Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala
a točan izvor informacije i autor članka nepoznati! [lol]
kako ih nije sram! [rolleyes]
Bloomberg. [bye]
Evo NA.
Vaš link
[/quote]
Barone dobrodošao natrag. Zar su te već potjerali sa moj novac?
[/quote]
sinoc sam bas pisao kolegi da je baron stigao,ovaj nick mu je vrhunac svega,moze promijeniti 100nickova ali ga nije problem skuziti…
FINANCIJSKA KRIZA
Dobit kompanija na Wall Streetu pala 35,3 posto
Autor/izvor: SEEBiz / Hina / Reuters
NEW YORK – I ovoga bi tjedna na Wall Streetu moglo biti vrlo neizvjesno jer ulagači očekuju informacije o rezultatima ‘testa na stres’, sjednicu američke središnje banke, niz gospodarskih podataka i brojna poslovna izvješća kompanija. Prošloga je tjedna Dow Jones indeks pao 0,7 posto, na 8.076 bodova, dok je S&P 500 indeks izgubio 0,4 posto, zaronivši na 866 bodova. Time je prekinut trend rasta tih dvaju indeksa koji je trajao šest tjedana.
http://www.seebiz.eu/hr/burze/dobit-kompanija-na-wall-streetu-pala-35%2c3-posto,43729.html
Pa ako su burze padale zbog svakakvih bedastoća onda mogu i zbog svinjske gripe… [rolleyes] [lol]
Koliko sam shvatio ti trguješ u Americi. Zanima me kako će tamo reagirati farmaceuti ( cijena) na ovu gripu.
opet blb I HYPO
FINANCIJSKA KRIZA
Rizična imovina u njemačkim bankama doseže 1.000 milijardi dolara
Autor/izvor: SEEBiz / Hina / Suddeutsche Zeitung / Der Spiegel
BERLIN – Njemački bankovni sustav izložen je preko 1.000 milijardi dolara (816 milijardi eura) vrijednoj problematičnoj, objavili su mediji u najvećem europskom gospodarstvu, pozivajući se na povjerljivo izvješće financijskog nadzornog tijela.
Ako je točno ovo što sam uspio pročitati a jutros baš nemam vremena na pretek neka me netko ispravi da su futuresi u minusu zbog ovih prasića onda bi do kraja dana USA mogla vrlo lako u plus, a ako je neki drugi razlog tada povlačim ovo što sam rekao.
Kada nemaš razlog, pronađi ga, to je USA moto.
Futuresi cca -1.5%, DAX -2%, a mi -0.66% odskačemo od DAX-a +1.34% u korist Crobia, ma mogu svi padati, Crobia to previše i ne dira, sve do jedanput, a onda …
Futuresi cca -1.5%, DAX -2%, a mi -0.66% odskačemo od DAX-a +1.34% u korist Crobia, ma mogu svi padati, Crobia to previše i ne dira, sve do jedanput, a onda …
DAX Down 59.18 (1.27%)
Zato što je bitan omjer cash/dionice, ukoliko ima viška casha, a malo dionica, usprkos svim lošim vijestima možemo i rasti tako da teza DAX -2%, a mi ne padamo, ne stoji. Isto vrijedi i obrnuto. Uostalom, CROBEX je na -0,8%, tako da slijedimo tzv. svjetske trendove.
Kolega kako je DOW završio u petak, kako je DAX završio u petak, još smo mi najgore prošli.