Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Baš Obama ispričao kaj će biti i kako će se stvari razvijati.
Kaže da Baron nema pojima i da previše druka [lol] [lol] [lol] [lol]

– GM (na Baronovu žalost) neće propasti već će zajedno sa USA vladom obaviti restruktuiranje cijele kompanije
– crysler- ima rok od 30 dana da sredi odnose sa Fiat-om (moraju se spojiti) u protivnom propada tj. neće dobiti pomoč vlade
– ford je na svojim nogama i sve je u redu

Kolega, evo malo istinitijih vijesti….

White House questions viability of GM, Chrysler

WASHINGTON (AP) — President Barack Obama refused further long-term federal bailouts for General Motors and Chrysler, saying more concessions were needed from unions, creditors and others. He raised the possibility Monday of controlled bankruptcy for one or both of the beleaguered auto giant
Vaš link

Obratite pozornost na KONTROLIRANI STEČAJ Gm-a, (Obama)

[/quote]

Izgleda da je i njemu puna kapa … [bye]

neki su vikali da će ameri danas završiti u plusu. može li mali rezime današnjeg zakucavanja na USA burzi da vidimo što nas sutra čeka?

forumsko pisanje nije financijsko savjetovanje za ulaganje na tržištima kapitala

Ode nafta ispod 50$ opet.

Ode

Moja zemlja se ne zadužuje bez velike nužde.

neki su vikali da će ameri danas završiti u plusu. može li mali rezime današnjeg zakucavanja na USA burzi da vidimo što nas sutra čeka?

U zadnjoj minuti zakucao Majkel Đordan, ko bu kod nas zakucaval pitam se kad mi nemamo igrača takvog kalibra [cry]

Moja zemlja se ne zadužuje bez velike nužde.

Očekivano kod USA ipak odbijanje pred kraj, sada će futuresi okrećati u zeleno za njima i Azija pa ujutro EU a za njima i naša malenkost. Ipak idemo gore.Ovo je bila samo mala korekcija "ne bojte se".

Korkyra

neki su pitali što se događa kad dođe MMF, evo pa čitajte: [bye]

Mađarskoj potrebne brze i bolne reforme

Budući mađarski premijer Gordon Bajnai danas je izjavio je da su zemlji potrebne brze i bolne reforme kako bi prebrodila najdublju recesiju u zadnjih dvadesetak godina.

"Mađarskoj prijeti teška gospodarska kriza, što znači da nemamo puno vremena", upozorio je Bajnai dodavši da bi "svaki izgubljeni tjedan mogao značiti gubitak desetaka tisuća radnih mjesta[/b]", prenosi Reuters. Bajnai, koji nije član nijedne političke stranke, dobio je odobrenje socijalista, a zatim i liberala te će na dosadašnjoj premijerskoj dužnosti naslijediti premijera u ostavci Ferenca Gyurcsanya.

Budući mađarski premijer tvrdi da ga ne zanima popularnost, a Mađarima je obećao krv i suze u spašavanju zemlje koju je jače od ostalih zadesila svjetska gospodarska kriza. Također je kazao kako smatra da će se vlada pod njegovim vodstvom održati toliko dugo koliko njegov program bude podupirao parlament.
PD

…samo da uskoro ovu priču ne čujemo i u našem dvorištu…a sve mi se čini da nije daleko…ajde neko nek vidi kako stoji hungari burza nakon ovih objava, pa nek napiše,…HVALA…

pametan čovjek vidi zlo i skloni se...

da se njima digne u zadnjih 10 minuta 0,5% potrebno je milijarda zelembaća, nema dampinga kao prije mjesec dana u zadnjim minutama, sutra ili blagi rast ili stagnacija dok se ne vidi jasan smjer. ne očekujem vatromet ni gore ni dolje. Nama da se digne 0,5% potreban je samo jedan mali napaljeni menadžer. pitanje je samo sutra na koju će nogu dotični ustat iz kreveta

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

Izaslanstvo MMF-a u HNB-u
30/03/2009

Izaslanstvo Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), predvođeno Athanasiosom Arvanitisom, danas je u Hrvatskoj narodnoj banci razgovaralo s guvernerom Željkom Rohatinskim i njegovim suradnicima o aktualnim makroekonomskim kretanjima i očekivanjima središnje banke, ciljevima i instrumentima tečajne i ukupne novčane politike, o inozemnom dugu i izgledima za njegovo refinanciranje, te o stanju u bankovnom sektoru i njegovom sučeljavanju s učincima svjetske financijske krize, priopćeno je iz HNB-a.

