Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Uopće me nebi čudilo da je današnja objava ili dio objave stress-testa kad Amerikanaca, koji tržište "percepira bolje od očekivanog" zapravo početak pada US burze u narodnom periodu, nakon ovog 6-tjednog rellya. Dokle god stopa nezaposlenost kod Amerikanaca ne dosegne vrh, nema govora o oporavku. To je vodeći indikator za kojim se povodi US burza.

PS: Dno na burzama će usljediti 6-8 prije vrha nezaposlenosti

Kupi na glasinama, prodaj na vjestima.

Pogrešno kolega,pogrešno.Odpuštanje radnika (nezaposlenost) uvjek kasni za recesijom.Kad oporavak krene neće još prestati odpuštanje. Zato večina ni ne skuži kad oporavak počne.Ne kažem da je oporavak već sad počeo ali sigurno ga nećeš prepoznati po tome jer će prestati odpuštanje ili čak početi zapošljavanje.

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

Stopu nezaposlenosti najavljuju da će se povećavati sve do iduće godine i da bi mogla dosegnuti 11%…

pa to će biti gotovo dvostruko veća stopa nego onih "rekorderskih" istarskih 6 %… koji su doduše sad već daleka prošlost obzirom na snažan udarac recesije koji je posebno udario po zaposlenosti Istarske županije jer se radi o izvozno orijenitranoj županiji (između ostaloga i u automobilskom sektoru koji u svijetu doživio povijesnu kataklizmu što se odražava i na narudžbe automobilskih dijelova… pa čak i TDR je morao otpuštati zbog poteza naše Vlade, nama toga tko nije tamo otpuštao zadnjih kvartal-dva), pa koja je tamo sada negdje oko cca. 8 % vjerojatno, još uvijek oko 2 puta manja nezaposlenost nego je hrvatski prosjek, no sada opasno blizu (ili možda već jednako) američkoj groznoj stopi od 8,5 % (to je još uvijek aktualna stopa? Ali kako onda 11 % do godine, pmalo mi je teško zamisliti da može do 11 % dogurati tako brzo).

Naša hrvatska nezaposlenost se ne povećava drastično, kada nam nisu značajno zastupljene izvozne industrije u strukturi zaposlenosti, niti općenito proizvodni sektor, a država naravno ne pada na pamet smanjivati svoj sektor, kada bi se iz državnih službi i poduzeća otpustili svi koji su viška… bila bi promjena… kao da smo recesijom teško pogođeni izvozni Japan [lol] No kako god, makar nam stopa mirovala na cca. 15-16 %, dok je to iznad 10 %, jasno je zašto nam je stanje u državi kakvo je, imati stopu nezaposlenosti preko 10 %, pa mi smo od kad smo nastali u krizi očito, ono dok nismo bili u recesiji više je bio privid/umjetno nego pravi rast, mislim kakva je to ekspanzija sa stopama nezaposlenosti preko 10 % (a da ne govorimo tek o razini ZAposlenosti… očito da većina živi na račun manjine, takvo nešto nikada nigdje nije bilo dugoročno održivo…)

WFC ima zanimljiviji TA od C. WFC ili C pitanje je sad.

C je dobitna kombinacija, usuđujem se prognozirati laganih 300% dobiti do prosinca 2009.

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Moguće da će biti WFC.

Znaš na koga bih se tamo dugoročno kladio? GS. Oni drmaju tom njihovom burzom.
A na drugom mjestu C. Prije ili kasnije će i njima početi kapati dobit, možda ne ove godine ali za par godina nije nemoguće da će biti natrag iznad 30$ a to bi ipak bila zarada od 1000%. Ali treba imati cohones pa kupiti i držati tako dugo, tko zna kakve nas u međuvremenu vijesti čekaju.

Čim dođem do neke love il se rješim ovog smeća sa ZSE, C je moj pick

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Ovdje upišite svoj komentar…

Ja se slažem, C je i moj pick, unatoč privremenom zastoju.
Radi se o zaista ogromnoj banci koja jednostavno ne smije propasti i učiniti će sve što je potrebno da ne propadne. Prije ili kasnije će se vratiti na profitabilne razine a tada će ljudi samo moći lupati glavom o zid prisjećajući se dana kad je bila po 3$.

