U Americi narodno veselje.
Indexi narasli 2% što je bilo i za očekivati nakon današnjih odličnih rezultata kompanija.
Wells Fargo je izvjestio da je njihov pad profita samo 25% a American Airlines ima gubitak od samo 1,4 milijarde dolara što je morate priznati fenomenalno.
CPI index koji je mjera za inflaciju je pokazao najveći rast inflacije od 1991. godine.
Jedino što je moglo negativno utjecati na današnji rast američkih indexa je nafta koja je pala,
i to prilično, no to nije obeshrabrilo ulagače.
Ako još sutrašnja izvješća pokažu gubitke manje od 600 milijardi dolara to bi trebalo značiti da je Amerika na putu oporavka.
tako je, ali je problem sto su oni mislili da ce biti jos puno gore, pa su uračunali u cijenu dionica još vec gubitke i onda pali puno vise nego su trebali.
sad moraju nadoknaditi bezrazlozni pad [tongue]
wells fargo u +20%.
EPS 3c veca, na trenutnu cijenu dionice, nije malo [smiley]
a nafta… [bye] [bye]
ne znam jel to volatilnost na vrhuncu trenda, pa se mozda opet vrati, ili je ovo konacni zbogom, jer je probila proslo dno..ali nije dobro, bit ce tamo krvavih gaća [lol] [bye] [bye]
nasdaq +3,12% [shocked]
auuuuu..poklalo međede tamo.. [shocked]
ali ja sam ionako za decoupling, mislim da ovisimo o INAi, pa se ne uzbudjujem previse ni na njihove padove ni rastove.
nasdaq +3,12% [shocked]
auuuuu..poklalo međede tamo.. [shocked]
ali ja sam ionako za decoupling, mislim da ovisimo o INAi, pa se ne uzbudjujem previse ni na njihove padove ni rastove.
MIsliš li da su junci dosta jaki da pokolju međede u Americi?
Premješteno iz teme: Komentari trgovanja
– Veliki povratak amera [thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]
Premješteno iz teme: Komentari trgovanja
USA ;
BK AMERICA 23 % up
C 13 % up
GM 17 % up……
Pa sutra bi kod nas trebalo ići par dobrih firmi minimalno 5 % up.
Tu prevenstveno mislim na Kodt ili ostale koje imaju takva izvješća.
Nafta je pala drugi dan za redom, Danas cc 4,5 $ u zadnja dva dana oko 10 $.
Na dionicama financijskog sektora danas je bio ogroman rast uz izuzetno veliki volumen….
BAC + 22,4 % — 191.000.000 $
C + 13 % — 156.000.000 $
JPM + 15 % — 77.000.000 $
FNM +31 % — 118.000.000 $
FRE + 29 % — 136.000.000 $
E sad se ja pitam da li su investitori iz nafte promjenili igru ( očigledeno im je bilo dosta balona ).I sad ulaze u dionice financijskog sektora.
Baš me zanimaju Vaša razmišljanja.
Nadam se brzom oporavku nase burze.
Sutra slijedi eksplozija EU indexa od barem + 2 % a i crobi će sutra biti 1,5-2% u plusu. Ostane li nafta na ovim razinama ili čak nastavi padati, slijedi višednevni zeleni rally na svjetskim burzama, pa tako i na našoj. Ogromni minusi na dionicama, napumpavani na malim prometima, istopit će se u par dana. [thumbsup]
Na dionicama financijskog sektora danas je bio ogroman rast uz izuzetno veliki volumen….
BAC + 22,4 % — 191.000.000 $
C + 13 % — 156.000.000 $
JPM + 15 % — 77.000.000 $
FNM +31 % — 118.000.000 $
FRE + 29 % — 136.000.000 $
E sad se ja pitam da li su investitori iz nafte promjenili igru ( očigledeno im je bilo dosta balona ).I sad ulaze u dionice financijskog sektora.
Baš me zanimaju Vaša razmišljanja.
Nadam se brzom oporavku nase burze.
Što se tiče dionica nema više tzv nepokrivenog šortanja.
Glede nafte nije se promjenila igra nego igrači, čini mi se.
Sutra slijedi eksplozija EU indexa od barem + 2 % a i crobi će sutra biti 1,5-2% u plusu. Ostane li nafta na ovim razinama ili čak nastavi padati, slijedi višednevni zeleni rally na svjetskim burzama, pa tako i na našoj. Ogromni minusi na dionicama, napumpavani na malim prometima, istopit će se u par dana. [thumbsup]
Da rally je moguć. Osnovno pitanje je, ako ga i bude, koliko će trajati i koliko visoko će otići. Masa ljudi čeka malo više cijene samo da bi izašli van sa nulom ili smanjenim/prihvatljivim gubitkom.
Ali, da li je nekome palo na pamet da je nafta pala zbog demand destructiona i da je ona svoje u ovoj krizi dala. Ruku na srce bila ona 147 ili 135 mislim da nije previše bitno. I dalje je to jaaakooo visoko. Kada bi pala ispod 100 onda bi mogli govoriti o nekom olakšanju. I nemojte zaboraviti da je već bilo takvih slučajeva pa je opet odletilo gore. Ne bih se začudio da je uskoro vidimo na 150+ usd.
Što se tiče dionica nema više tzv nepokrivenog šortanja.
Glede nafte nije se promjenila igra nego igrači, čini mi se.
tu se varaš, većina transakcija futuresima i put i call opcijama je nepokrivena.
Da rally je moguć. Osnovno pitanje je, ako ga i bude, koliko će trajati i koliko visoko će otići. Masa ljudi čeka malo više cijene samo da bi izašli van sa nulom ili smanjenim/prihvatljivim gubitkom.
Ali, da li je nekome palo na pamet da je nafta pala zbog demand destructiona i da je ona svoje u ovoj krizi dala. Ruku na srce bila ona 147 ili 135 mislim da nije previše bitno. I dalje je to jaaakooo visoko. Kada bi pala ispod 100 onda bi mogli govoriti o nekom olakšanju. I nemojte zaboraviti da je već bilo takvih slučajeva pa je opet odletilo gore. Ne bih se začudio da je uskoro vidimo na 150+ usd.
[/quote]
teško da ćemo je vidjet spod 100$ no ukoliko se stabilizira oko 130$ za početak je veliki pomak na situaciju u svijetu koja je bila prethodnih mjeseci.