Onaj dan kad su Ameri rasli 7%, mi smo jedva bili u plusu.
Kako će prodaja domova kod Amerikanaca utjecati na nas?? Neka mi netko objasni??
Kod nas tek slijedi pad prodaje stanova.
[/quote]
Isto kao što je utjecala kad je bio pad prodaje domova u USA [lol]
[/quote]
ne bi išlo
lako je rušiti, al teško je graditi
a ameri znaju graditi, u 20 stoljeći postali najjači na kugli zemaljskoj
hrvati od stoljeća sedmog traže nekoga da ih drži za ručicu
uspoređujete neusporedivo, al valda imate dobar razlog za to, ne
Ne bi se začudio da Ameri završe danas u minusu.
Ne bi bilo ni prvi ni zadnji put.
Rast im već prelazi polako 20%, od prije 2 tjedna.
Vidim da si se prerano riješio dionica, ako si ih uopće i imao
Onaj dan kad su Ameri rasli 7%, mi smo jedva bili u plusu.
Kako će prodaja domova kod Amerikanaca utjecati na nas?? Neka mi netko objasni??
Kod nas tek slijedi pad prodaje stanova.
[/quote]
Isto kao što je utjecala kad je bio pad prodaje domova u USA [lol]
[/quote]
Iako na prvi pogled ovo uopće nema veze, to je totalna istina
Prati li netko US?
Što ih sada dere??
Real-time: 1:40PM
Dow 7,711.26 +51.05 (0.67%)
S&P 500 808.81 +2.56 (0.32%)
Nasdaq 1,517.88 +1.36 (0.09%)
Prati li netko US?
Što ih sada dere??
Real-time: 1:40PM
Dow 7,711.26 +51.05 (0.67%)
S&P 500 808.81 +2.56 (0.32%)
Nasdaq 1,517.88 +1.36 (0.09%)
… je, je, evo pratim ja i …
stock research
Facts Column
Market Summary
* US
* Europe
* Asia
Dow 7,572.44 -87.53 -1.14%
Chart for Dow
Nasdaq 1,490.49 -26.03 -1.72%
Chart for Nasdaq
S&P 500 794.22 -12.03 -1.49%
Chart for S&P 500
Mislim da ništa od bailouta….
Congress launches battle on Obama budget
WASHINGTON (Reuters) – Congressional Democrats moved on Wednesday to slim down President Barack Obama’s 2010 budget request amid bipartisan worries that the his plan could make the U.S. deficit balloon with new federal spending.
Vaš link
Stocks slide after weak government debt auction
Vaš link
Objavljeno
25.3.2009 14:51:24
Vrijeme zadnje promjene
25.3.2009 14:53:39
Njemačka vlada izdaje 96 mlrd eura vrijednosnih papira
U drugom kvartalu zemlja namjerava izdati obveznice vrijedne 45 milijardi eura, dok će vrijednosti trezorskih zapisa doseći 51 milijardu eura
Bankamagazin
Ispiši
Veličina slova: Smanji tekst Povečaj tekst
Njemačka u drugom kvartalu ove godine planira izdati obveznice i trezorske zapise vrijedne 96 milijardi eura, navodi se u priopćenju federalne financijske agencije u srijedu. Ovo izdanje je dio rekordnog paketa od 346 milijardi eura za koje je vlada danas rekla da mora prikupiti u ovoj godini radi suzbijanja recesije. Taj iznos je veći za 23 milijarde eura od onog koji je objavljen u prosincu, prenosi Bloomberg.
U drugom kvartalu zemlja namjerava izdati obveznice vrijedne 45 milijardi eura, dok će vrijednosti trezorskih zapisa doseći 51 milijardu eura. Njemačka planira izdati između šest i 10 milijardi eura u obveznicama zaštićenim od inflacije u ovoj godini.
Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala
Ovo što se u americi događa ne može proći bez komentara. Pazite headline s marketwatch-a.
Stocks turn lower after rising early on strong durable-goods orders and improving new home sales as Fed’s Janet Yellen says that deflation poses a greater risk than inflation.
Delfation?
Otkuda deflacija samo? Od 10 trilijardi izmišljenih novaca? I kao baš to sad utječe na pad indeksa, intervjuirali su sve ulagače danas i saznali da baš ta izjava utječe na pad?
Za ne vjerovati. Samo budala ili totalni luđak se i dalje bavi ovim sportom. Ni sam nisam siguran u koju kategoriju spadam
Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala
@
budd
… da, kolega, da, da, a sada bi htjeli globalnu valutu, kužite, he, he, he, …
Stocks slide after weak government debt auction
Stocks slide after lackluster demand for US debt stirs worries about economic recovery plans
* Tim Paradis, AP Business Writer
* Wednesday March 25, 2009, 2:46 pm EDT
*
Buzz up!
* Print
NEW YORK (AP) — Stocks lost ground after a weak auction of U.S. government debt stirred worries about how easily Washington will be able to raise money to fund its economic rescue program.
Investors gave an unexpectedly cool response to a $24 billion auction of 5-year Treasury notes Wednesday, which also sent prices for Treasurys lower.
The government is running up record deficits in order to fund an array of plans to provide stimulus to the economy and support to the ailing financial system.
The market had been higher earlier in the day on enthusiasm over economic reports showing increased demand for big-ticket manufactured goods and higher sales of new homes. Both readings came in better than forecast.
In midafternoon trading, the Dow fell 33.93, or 0.4 percent, to 7,626.04. The Dow had been up about 200 points at its high of the day. The blue chips fell nearly 116 points on Tuesday and surged almost 500 on Monday.