Utjecaj svijetskih indeksa je očito golem, rekao bih pregolem. Naš Crobi raste više nego FTSE, DAX i CAC zajedno. Samo gledam i zlato raste, mora da ga baš ne prodavaju bogataši, štoviše kupuju ga. [sad]
Ja bi rekao da je zlato navlakuša i da će svi koji ga sad kupuju popušiti. Imaš moj post na temi općenito bez cenzure od juče i link o diamantima koji su pali gadno što mi nema nikakve logike kad gledaš zlato.
GM First-Quarter Net Loss $9.78 a Share vs. $11.05 Estimates, Bank of England to Boost Size of Assets Purchases (stories to follow)
Timothy Geithner o testu na stres: Nijedna od velikih banaka nije u opasnosti
Autor/izvor: SEEbiz
WASHINGTON – Ministar financija SAD-a Timothy Geithner izjavio je da ni jedna od 19 velikih banaka koje je vlada podvrgla testu na stres, nije u opasnosti od insolventnosti.
EUROPSKA TRŽIŠTA
Europske dionice: Financijski sektor predvodi uzlet
Autor/izvor: SEEbiz / Reuters
LONDON – FTSEurofirst 300 indeks europskih dionica do trenutka pisanja teksta uzletio je više od dva posto. Sve oči sudionika financijskog tržišta gledaju prema europskoj središnjoj banci.
http://www.seebiz.eu/hr/analize/europske-dionice-financijski-sektor-predvodi-uzlet,44642.html
Baš me zanima koliko će Ameri danas narasti, 5,6,10%, sutra opet toliko jer kriza je prošla, a optimizam se vratio, jupiiii. Evo jednog skromnog izračuna:
Ako DJI raste 10% dnevno, uzeo sam neki minimalan rast, ne vjerujem da će manje, dobijemo sljedeće:
8500+10%=9350
9350+10%=10285
10285+10%=11313
11313+10%=12444
12444+10%=13689
13689+10%=15058
Znači, sljedeći četvrtak smo na ATH DJI, kako divno, a mi mislili da je kriza, a to samo čvrste ruke su htječe izbiti dionice od onih kolebljivih. Strava!
Lagano cure vijesti o tzv stress testu banaka…
Stressed banks must produce plan to raise capital in 30 days
Bank regulators detail capital ratios ahead of test results on Thursday
Ovo je vrlo znakovito!!
The 19 financial institutions must have grade-A Tier 1 capital of at least 6% of assets and will be required to have a "significant" amount of their total equity in common shares, according to the statement.
Ostaje samo da se vidi kojom brzinom će DJIA na ATH!
Utjecaj svijetskih indeksa je očito golem, rekao bih pregolem. Naš Crobi raste više nego FTSE, DAX i CAC zajedno. Samo gledam i zlato raste, mora da ga baš ne prodavaju bogataši, štoviše kupuju ga. [sad]
Kolega, kada već poredite Crobex sa FTSE, DAX I CAC na današnji dan, onda istine radi treba reći i to da je primjerice DAX u prošlom mjesecu zabilježio rast od preko 17%, a Crobi 9,8%.
Kako pregolem? Pa kada se Crobi otapao sa 5000+ bodova je padao zbog ostatka svijeta a ne zbog situacije u Hrv. stoga me ovo uopce ne cudi.
Ode i nafta
http://articles.moneycentral.msn.com/Investing/Dispatch/market-dispatches-050709.aspx
Stress-test results mark turning point for stocks
B of A, Citigroup and others need more cash, but investors feel that now they know the worst about the nation’s banks. Volkswagen merges with Porsche. AIG set to announce $5 billion loss.
[Related content: stocks, investments, stock market, financial crisis, economy]
By Andrew Rosenbaum
Despite all the debate about the stress tests, many investors feel that the announcement of the results today will mean a significant positive change for the markets.
With most of the results already leaked to the press, it’s clear that seven of the 19 stress-tested banks will need about $65 billion in capital.
"That’s far less than was initially feared," said Edmund Shing, chief of equities strategy at BNP-Paribas. "This is clearly a turning point for the markets. Investors no longer have to fear terrible surprises from the banks."
Amerima Unemployment Claims padaju 2i tjedan za redom.
Navecer objavljuju stress info u potpunosti pa cemo vidjeti kako ce Azija odreagirati.
Izvor: http://www.forexfactory.com/
Jobless Claims Fall in Another Plus for Economy