kolega zasto se lovis ine,sta je s PBZ i milijardu i 100 tisuca kuna dobiti,dobit bankarskog sektora samo u prvom mjesecu 440 milijuna kuna,dobit povecana u odnosu za isto razdoblje prosle godine,dobih HT-a u prosloj godini ,dobit ernt,povecanje dobiti vdkt za 30% cak i petrokemija broji dobit od60 milijuna kuna…itd itd itd…ti se ulovio ine koja je mozda i jedina negativno poslivala u prosloj godini zbog naglog pada cijena nafte…kolega pogledaj obje strane…sto vise citam tvoje postove manje su mi jasni…rastom burze tj dionica svi dobijaju pa i promet na taj nacin raste prakticki se vrti isti broj dionica ali sad vise vrijede samim tim je i promet veci,rastom cijena svi dobijaju,nitko ne gubi,stoga mi nikako nije jasno cemu vas toliki pesimizam,osim ako uopce ne ulazete a ljuti vas dobit drugih,ja drugi argument ne vidim ,je ponavljam rastom cijena svi dobijaju,netko vise netko manje, nitko ne gubi stoga mi nije jasno vase pisanje…
Gospon dodjoh, kak vam ni jasno da je čovek obični provokator kaj uopće nit ne kupuje nit prodaje,
neg sam tu visi i provocira. Mislim da takve u Engleskoj zoveju trol i uvek ih isključe sa foruma
Čim Ina povisi cijenu plina kojeg isporučuje kolegi Daniru eto nje u debelom plusu. Nadam se čim prije[smiley]
Gospon dodjoh, kak vam ni jasno da je čovek obični provokator kaj uopće nit ne kupuje nit prodaje,
neg sam tu visi i provocira. Mislim da takve u Engleskoj zoveju trol i uvek ih isključe sa foruma
Onda treba forum zatvoriti, zbog nedemokracije.
PBZ ima dobit samo u hrvatskoj. U italiji su 24% u padu dobiti, mole MMF za pomoć.
Uostalom, izvješća ili neće izaći, ili će se nafrizirati radi dobrobiti dionica, a kakvje je realna
sutuacije, to nitko ne zna.
ti ovdje ulazes kolega u pbz koja je dio grupe banco popolare,ako kupujes belje ne kupujes zvijezdu iako su svi pod agrokorom…sta je s ostalim tvrtkama kolega na temelju cega su padale cijelu prosli godinu,iako su skoro sve poslovsle u plusu,ne sve ali skoro pa sve,npr viadukt porast 30% a pad s 5000 na ispod 200kn u jednom momentu,temeljem cega se to dogadjalo?temeljem toga sto je kriza jcala u svijetu bez obzira na situaciju u zemlji,tako isto ce se i oporavljati,kolega nece nitko niti tebe niti mene pitati kad ce gore…kad se ukljuce fondovi pa za njima strani fondovi mi mozemo pricati sta zelimo ali sve ce ici gore…ne kazem da ce to biti sutra niti za mjesec,prije samo mjesec dana svi su govorili igh propada ide na 900,kolega jesi vidio sto se desilo,nemoj se cuditi ako se to bude ponavljalo…PRATI VAL UZMI STO MOZES koga briga sta ce biti sutra ako izadjes na vrijeme,tako isto,nemoj se buniti ako ode gore a ti izasao ranije…sve je tvoja individualna procjena..po tomu se razlikuju igraci koji jesu za uvaj sport…i jos nesto kolega nikad nista nece vjecno rast,tako isto nikad nista nece vjecno padati a kod nas pada vec godinu i pol..
Veliki prosvjed u Londonu: Objesimo bankare, opljačkajmo banke!
Nekoliko tisuća osoba okupilo se u subotu u Londonu kako bi uoči summita skupine G20 u četvrtak pozvalo na akciju protiv siromaštva i klimatskih promjena, na prosvjednom skupu koji bi mogao biti najveći u glavnom gradu Velike Britanije nakon onog 2003. protiv rata u Iraku.
Prosvjed ima za glavni slogan "Dajte prednost ljudima", a pripremila ga je koalicija više od 150 organizacija, među kojima su sindikati, humanitarne agencije, vjerske organizacije i skupine za zaštitu okoliša.
Slični prosvjedi predviđeni su u subotu u Berlinu, Frankfurtu i Parizu, dok se od ponedjeljka do četvrtka očekuje nastavak prosvjeda u Londonu uoči summita G20 koji se 2. travnja održava u tom gradu.
