Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

SAD – tijekom veljače rast narudžbi u industriji 26.03.2009.
Objavljeno 26.03.2009 u 10:03
Američka industrija u veljači je zabilježila neočekivan rast narudžbi za trajna dobra, čime je prekinut njihov šestomjesečni uzastopni pad, pokazali su najnoviji podaci američke vlade.

Rekoh, ovi podaci su čista manipulacija. Imate link gore od Martensona koga zanima pravo stanje stvari
[/quote]

Zašto bi bili manipulacija? Možda zato što je to tvoja pusta želja?

Orders of US Durable Goods Up 3.4% in February
Nomura Economics Research
Commentary: Breaking a six-month string of steep declines, orders for durable goods rose 3.4% in February from a downwardly revised 5-year low in January. The gain included an impressive 6.6% jump in non-defense, non-aircraft capital goods. Except for the aircraft industry, all key subsets of the capital goods industry registered better orders in February.

The uptick in orders might be an indication that inventories in the pipeline are getting too lean to meet current needs. Indeed, along with orders and shipments, inventories in January were revised down and overall durable goods inventories fell again in February. While it seems unlikely that the increase in February marks the start of a sharp reversal in demand, it may indicate that demand is beginning to stabilize.

Vidi se da imaš razmišljanje ko tvoj avatar na slici.
Da danas Ameri u Plusu

Sve ovo je super, ali sjetimo se da je ovakvih rallya bilo i nekoliko od propasti lehmana a završili smo tu di jesmo. Očito je da i volstrit nema pojma di ćemo. To najbolje dokazuje jučerašnje trgovanje ; od + 2, 2.5% do minus toliko i onda zadnji 10ak minuta opet u plus. Zacrvenili su se jer nije bio baš neki interes za obveznice obveznice što je presedan, pa su se svi malo zamislili. A Japanski izvoz u odnosu na prošlu godinu pao 50%. I Kinezi su malo zabrinuti za svojih 1000 miljardi. Vjerojatni je spas otkup toksične imovine od banaka što je pljačka stoljeća, ali korisna jer da nije toga ne znam kako bi sve završilo…
Tako da ja ne bih bio previše euforičan. Milioni u svijetu su odnedavno bez posla, znači svjetsko gospodarstvo je ostalo bez milona potrošača. A to znači opet manje proizvodnje a to znači…

Nekako sam mišljenja da smo u nekoj kritičnoj točci, ili će stvarno bikovi zavladati ili ćemo opet zagrebati kakvo dno. Američki financijski sustav je ključ, kad proradi to je to. Uz sve triljune još je trom. Ipak mislim da je ovo neki početak kraja ovog sranja, ali uz velik oprez. Doduše tome mišljenju sigurno pomaže činjenice da sam 90% u dionicama.

bdp malo bolje od očekivanog

ali job report katastrofa

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

GDP 6,3…bolji od očekivanog [thumbsup]

@crnaguja
U ova vremena ja si ostavim barem 15% gotovine.

Bez straha, pohlepe i sentimenta.

Ne bi se začudio da Ameri završe danas u minusu.

Ne bi bilo ni prvi ni zadnji put.

Rast im već prelazi polako 20%, od prije 2 tjedna.

Vidim da si se prerano riješio dionica, ako si ih uopće i imao
[/quote]

Hahahahha, opet sam pogodio…..

POTPOP U USA.
[/quote]

Haha, ne trči pred rudo opet nisi pogodio, falilo ti je 15 ak minuta i nekoliko desetaka miljardi dolara

DOW
7847.7
97.89
+1.26%

NASDAQ
1558.17
29.22
+1.91%

S&P 500
825.6
11.72
+1.44%

Oh, k vragu… Opet pad…. Ili što bi dotični rekao – POTPOP!!!

[smiley]

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

@crnaguja

U ova vremena ja si ostavim barem 15% gotovine.

Je, al evo, srce junačko nije izdržalo, potroši ja i to
[bye]

Sve dok s&p 500 ne probije 800 i slijedeći dan to potvrdi ja nisam siguran u oporavak..

Evo ga treći dan…..

Pa di je ekipa nigdi nijednoga mede pa tko će djeliti kolčeve.

SVE ŠTO JE DANAS SKUPO SUTRA ĆE BITI JOŠ SKUPLJE A BITI ĆE VAM JEFTINO?????????

Pa tko ih nebi volio pogotovu onog ispičuturu već mi je zabio 5 kolaca samo naprjed znamo mi koliko ti imaš nickova samo neznam kako će ti to pomoći [bye]

Dow 7,863.71 +113.90 +1.47%

SVE ŠTO JE DANAS SKUPO SUTRA ĆE BITI JOŠ SKUPLJE A BITI ĆE VAM JEFTINO?????????

New Report

Close