze imamo s amerima?!?! pročitajte ovo dolje pa ćete vidjeti u kakvim smo mi gov…a, lako amerima gdje se štampaju svaki dan novi deseci milijuna dolara!
Građani na gubitku 47 milijardi kuna
‘Potrošnja u državi je pala i zato što su građani prošle godine izgubili 47 milijardi kuna financijske imovine koje su uložili u fondove i dionice’, rekao je guverner HNB-a Rohatinski.
Guverner HNB-a Željko Rohatinski naglasio je da je monetarni sektor koji je izdržao prvi udar krize ostao stabilan, dok najveći problemi tek očekuju realni sektor. Pozvao je tvrtke da se prilagode tome da ove godine neće biti inozemnog kapitala kao prošle, piše Večernji list.
Prošle je godine u Hrvatsku stiglo 6,4 milijarde eura inozemnog kapitala. Taj scenarij nećemo gledati i ove godine jer će inozemni dug stagnirati, inozemna ulaganja će se prepoloviti, a izvoz će pasti 10 posto.
Monetarne akrobacije, rekao je Rohatinski, ne mogu nadomjestiti nestašicu deviza, te dodao da će nelikvidnost biti glavni problem realnog sektora
"Dijelom i uz pomoć HNB-a, banke su posljednjeg kvartala 2008. i prvog 2009. glavninu kredita usmjerile prema državi. Da se to nije dogodilo, država bi dospjela u ozbiljnu insolventnost, da ne upotrijebim teže riječi", rekao je Rohatinski.
Iako banke to ne prikazuju u svojim bilancama, došlo je do pogoršanja u kvaliteti plasmana banaka i naplati, dodao je Rohatinski.
Istaknuo je da je i potrošnja u državi pala zbog toga što je stanovništvo lani izgubilo 47 milijardi kuna financijske imovine koje su uložili u investicijske fondove i dionice, piše Večernji list.
"Izgubilo se sve što se fiktivno zaradilo u 2007.", rekao je guverner.
Net.hr
i sad nakon ovoga neki počnu o tome da zašto mi ne pratimo amere? smijao bih se na ovo da situacija zapravo nije tragična [bye]
dimo,i ja bih plakao da ovo vec nije ukalkulirano u trenutacnu cijenu,inace cim drugim objasnavas pad s 5400 bodova….???
ma kakvo praćenje amera, dajte prestanite prodavati maglu ljudima, kakve mi veze imamo s amerima?!?! pročitajte ovo dolje pa ćete vidjeti u kakvim smo mi gov…a, lako amerima gdje se štampaju svaki dan novi deseci milijuna dolara!
Ah gle kak sam već tu napisao, par ljudi zna kaj nam se sprema, nekolicina nas nagađa, ostali se slijepo žove još uvijek u sistemu koji se počeo raspadati prošle godine.
To je ono ko poste me iz zatvora nakon 40 g., i ja nebum izašel van, jel vani je sve novo, nego budem dobrovoljno ostao u zatvoru jer ono što sam ja poznavao više ne postoji, sad je neki novi svijet.
Pa meni nije jasno zakaj ljudi misle da se za njihova života svijet neće promjeniti?
Pa pogleč vrijeme od naših staraca do danas, za babe i dede da ne govorim. Oni nisu imali struje?!!???
Ali ne glave u pjesak i target UP, UP, UP. Moje mišljenje znate, nebu to sam tak prošlo. A i ak prođe onda tek znaš da s nama/našom generacijom nekaj ne štima.
Samo ako makneš pohlepu i strah. Onda se vid razbistri i vidiš đe i kak živiš…
Sve ostalu su pizdarije koje pričaju ljudi koji dobivaju lovu za to.
dimo,i ja bih plakao da ovo vec nije ukalkulirano u trenutacnu cijenu,inace cim drugim objasnavas pad s 5400 bodova….???
Izlaskom stranaca koji su i pokrenuli krobi, nastavili mi mali, a onda isti ti stranci iskrcali MF i nama.
Svi sretni i zadovoljni, mi imamo svoje dionice koje možemo prodati opet sami sebi, oni imaju našu lovu x2, i tak to. Jel to bio scenarij? http://hr.wikipedia.org/wiki/Carl_Bildt i ekipica, ne?
hoce mi netko od vas u tom slucaju argumentirano navesti zasto smo pali sa 5400bodova na ovo……????nece, jer nemate objasnjenje…zato se i danas cudite…
matlalic2
sto ce biti kad ti isti stranci skuze da smo mo podcijenjeni,a oni ddosli blizu vrha,ukoliko mi nebudemo pratili njih…????sta se dogadja s belex15 ovih dana oni imaju krizu realnog sektora krizu institucija,otcjepljenje kosova,probleme s albancima na jugu srbije,probleme s bosnjacima na sandžaku,nikakav turizam, ekonomiju koja je devastirana,vec su zatrazili pomoc mmf…no svejedno belex je skocio duplo vise nego crobex zadnjih dana…