Prema ocjeni guvernera Rohatinskog, u predviđanju daljnjih kretanja valja računati s tri važna ograničavajuća čimbenika – padom izvozne potražnje, smanjenim izravnim stranim ulaganjima te otežanim mogućnostima i nepovoljnijom cijenom inozemnog financiranja.

U takvim uvjetima nužno se nameće ograničavanje tekućeg deficita platne bilance, što zahtijeva politiku štednje u zemlji i smanjivanje svih oblika potrošnje, a napose proračunske. Sve to odrazit će se neminovno i na pad bruto domaćeg proizvoda.

Pred monetarnu politiku u sadašnjim okolnostima istodobno se postavljaju dvije izuzetno važne zadaće: održavanje stabilnosti tečaja, o kojoj u velikoj mjeri ovisi održavanje ukupne stabilnosti sustava, te sprječavanje kreditnog sloma u zemlji.

Porast cijena u prva dva mjeseca odrazit će se neminovno i na godišnju stopu inflacije, iako se daljnje jačanje inflacijskih pritisaka ne očekuje.

Ove godine dospijeva približno 12 milijardi eura glavnice i kamata za otplatu inozemnim vjerovnicima. Oko šestina tog iznosa odnosi se na državu, koja sredstva kani prikupiti izdavanjem euroobveznica.

Veći dio odnosi se na banke i na poduzeća, a raspoloživi podaci za siječanj pokazuju da oba ta sektora uspijevaju i dalje pribaviti dodatna sredstva u inozemstvu.

Doda li se da i u zemlji krediti poduzećima sada rastu brže nego krediti stanovništvu, čini se da s financiranjem njihovih potreba ne bi smjelo biti problema, napose ako ih s financijskog tržišta ne potisne financiranje države, navodi se u priopćenju središnje banke.

Izaslanstva Međunarodnog monetarnog fonda prošlog je tjedna započelo dvotjedni radni posjet Hrvatskoj.

Izaslanstvo MMF-a boravi u Hrvatskoj u okviru redovitih godišnjih konzultacija po članku IV. Statuta Međunarodnog monetarnog fonda koji obvezuje svaku članicu da surađuje s Fondom i s ostalim članicama, što podrazumijeva i godišnje razgovore o aktualnim gospodarskim kretanjima.
Hina

hmmm, meni ovo izgleda kao da se sondira teren za padanje na koljena pred MMF-om odmah poslije lokalnih izbora. Imamo znači još mjesec i pol da se pripremimo jer kad MMF dođe sve će srezati, otpast će pelješki most, subvencije brodarima, poljoprivredi, ide dodatno kresanje plaća javnog sektora, mirovina itd.

pod ovom vladom nema nam spasa!!!!!

Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Dolar jača, nafta raste, ES95 opet iznad 7 kn govore u vijestima. Je smo li mi opet u biku?

Treba nam nafta na oko 70$ da svi posluju sa zadovoljstvom, oporavak BDI na razine od barem 2500 i S/P 500 iznad 880 bodova i to bi onda mogli pricati o Bull marketu, po meni….
Se slazete?

Tko nema ni jednog prijatelja ide kao stranac po zemlji.

Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Dolar jača, nafta raste, ES95 opet iznad 7 kn govore u vijestima. Je smo li mi opet u biku?

Treba nam nafta na oko 70$ da svi posluju sa zadovoljstvom, oporavak BDI na razine od barem 2500 i S/P 500 iznad 880 bodova i to bi onda mogli pricati o Bull marketu, po meni….
Se slazete?

[/quote]
nafta raste samo na ininim crpkama,barel u svijetu na moju i tvoju zalost pada,dok dolar jaca…

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju..odraz su mojeg misljenja......

Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

sutra uopce ne mora biti lose

– ameri su pali manje od ocekivanog i manje od europe i azije

– futuresi su poceli u zelenom

. neki dobri fi

– ako azija zavrsi u plusu i europa ce up, barem za onih 1 posto koliko su pali vise od amera…

daleko je jos jutro…

24g - liberel, ateist, anarhist, kapitalist...

nafta raste samo na ininim crpkama,barel u svijetu na moju i tvoju zalost pada,dok dolar jaca…

Pa nafta je oko 50$(da nije pala 7% danas bila bi i preko), nedavno je bila i 30% manje…
A jaci dolar nam i treba, ipak je to gospodarstvo broj 1 i valuta broj 1, ma koliko mi sutili o tome! [cool]

Tko nema ni jednog prijatelja ide kao stranac po zemlji.

New Report

Close