U Americi se jako cijene dividende i sve velike firme se trude redovito ih isplaćivati, kao i povećavati kad god je to moguće. U najboljim danima je C imao kvartalnu dividendu 0,54$!
Ne kažem da će se za godinu dana vratiti na tu razinu ali mislim da jednog dana hoće.
Eto cijelu prošlu godinu su poslovali sa minusom a isplatili su preko 1$ po dionici (0.32+0.32+0.32+0.16)

Prijatelji, recesija se prepozna tek kada se iz nje izađe. Zaboravili ste to ili niste uopće ni znali? Dakle ako se kaže da je Hrvatska sada u recesiji , to znači da smo iz nje izašli. Ako nije u recesiji onda postoje 2 varijante:
1. bude u recesiji
2. ne bude u recesiji
Ali pošto svi kažu da jesmo u recesiji, znači da smo iz nje izašli. dakle, kupujte dionice punom parom i napravit ćete potez života.
Ako ne vjerujete ovim tezama, pročitrajte neku knjigu u dionicama. Ja sam ih pročitao desetak i u svima piše baš tako. [thumbsup]

http://www.seebiz.eu/hr/analize/wall-street-poslovni-rezultati-podigli-dionice,43627.html

http://www.seebiz.eu/hr/analize/nafta-porasla-cetvrti-uzastopni-dan,43626.html

Evo i dobre vijesti za naš turizam.
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/turizam/der-spiegel-crnogorski-turizam-je-blizu-bankrota,43612.html

Ja se slažem, C je i moj pick, unatoč privremenom zastoju.
Radi se o zaista ogromnoj banci koja jednostavno ne smije propasti i učiniti će sve što je potrebno da ne propadne. Prije ili kasnije će se vratiti na profitabilne razine a tada će ljudi samo moći lupati glavom o zid prisjećajući se dana kad je bila po 3$.

U Americi se jako cijene dividende i sve velike firme se trude redovito ih isplaćivati, kao i povećavati kad god je to moguće. U najboljim danima je C imao kvartalnu dividendu 0,54$!
Ne kažem da će se za godinu dana vratiti na tu razinu ali mislim da jednog dana hoće.
Eto cijelu prošlu godinu su poslovali sa minusom a isplatili su preko 1$ po dionici (0.32+0.32+0.32+0.16)

Došlo je do novih problema, ako se to može nazvati problem.
Do sada se na cnbc govorilo " its to big to fail", sada su počeli govoriti "its to big to stay alive".
Mali problem je jer neke firme su jednostavno prevelike i ne mogu stalno rasti, stoga ova tvrdnja da su prevelike da bi propale mogli bi pasti u vodu.
Ne vjerujem da će propast, kao niti GM, ali će se cjepkati na nekoliko djelova, tako recimo GM bi trebao postati dvije firme.
Kako će biti, vrijeme će pokazati.
Ovo u USA će biti prava lutrija i prava kocka, tko pogodi kojoj banci više ne trebaju sredstva taj bu omastio brk u roku 3 dana, dok bu drugi glavom o zid (kao i uvijek njih 90% će glavom o zid).
Sretno svima koji će se kockat u USA (premda bolje tamo nego tu, jer ako pogodite tamo ćete zaraditi, a kod nas teško, barem za sada)

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Došlo je do novih problema, ako se to može nazvati problem.
Do sada se na cnbc govorilo " its to big to fail", sada su počeli govoriti "its to big to stay alive".
Mali problem je jer neke firme su jednostavno prevelike i ne mogu stalno rasti, stoga ova tvrdnja da su prevelike da bi propale mogli bi pasti u vodu.
Ne vjerujem da će propast, kao niti GM, ali će se cjepkati na nekoliko djelova, tako recimo GM bi trebao postati dvije firme.
Kako će biti, vrijeme će pokazati.
Ovo u USA će biti prava lutrija i prava kocka, tko pogodi kojoj banci više ne trebaju sredstva taj bu omastio brk u roku 3 dana, dok bu drugi glavom o zid (kao i uvijek njih 90% će glavom o zid).
Sretno svima koji će se kockat u USA (premda bolje tamo nego tu, jer ako pogodite tamo ćete zaraditi, a kod nas teško, barem za sada)

Vidiš da AIG nisu pustili da propadne unatoč apsurdno velikim gubicima.
A da C propadne to bi imalo efekt kao da kod nas ode Zaba, dakle efekt bi bio katastrofalan.
Zanimljiv podatak – C ima preko 300.000 zaposlenih što je više nego GM.

Živcira me pomalo to što često ova naša burza slijedi ameriku u dnevnim kretanjima što je besmisleno. Ono, zacrvene se futuresi pa ajmo prodati. A onda ameri otvore zeleno pa udri po kupnji… [rolleyes]

New Report

Close