PONOVO UZLET
Wall Street: Geithner lansirao bankarski sektor
Autor/izvor: SEEbiz / Bloomberg News
NEW YORK – Američke dionice u utorak su porasle nakon što je američki ministar financija Timothy Geithner izjavio da su velika većina nacionalnih banaka dovoljno kapitalizirane.
Citigroup Inc. i Bank of America Corp. uzletjele su 9,5 posto, pomažući dionicama financijskog sektora u sastavu Standard & Poor’s 500 indeksa da podignu za sobom i ostatak Wall Streeta. General Motors Corp. porastao je 6,5 posto nakon što je državna riznica odlučila pomoći tom proizvođaču automobila.
http://www.seebiz.eu/hr/analize/wall-street-geithner-lansirao-bankarski-sektor,43328.html
NAFTNO TRŽIŠTE
Nafta raste zbog pada zaliha i rasta dionica
Autor/izvor: SEEbiz / Bloomberg News
NEW YORK – Nafta u New Yorku raste drugi uzastopni dan nakon što je izvještaj industrije pokazao pad američkih zaliha, što je podiglo optimizam da će se potražnja za gorivom povećati kako gospodarska kriza nestajehttp://www.seebiz.eu/hr/analize/nafta-raste-zbog-pada-zaliha-i-rasta-dionica,43338.html
AZIJSKA TRŽIŠTA
Azija: Tehnološki sektor predvodi rast azijskih dionica
Autor/izvor: SEEbiiz / Bloomberg News
TOKYO – Većina je azijskih dionica u srijedu porasla predvođena poduzećima tehnološkog sektora nakon što je Elpida Memory Inc. priopćila da planira povećati cijene memorijskih čipova. Dionice telekomunikacijskog sektora su skliznule.
http://www.seebiz.eu/hr/analize/azija-tehnoloski-sektor-predvodi-rast-azijskih-dionica,43341.html
Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala
Jučer kad smo zatvorili, tamas se EU indexi počeli oporavljati, i završili u plusu većinom, dok smo mi ostali u finom minusu.
Ameri jučer u lijepom plusu + 1,63 DOW, +2,25 S&P.
EU futuresi ujutro u plusu, dakle Europa otvara sa plusom.
A gdje bismo mi onda mogli?
[smiley]
Jučer kad smo zatvorili, tamas se EU indexi počeli oporavljati, i završili u plusu većinom, dok smo mi ostali u finom minusu.
[smiley]
Jučer su indexi u europi završili u malom plusu, ali plusu, no taj plus je manji nego nego u vrijeme završetka našeg trgovanja.
Ameri su završili u puno manjem plusu nego što se moglo očekivati, pošto smo u bull tržištu, tako da je potreban oprez danas, znači eventualno hold. Oni koji su jučer gledali, ja sam samo bacio pogled na mr. Geithner na saslušanju, neka kaže malo više o tome, mislim da je rekao neke bitne stvari, koje se naravno tiču amerike, ali tako i cijelog svijeta.
Ukratko: još nije krenuo oporavak, još se "traže".
E sad mr. Blue kaže svojim [smiley] da ukoliko dođe do pada u europi kupujte, a ukoliko mi počnemo rasti prodajte.
Ili sam ja nešto propustio između redaka.
Neki vide da su futuresi u plusu, no kod mene na ekranu su crveni. I sve crveniji. A i EU otvara u crvenom. Pa kako to majku mu da isto gledamo a vidimo u drugacijim bojama?
Ameri mogu rasti ili padati, ali to sve manje ima veze sa većim djelom našeg tržišta, osim onog dijela koji veći dio prihoda ostvaruje u izvozu, ili kao brodari, radi vani.
Ameri upucaju 1000+ milijardi dolara u gospodarstvo i bankarstvo, dok trepneš, a mi smo bliže zemljama tipa BiH, koje u proračunu imaju par stotina maraka konvertibilnih. [lol]
Neki vide da su futuresi u plusu, no kod mene na ekranu su crveni. I sve crveniji. A i EU otvara u crvenom. Pa kako to majku mu da isto gledamo a vidimo u drugacijim bojama?
I kod mene pokvaren monitor .isto sve crveno.
[smiley]
http://finance.yahoo.com/intlindices?e=europe
http://finance.yahoo.com/indices?e=futures
Evropa je u minusu, fjučursi u minusu…baš i mene zanima kud bismo danas mogli [bye]
[smiley]
nas val zaobišao
dole [sad]
Najgora kombinacija za nas: ameri jučer u + ,futuresi danas u – ,a mi ćemo prema futuresima [bye]
gaithner je kolega zapravo i podigao burze svojom izjavom,izgleda da ovo sa štres testom i nije tako lose ispalo neznam kako ce danas ameri otvoriti,neznam niti kako ce zavrsiti,ali tipujem na zelenu boju…
Najgora kombinacija za nas: ameri jučer u + ,futuresi danas u – ,a mi ćemo prema futuresima [bye]
i juce su futuresi bili popodne u minusu i preko 1% medjutim na otvaranju iznenadjenje,pa trka za dionicama,jos je rano kolega..vidjet cemo futurese oko podne…show must go on…