"Ovaj dan obilježava rođenje moćnog progresivnog glasa", istaknuVeliki prosvjed u Londonu: Objesimo bankare, opljackajmo banke!o je Brendan Barber, glavni tajnik britanske sindikalne konfederacije Trades Union Congress (TUC), glede prosvjeda u subotu.
Premda su neki prosvjednici istaknuli slogane poput "Objesimo bankare" i "Opljačkajmo banke", organizatori najavljuju da će prosvjedi biti mirni.
TA govori da smo jako zagrijani i da ćemo od sljedećeg tjedna ići dosta nisko jer korekcija je realna, vrlo. DJI nema snage preko 8000 a kako mi pratimo DJI padamo. Futuresi otvaraju crveno i ukazuju na promjenu trenda na dolje i to dosta jako. Tek negdje oko ljeta smirivanje.
Žbogar: Dok posredništvo ne da rezultate – nema deblokade!
LJUBLJANA – Sve dok posrednički proces koji je pokrenula Europska komisija ne dade rezultat u rješenju za otvorena granična pitanja, Hrvatska ne može računati na deblokadu svojih pristupnih pregovora, izjavio je u razgovoru za ljubljansko "Delo" od subote slovenski ministar vanjskih poslova Samuel Žbogar.
Šef slovenske diplomacije kategorički je ustvrdio da na Sloveniju zbog sadašnje situacije i blokade nema nikakvih pritisaka ostalih zemalja članica, a odbio je i mogućnost da se rješenje graničnog spora prepusti Međunarodnom sudu pravde (ICJ) u Den Haagu jer bi to, kako tvrdi, zbog nezadovoljstva slovenske javnosti vjerojatno izazvalo pad vlada premijera Boruta Pahora.
"Blokada hrvatskih pristupnih pregovora nije bila cilj nego smo time željeli zaštititi naše nacionalne interese. Tek kad smo to učinili, Europska unija počela se produbljeno baviti graničnim problemom na moru i sada imamo više razumijevanja nego krajem prošle godine, kad smo zaustavili hrvatske pristupne pregovore", rekao je Žbogar u razgovoru za vodeći slovenski dnevni list.
Na pitanje o mogućim pritiscima ostalih članica EU-a da Slovenija deblokira hrvatske pristupne pregovore izazvane bilateralnim pitanjem granice, Žbogar je odgovorio da pritisaka nema i da Slovenija u EU-u u tom pitanju ima saveznike.
"Imamo saveznike i mnogo više razumijevanja nego na početku blokade. Sada razumiju zašto smo to napravili i očekuje se da nađemo rješenje kako bi se omogućilo Hrvatskoj da nastavi pregovore i da se dođe do rješenja graničnog pitanja", rekao je Žbogar.
Na tvrdnju da reakcije hrvatskih dužnosnika na slovensku blokadu i ponuđenu pomoć Europske komisije govore kako se Hrvatskoj "ne žuri" u EU, Žbogar je odgovorio da neke zadnje izjave hrvatskih dužnosnika to potvrđuju.
"Posljednje izjave i zakašnjelo prihvaćanje posredničkog procesa sugeriraju da se Hrvatskoj ne žuri. No, mi mislimo da postoji vremensko ograničenje. Želi li Hrvatska do kraja godine završiti pregovore s EU-om, taj vremenski rok polako istječe. Dobro bi bilo da (Hrvatska) počne s dijalogom. U svakom slučaju, Hrvatskoj se žuri više nego Sloveniji", rekao je slovenski ministar vanjskih poslova.
Za Sloveniju, kako je pojasnio, nije prihvatljiv prijedlog da se do deblokade hrvatskih pristupnih pregovora dođe izjavom da nema prejudiciranja granice dokumentima prihvaćenim nakon osamostaljenja dviju država, nego bi to mogao biti samo dio "šireg sporazuma" o posredništvu, a taj bi sporazum svakako trebao uključiti i "tekst o hrvatskim dokumentima" koji po tvrdnjama Slovenije prejudiciraju granicu.
Sporazum o posredništvu po Žbogarovim bi riječima trebao sadržavati tri elementa: dogovor o dokumentima, o posredništvu i deblokadi pristupnih pregovora, a to bi bile "isprepletene točke", odnosno povezane faze u okviru rješenja graničnog pitanja i deblokade.
Slovenija po Žbogarovim riječima ne može pristati niti na "zamrzavanje" graničnog prijepora na vrijeme kad Hrvatska već bude u EU-u niti na prosljeđivanje tog prijepora Međunarodnom sudu pravde (ICJ) u Den Haagu.
