Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

da ATX smanjuje minus sad je na -1,39 jutros je bio na -2,98

DAX 4,072.69 7:19AM ET 130.86 (-3.11%)

da ATX smanjuje minus sad je na -1,39 jutros je bio na -2,98

DAX 4,072.69 7:19AM ET 130.86 (-3.11%)
[/quote]
jutros je bio -3,9

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju..odraz su mojeg misljenja......

Španjolska prva u eurozoni zabilježila pad cijena pri potrošačima

Business.hr/Hina
30.03.2009 13:16

Španjolska je u ožujku postala prva članica eurozone koja je na godišnjoj razini zabilježila pad cijena pri potrošačima u razdoblju teške gospodarske krize, pokazali su u ponedjeljak podaci španjolskog statističkog ureda.
Španjolski indeks cijena pri potrošačima, usklađen sa standardima Europske unije, pao je u ožujku za 0,1 posto u odnosu na isti mjesec prethodne godine, nakon što je u veljači zabilježio rast u visini 0,7 posto, prenosi gospodarski list Expansion na svom internetskom portalu.

Ukoliko te brojke potvrdi i španjolski indeks cijena pri potrošačima, bit će to prvi puta da je zabilježen pad cijena pri potrošačima otkada su se prije 50 godina počele voditi te statistike.

Pad cijena ne znači i da je Španjolska ušla u deflaciju, naglasio je španjolski ministar gospodarstva Pedro Solbes, pripisujući ga uglavnom nižim cijenama nafte. Kao drugi razlog pada naveden je pad potrošnje u uvjetima recesije koja je u toj zemlji počela krajem 2008.

forumsko pisanje nije financijsko savjetovanje za ulaganje na tržištima kapitala

DAX 4,069.60 7:58AM ET 133.95 (-3.19%)

Ništa od ove godine…

G20 očekuje oporavak do kraja 2010.

Čelnici zemalja članica skupine G20 nadaju se da će potpore za banke, povećana potrošnja i više novca za Međunarodni monetarni fond (MMF) izvući svjetsko gospodarstvo iz aktualne recesije do kraja iduće godine, navodi se u nacrtu zaključaka sa samita G20 objavljenog na internetskoj stranici Financial Timesa.
Vaš link

http://www.seebiz.eu/hr/burze/dolar-snazno-jaca-zbog-moguceg-bankrota-gm-a,41412.html

EUROPSKA TRŽIŠTA
Banke i naftaši europske dionice potopili 2,4 posto
Autor/izvor: SEEbiz / Reuters
ZAGREB – FTSEurofirst 300 indeks europskih dionica u ponedjeljak je do trenutka pisanja teksta izgubio 2,4 posto, a pad predvode dionice bankarskog i energetskog sektora.
FTSEurofirst 300 indeks europskih dionica u ponedjeljak je potonuo 2,4 posto, smanjujući intenzitet uzleta od 9. ožujka na 11,5 posto. Pad predvode dionice bankarskog sektora, na čelu sa Barclays koja je na vrijednosti izgubila 8,3 posto.

Ključan austrijski dionički indeks ATX na vrijednosti je izgubio 1,35 posto, britanski FTSE 100 indeks izgubio je 1,77 posto, talijanski MIBtel 2,94 posto i njemački DAX 30 indeks 3,08 posto.

http://www.seebiz.eu/hr/analize/banke-i-naftasi-europske-dionice-potopili-2%2c4-posto,41417.html

kuna i dolar u naletu

DOBAR START
Kuna tjedan počela rastom od 0,14%
Autor/izvor: SEEbiz / Hina
ZAGREB – Kuna je na današnjoj tečajnici Hrvatske narodne banke (HNB) ojačala prema euru za 0,14 posto u odnosu na tečajnu listu od petka.
Srednji tečaj eura na današnjoj tečajnoj listi HNB-a iznosi 7,457249 kuna. Istodobno je kuna oslabila u odnosu na ostale promatrane inozemne valute. Za najvećih 1,66 posto, na 5,660151 kunu, porasla je vrijednost američkog dolara, dok je britanska funta ojačala prema kuni za 0,61 posto, na 8,015100 kuna po srednjem tečaju.

Srednji tečaj švicarskog franka od 4,920977 kuna viši je pak za 0,55 posto.

http://www.seebiz.eu/hr/valute-i-robe/kuna-tjedan-pocela-rastom-od-0%2c14%25,41421.html

http://www.seebiz.eu/hr/analize/dolar-snazno-jaca-zbog-moguceg-bankrota-gm-a,41412.html

Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

…mislim da je sada zastoj do početka amera…a oni kreću sa crvenih -2% i uglavnom tako nastave dalje…tako da se tada i kod nas očekuje minirepriza današnjeg otvaranja… uspio sam nešto prodati…ali još nedovoljno…ko mi je kriv kada nisam odkučan, a lijepo su mi govorili još u petak…biće bolje…

pametan čovjek vidi zlo i skloni se...

Znam da je skoro nemoguće ,al volio bih da Ameri otvore u ++
radi ovih drukera ….

smanjuje se minus.......

Znam da je skoro nemoguće ,al volio bih da Ameri otvore u ++
radi ovih drukera ….

I da je netko kupovao po tvojim nahođenjima, trenutno je već 20%

u MINUSU. Bravo kolega Gol-dy, ili ogoljen do kože uskoro.

DAX 4,056.68 9:18AM ET 146.87 (-3.49%)

GM -24%

DJ INDUSTR AVERAGE 7,553.08 10:01am ET 223.10 (-2.87%)

New Report

Close