A ove americke pokvarene budale su ih prestale prozivati za valutne manipulacije.
To samo moze znaciti da su kinezi pristali i dalje kupovati njihove bezvrijedne papirice.
Peace!!! [thumbsup]
U.S. declines to cite China for currency manipulation
http://www.usatoday.com/money/world/2009-04-15-treasury-china-currency-manipulation_N.htm
ALO LJUUUUUUDI !!
China’s GDP up 6.1% in Q1 2009
http://www.chinadaily.com.cn/china/2009-04/16/content_7683625.htm
Ovo je sa weak consumer spendingom, shebanim exportom, kineskom novom godinom, zimom itd…
Na cnbciju su odma najavili DAX izmedju 4800 i 5000 jer im sva industrija ide na istok!
Iden doli u chinashop izljubt sve kineze!!! [kiss] [kiss] [kiss]
Gospon xyz, htela bi vam samo reći da je to loša vijest a ne dobra.To im je najlošiji kvartal u povijesti. Tak bar veliju na televizoru
rast GDP u krizi svakako nije losa vijest,a da je najlosiji kvartal u povijesti tj. da su rasli cijelo vrijeme ovak,mislim da bi u najmanju ruku do sad nastanili kolonizirali pola nase galaksije mi npr nikad nismo imali niti priblizan rast ovomu,takodje smo zemlja u razvoju s daleko manjim brojem stanovnika i daleko boljim preduvjetima razvoja da smo pametni nebi morali uvoziti nista osim automobila imamo zemljopisni polozaj daleko bolji nego vecina,nazalost i uvoznicki lobi jos bolji od toga…
dodjoh, zaboravio si da smo mi Rvati i nismo sposobni upravljati sami sobom. Raditi vise manje mozemo, ali upravljanje nam bas ne ide, zeza nas mito i korupcija i vlastita nesposobnost i pohlepa i necu dalje….
Najlosiji kvartal je, ali i taj ludi skok je morao stati. A to sto im je najlosiji kvartal popraceno je i padom cijene na burzama i sl. Tako da ovo moze biti samo skok.
dodjoh, zaboravio si da smo mi Rvati i nismo sposobni upravljati sami sobom. Raditi vise manje mozemo, ali upravljanje nam bas ne ide, zeza nas mito i korupcija i vlastita nesposobnost i pohlepa i necu dalje….
Najlosiji kvartal je, ali i taj ludi skok je morao stati. A to sto im je najlosiji kvartal popraceno je i padom cijene na burzama i sl. Tako da ovo moze biti samo skok.
kolega,zalosno ali istinito,kod nas vlada mito i korupcija,ali svamu jednom dodje kraj pa se nadam da ce i tomu,ako neznamo sami netko drugi ce nas usmjeriti,zato se je ne protivim MMF-u ali ovi nasi u saboru ce napraviti sve da ga izbjegnu,mozda ce nas europa dovesti u red,ili cemo mi njih u nered…:-))))
Tako je kolega oni narod plaše sa MMF a svatko normalan zna da bi nam 100 puta bilo bolje da dođu, narodu bi bilo bolje a njima gore jer nema više lova u mutnom nema povlaštenih plaća, mirovina i svih povlastica koje ionako pripadaju samo njima a ne i nama.
Tako je kolega oni narod plaše sa MMF a svatko normalan zna da bi nam 100 puta bilo bolje da dođu, narodu bi bilo bolje a njima gore jer nema više lova u mutnom nema povlaštenih plaća, mirovina i svih povlastica koje ionako pripadaju samo njima a ne i nama.
Ne opterečuju nas povlastice , plače, mirovine… nas opterečuju troškovi za kavicu, jer kavicu vole popiti kako službenici u nekakvom uredu tako i njihivi šefovi, pa onda hijerajhijom do ministra, zavisno od projekta! Da ne izostavim razne bilježnike, odvjetnike i savjetnike, pa kada izračunamo XX kn puta xx kavica skupi se toga, investitor uglavnom odustane i svima dobro!
Ne razumijete vi vidim ja. Budem vam ja objasnio.
Podcrtao sam bitno. Nije bitan narod, mi radimo za njih umjesto oni za nas.
Svaka vlast, krade, laze i sl, treba se boriti protiv nje, ali svaka vlast u toj kradi nesto i da narodu, ovima je to "stran" pojam. A po meni jos zalosnije je sto ih nema tko zamjeniti.
Slazem se oko MMF-a, treba ih odmah dovesti, jer ce bar oni paziti gdje ide lova.
Kada se vec vrtimo oko toga svega, jedan prigodni tekst.
"BBC: Hrvatska je zemlja razapeta kriminalom i korupcijom"
http://www.seebiz.eu/hr/politika/bbc-hrvatska-je-zemlja-razapeta-kriminalom-i-korupcijom,42871.html
Izjava dana
– Volimo reći da je Italija država s mafijom, a Hrvatska mafija s državom, kaže Flauder.
AZIJSKA TRŽIŠTA
Azija: Dionice rastu zbog vjere u skori oporavak gospodarstva
Autor/izvor: SEEbiz / Bloomberg News
ZAGREB – Azijske dionice u četvrtak rastu, predvođene proizvođačima roba i poduzećima u tehnološkom sektoru, zbog rasta optimizma da će globalna recesija uskoro popustiti.
OBNOVLJEN OPTIMIZAM
Wall Street: Financijski sektor predvodio uzlet
Autor/izvor: SEEbiz / Bloomberg News
ZAGREB – Američke dionice napredovale su četvrti u zadnjih pet trgovinskih dana kako se perspektiva industrijskih proizvođača popravila te kako je American Express Co. priopćila da je rast loših zajmova usporio
http://www.seebiz.eu/hr/analize/wall-street-financijski-sektor-predvodio-uzlet,42861.html