"Zamrzavanje spora značilo bi i zamrzavanje pregovora Hrvatske s EU-om. Teško mogu zamisliti situaciju da bi slovenska politika dobila suglasnost za deblokadu ako ne bude procesa koji će rješavati granično pitanje. ICJ u sadašnjem trenutku nije prihvatljivo rješenje, pa i zbog atmosfere koje je oko toga stvorila Hrvatska u međunarodnoj javnosti, stalnim naglašavanjem da će Slovenija na sudu izgubiti dodir s otvorenim morem. Ne znam kako bi vlada mogla pristati na ICJ i istodobno preživjeti, odnosno ne pasti", rekao je Žbogar.
A koji su argumenti žestokog rasta dionica u Hrvatskoj ?
Vjeruj mi da su Amerikanci uvijek imali rally od 20%, i trenutno su toliko odradili.
Aj baš me zanima zašto su se baš odbili od 20% rasta u petak ?
Razlozi žestokog rasta cijena dionica u RH su isti kao i kod žestokog pada…
No…, što više razmišljam što bih ti napisao, ne nalazim prave riječi jer očigledno je da imaš svoje razloge zašto potpiruješ pesimizam i mogu se ja na glavu postaviti ti ćeš opet tupiti svoje i imati zacrtan plan…
Ako su nakon dugo vremena ovo po prvi puta malo izglednije naznake početka oporavka svjetskog gospodarstva i ako smo se eto mi i lakovjerne budale poveli za tim optimizmom na burzama, a neki su se svojski grzili jer nisu ostvarili neku dobit u zadnjih tjedan dana…, sad kad ameri promijene tonove na jedan-dva dana iznova se na forumu pojavljuju likovi koji drukaju nadolje do besvijesti, a sve u nakani kupovine dionica po diskontnim cijenama…, jer eto nisu dovoljno jeftine….
Tko zna možda i griješim i ti si jedna od dobrih duša ovog foruma i želiš nas upozoriti na ono što dolazi pa da se brže-bolje riješimo dionica, a onda u novom krugu pada i rasta da i ti nešto ušićariš…
Ne znam…, ovo prepucavanje između pesimista i optimista, dijeljenje jedinica samo zato što nismo iz istog "tabora" bez puno razmišljanja i procjene mi se jednostavno već gadi…, ne vodi ničemu već samo truje samu bit ove teme….
Zato se isključujem na neko vrijeme, samo ću čitati što se piše, no odgovarati neću…., ne nalazim ni smisao, ni zadovoljstvo…
A koji su argumenti žestokog rasta dionica u Hrvatskoj ?
Vjeruj mi da su Amerikanci uvijek imali rally od 20%, i trenutno su toliko odradili.
Aj baš me zanima zašto su se baš odbili od 20% rasta u petak ?
Razlozi žestokog rasta cijena dionica u RH su isti kao i kod žestokog pada…
No…, što više razmišljam što bih ti napisao, ne nalazim prave riječi jer očigledno je da imaš svoje razloge zašto potpiruješ pesimizam i mogu se ja na glavu postaviti ti ćeš opet tupiti svoje i imati zacrtan plan…
Ako su nakon dugo vremena ovo po prvi puta malo izglednije naznake početka oporavka svjetskog gospodarstva i ako smo se eto mi i lakovjerne budale poveli za tim optimizmom na burzama, a neki su se svojski grzili jer nisu ostvarili neku dobit u zadnjih tjedan dana…, sad kad ameri promijene tonove na jedan-dva dana iznova se na forumu pojavljuju likovi koji drukaju nadolje do besvijesti, a sve u nakani kupovine dionica po diskontnim cijenama…, jer eto nisu dovoljno jeftine….
Tko zna možda i griješim i ti si jedna od dobrih duša ovog foruma i želiš nas upozoriti na ono što dolazi pa da se brže-bolje riješimo dionica, a onda u novom krugu pada i rasta da i ti nešto ušićariš…
Ne znam…, ovo prepucavanje između pesimista i optimista, dijeljenje jedinica samo zato što nismo iz istog "tabora" bez puno razmišljanja i procjene mi se jednostavno već gadi…, ne vodi ničemu već samo truje samu bit ove teme….
Zato se isključujem na neko vrijeme, samo ću čitati što se piše, no odgovarati neću…., ne nalazim ni smisao, ni zadovoljstvo…
[/quote]
Sappy, što si u strahu?
Pisanjem postova od 3 kartice teksta i ponavljajući jedno te istog nećeš ništa postići.
Opusti se, jer burza ne djuluje prema željama, a trenutno ima jako puno želja za rastom.
Slijedeći tjedan gledaj kako se odrađuje neizbježno.