GREENSPAN
Pretjerano okrupnjavanje banaka nije dobro
Autor/izvor: SEEbiz.eu
LONDON – Bivši čelnik FED-a Alan Greenspan preporučio je bankama postepeno smanjenje kapitalnih zahtjeva.
„Nove regulatorne mjere pojavile su se zbog nedavno dokazane činjenice da su neke financijske institucije postale prevelike a njihovi bankroti mogli bi ozbiljno poljuljati svjetska gospodarstva.
Rješenje leži u postupnom stupnjevanju zahtjeva za dodatnim kapitalom kako bi se obeshrabrilo institucije da pretjerano rastu i previše nadrastu konkurenciju.
Inače Greenspana optužuju da je glavni krivac za ovu krizu. Najveća financijska kriza od vremena Velike depresije nije prirodna pojava već je izazvana katastrofa za koju su mnogi djelomično krivi, no neki su krivi više od drugih. Prvo mjesto, prema mnogima, najvećih krivaca za ekonomski kolaps zauzeo je bivši direktor američkih Federalnih rezervi Alan Greenspan, koji je kriv jer je "dopustio širenje hipotekarnog mjehura.
EUROPA tone u crvenilo.
Zašto neka mi netko objasni?
DAX 4,182.52 9:42AM ET 76.85 (-1.80%)
EUROPA tone u crvenilo.
Zašto neka mi netko objasni?
DAX 4,182.52 9:42AM ET 76.85 (-1.80%)
Zato jer su stvari odavno izmakle kontroli. Šibali smo mrtvaca u zadnja 2 tjedna
bla bla blas
čekajmo završetak
veliki se miču malima da spuste cijenu a onda kreće kupnja.
mene jedino može zabrinuti ako ameri danas roknu 3-4%
a sve do 1.5% je oke
pozdrav
Mene više ništa ne brine kolega Pobjeda.
Ameri u crvenom.
Dow Jones Industrial Average 7,788.04 10:15am ET 136.52 (-1.72%)
NASDAQ Composite 1,554.95 10:15am ET 32.05 (-2.02%)
S&P 500 INDEX,RTH 817.54 10:14am ET 15.32 (-1.84%)
Evo i E.U. u skladu sa Amerima http://finance.yahoo.com/intlindices?e=europe
Da li netko od kolega zna zbog čega i nismo toliko u skladu sa E.U. i Amerima!?
Da, da, hm, hm, pročitao na forumu, vjerojatno zbog toga što bi INGRA mogla dobiti dozvolu za Arenu, da, mora da je zbog toga, da, da, …
Evo i E.U. u skladu sa Amerima http://finance.yahoo.com/intlindices?e=europe
Da li netko od kolega zna zbog čega i nismo toliko u skladu sa E.U. i Amerima!?
ulagači kod nas imaju malo sporije paljenje, ali nadoknadit ćemo mi to sve u ponedeljak! [bye]
EUROPSKA TRŽIŠTA
Dramatičan pad industrijske proizvodnje euro-zone označio kraj bikovskog uzleta?
Autor/izvor: SEEbiz / Reuters
ZAGREB – Banke u petak predstavljaju najteži uteg FTSEurofirst 300 indeksu europskih dionica, iako su uteg i dionice energetskog sektora koje prate pad cijene sirove nafte.
Do trenutka pisanja teksta FTSEurofirst 300 indeks europskih dionica potonuo je 0,5 posto i čini se da bi mogao prekinuti niz od šest uzastopnih dana rasta. Nakon što je od dna dotaknutog 9. ožujka odskočio 15,3 posto, indeks bi mogao ponovo testirati dno, smatraju analitičari.
REFORMA
Zbogom dolaru? UN-ovi stručnjaci za novu globalnu valutu
ajme majko kad dođu na naplatu ovi napuhani dionički baloni od zadnja 2 tjedna, bit će to prasak na burzi kakav još nije viđen [shocked]
USA će do kraja dana u plus?????????????????????
lako moguce..
teško kolega teško. to što ste jednom pogodili ne znači da ćete i drugi put. i ćorava kokoš pogodi zrno