Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Si ok?

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Si ok?

Mogao bi imati opaku glavobolju danas u 13.30
Ako će biti onako kako ja predviđam onda niti 850 na s&p 500 neće biti nikakav otpor.

Treba čekat. Brzo ćemo vidjeti.

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Wall Street zabrinut zbog problema s financiranjem borbe protiv recesije

http://finance.yahoo.com/indices?e=futures

ajde malo realnosti… i ja bih volio prodati ove dane pa ponovo docekati vdkt na 200… ali ne moze nesto biti crveno, ako je zeleno…

24g - liberel, ateist, anarhist, kapitalist...

Evo još malo realnosti:

http://www.chrismartenson.com/blog/more-fuzzy-numbers-durables/15630

Hell is Empty and all the Devils are Here

SAD – tijekom veljače rast narudžbi u industriji 26.03.2009.
Objavljeno 26.03.2009 u 10:03
Američka industrija u veljači je zabilježila neočekivan rast narudžbi za trajna dobra, čime je prekinut njihov šestomjesečni uzastopni pad, pokazali su najnoviji podaci američke vlade.

Si ok?

Mogao bi imati opaku glavobolju danas u 13.30
Ako će biti onako kako ja predviđam onda niti 850 na s&p 500 neće biti nikakav otpor.

Treba čekat. Brzo ćemo vidjeti.
[/quote]

Vjeruj mi da tko čeka, taj dočeka. Ameri su rasli 20% kao i svaki val, odradili su rast.

Vidjet ćemo koliko će gurati nekakva dobra izvjšća za mazanje očiju.

Uostalom kako će nama to njihovo izvješće o potrošnji pomoći??? Neka mi netko objasni?

SAD – tijekom veljače rast narudžbi u industriji 26.03.2009.
Objavljeno 26.03.2009 u 10:03
Američka industrija u veljači je zabilježila neočekivan rast narudžbi za trajna dobra, čime je prekinut njihov šestomjesečni uzastopni pad, pokazali su najnoviji podaci američke vlade.

Rekoh, ovi podaci su čista manipulacija. Imate link gore od Martensona koga zanima pravo stanje stvari

Hell is Empty and all the Devils are Here

Stalno traži objašnjenja. Umjesto što cijele dane spamaš forum, bolje ti da je pročitaš koju knjigu i sam nađeš objašnjenje nego ovako.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Stalno traži objašnjenja. Umjesto što cijele dane spamaš forum, bolje ti da je pročitaš koju knjigu i sam nađeš objašnjenje nego ovako.

Tko više spama forum? Spamer, ili kritičar spamera. [wink]

junge, 26.03.2009. u 11:32
Danir54
junge, 26.03.2009. u 11:32

Kolko god da su oni rasli,bar za danas čini se će opet rasti!

11:32
Futuresi

Dow 7739 +59 +0.77%
S&P 500 815.2 +7 +0.87%
Nasdaq 100 1246.5 +13 +1.05%

Anonimno, 26.03.2009. u 11:36
Danir54
Anonimno, 26.03.2009. u 11:36

Kolko god da su oni rasli,bar za danas čini se će opet rasti!

11:32
Futuresi

Dow 7739 +59 +0.77%
S&P 500 815.2 +7 +0.87%
Nasdaq 100 1246.5 +13 +1.05%
[/quote]

Znači Ameri danas u minus?

AZIJSKA TRŽIŠTA
Azija: Počelo je tržište vladavine bikova
Autor/izvor: SEEbiz / Bloomberg News
ZAGREB – Azijske dionice u četvrtak rastu, a benchmark indeks mogao bi zabilježiti svoj najbolji mjesec od 1998. godine nakon što su izvrsne vijesti iz američkog gospodarstva podgrijale optimizam u rast globalnog gospodarstva.

MSCI Asia Pacific indeks do pola tri poslije podne po tokijskom vremenu uzletio je 1,0 posto. Od svoga dna dotaknutog 9. ožujka indeks je uzletio 21 posto zbog špekulacije da je najgori dio financijske krize iza nas. Porast za više od 20 posto je tehnička definicija bikovskog tržišta. Ključan japanski dionički indeks Nikkei 225 Stock Average porastao je 1,84 posto.
“Dioničko tržište nalazi se na putu oporavka. Američki pokazatelji značajno bolji od očekivanih signaliziraju da je dno globalnog gospodarstva vjerojatno iza nas. Strahovi od financijske krize popuštaju zahvaljujući politici koju su implementirale vlade.”

Sony Corp. koja četvrtinu svojih prihoda od prodaje ostvaruje u Americi uzletjela je 7,2 posto nakon što su američke narudžbe za postojanim dobrima porasle. Elpida Memory Inc., najveći japanski proizvođač memorijskih čipova za računala, uzletio je 18 posto zbog novonastalog optimizma.

“Dioničko tržište nalazi se na putu oporavka. Američki pokazatelji značajno bolji od očekivanih signaliziraju da je dno globalnog gospodarstva vjerojatno iza nas. Strahovi od financijske krize popuštaju zahvaljujući politici koju su implementirale vlade”, izjavio je Yoshihiro Ito, viši strateg u Okasan Asset Management Co. koji upravlja sa 9,3 milijarde američkih dolara.

MSCI Asia Pacific indeks u mjesecu ožujku porastao je 13 posto, što je njegov najoštriji mjesečni uzlet od mjeseca listopada 1998. godine kada su vlade srezale ključne kamatne stope kako bi zaustavile divljanje azijske krize. Od početka godine MSCI Asia Pacific indeks na vrijednosti je izgubio 4,9 posto, a MSCI World indeks izgubio je 9,8 posto te će vjerojatno oba indeksa i šesti uzastopni kvartal zaključiti u negativnom teritoriju.

Prosječna valuacija poduzeća u sastavu MSCI Asia Pacific indeksa iznosi 16,4 puta neto dobit poduzeća u njegovom sastavu ostvarena tijekom zadnja četiri kvartala i najviša je od mjeseca prosinca 2007. godine, pokazuju podaci koje je prikupio Bloomberg.

Spekuliranje nije za glupane, mentalne lijenčine i osobe inferiorne EIQ

New Report

Close