Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Georg Soros najavljuje daljnju krizu financijskog sektora.
I ja bih da sam na njegovu mjestu i imam samo 0,8% portfelja u financijama!

Technology 11.1%
Financials 0.8%
Utilities 1.1%
Telecom 2.1%
Consumer Services 7.6%
Health Care 3.8%
Consumer Goods 1.5%
Industrials 7.3%
Basic Materials 15.2%
Oil & Gas 1%

I tako je prošao još jedan dan u frizerskom salonu na NYSE.
Nekoga su farbali, nekoga šišali ali uglavnom su svi otišli kući sretni što su izvukli živu glavu.
Scenario je svaki dan isti.
Trgovanje krene žestokim minusima, nakon toga slijedi bull trap i dan završava sa lijepim minusom.
I tako tjednima i tjednima u potrazi za dnom.
A dnu ni traga ni glasa

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

Nafta je lijepo pala, nema šta.
To je dobra vijest.
Fannie i Freddie su u minusu od 19%.
To je loša vijest.
Vi odlučite koja je od ove dvije vijesti bitnija

Gleda li netko CNN?
Bernake je u glavnoj ulozi čitav dan, a film koji se prikazuje je Bernake Horror Show. [bye]
[/quote]

Premješteno iz teme: Komentari trgovanja
Danas je Dow Jones prvi put nakon 2 godine prešao razinu 11000. Samo par sati ali trend je vrlo
jasan. A vi samo kupujte Inu.
Bit ćete sretni ako izvučete 10% gubitka.

Postavlja se pitanje, cijena nafte!?

Pratimo svi njene cijene i imali smo prilike vidjeti da je sa 145$ pala u jednom danu na 138$ ako se ne varam, onda kada su svi bili oduševljeni tom činjenicom, što se dogodilo!?, već sutradan je skočila na novi rekord, tako da kolege koje sada spominju cijenu nafte od 136$ budu spremni očekivati isti scenario i povratak cijene nafte na novi rkord, moja osobna prognoza je iznad 150$.

Postavlja se pitanje Amera!?

Pa više nema komentara u stilu: Uf, Ameri se odbili po tko zna koji put od razine 11.200 – izgleda da je to njihovo dno, e probili su i pitanje je samo na kojoj razini od 10.000 će se ustoličiti, a kasnije, tko zna, …

S toga oprez, jer ipak ovo i te kako utječe na naše TK.

Izgleda da je Bernanke danas sa svojim govorom ulio veliko povjerenje investitorima, jer većina indexa se zazelenila. A i cijena nafte se jako spustila. Trenutno je negdje na 138 dolara/barelu.

Stvarno je ulio povjerenje ulagačima, nema šta, jer mi ono van CNN-u izgleda ko mlaćenje prazne slame.
Čak mi se i Bush činio jako nesiguran, tipa, ono, vjerujte da će biti dobro , pa će biti bolje. [lol]
Nego ovaj pad pred kraj mi se čini režiranim za iskrcaj velikih.

Bravo Bernake….ulio si nam veliko povjerenje…………
DOW JONES INDUSTRIAL AVERAGE IN 10,962.54 4:07pm ET Down 92.65 (-0.84%)
S&P 500 INDEX,RTH 1,214.91 4:44pm ET Down 13.39 (-1.09%)

Naftu nemojte ni gledati više jer očito da ne utječe više na TK u USA. [bye]

***obrisano***

btw nafta je pala zbog bushevog govora o kontroli cijene goriva mogao bi biti isti efekt kao i kad su provjeravali curenje info o zalihama nafte. na bliskom istoku zveckaju oruzjem iran ima dalekometnu raketu kojom moze gadjati izrael. sad to panicarima puno govori, mogu dizati cijenu na racun "realnog" strah.

obzirom da je zlato visoko cini mi se da menadjeri bas i ne vjeruju bushevim bajkama.

Home builders back to buying land despite slump

…Lennar spent $162 million on new land in the second quarter and will spend at least $200 million more by the end of the fourth quarter, JP Morgan analyst Michael Rehaut wrote in a note to clients. KB expects to spend $300 million on land and $400 million on land development this year, Rehaut said.

Hovnanian is working on a land development joint venture, company spokesman Jeffrey O’Keefe said. And Meritage is "beginning to shift from defense to offense," looking to buy land in the second half of the year, wrote Wachovia analyst Carl Reichardt after meeting with Meritage management…..

vidim da ovdje ima podosta stručnjaka za commodity futurese..
puno eksperata za zlato i naftu..
onda se nadam da će mi netko odgovoriti na ono što me već dugo muči..

Ako imam dva Future ugovora na zlato različitih delivery price s rokom dospijeća od tri mjeseca razlike, razlika u cijeni pokriva troškove skladištenja,verifikacije čistoće, prijevoza te oportunitetnog troška kapitala u toj investiciji (zlato) , koju strategiju da zauzmem, da li da prodam future ugovor A ili B, delivery price (strike) za A je 475,23 $ /unca a ugovora B je 495,18 $/unca….???
[huh]
Molim da mi odgovore Kovač WC3 , Mikikaki i ostali eksperti za zlato i naftu…da i na kojem Future Commodity Marketu trgujete i preko koje platforme?
[smiley]

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Europljani plešu po crti….
Vaš link

Vaš link

Pa nisu baš na crti. Evo nakon jednog sata dobro se oni zazelenili.

Vaš link

Pa nisu baš na crti. Evo nakon jednog sata dobro se oni zazelenili.
[/quote]

Cijenim optimizam kolega, ali mislim da se nisu baš zazelenili.
Ovaj izraz "dobro" bi trebao biti kad su indexi barem preko 1%, zar ne?

Međunarodna agencija za energetiku (IEA) zatražila je od zemalja-proizvođača nafte pojačana ulaganja u proizvodnju, prognozirajući da bi odnos ponude i potražnje na naftnim tržištima nakon kratkotrajnog poboljšanja u 2009/2010., mogao ponovno biti tijesan.
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/energetika/iea-od-proizvodaca-nafte-trazi-pojacana-ulaganja,20475.html
NAJAVE 16.7.2008 8:41:46
Tender za istraživanje nafte i plina do marta 2009.
PODGORICA – Istraživanje nafte i gasa u crnogorskom podmorju dio je akcionog plana Strategije razvoja…
BAREL 15.7.2008 20:39:41
Najveći dnevni pad nafte u tri godine
NEW YORK, LONDON – Okidač je bila izjava Bena Bernankea da su cijene energenata uz ozbiljne probleme…

Vidim da se DAX drži oko nule. Zna li itko koliko iznose CPI i PPI YoY. Danas su trebali biti objavljeni. Pitam zato što nikome ne bi odgovaralo da nam najjaču europsku ekonomiju zadesi slumpflacija.

New Report

Close