Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.vecernji.hr/newsroom/news/international/3125652/index.do

Hehe, vrača Berlusconi Bushu koji ga je prije neki dan nazvao kretenom!
Inaće inicijativa je ok. kao Udruga potrošača kod nas koji su ipak uveli neki red u dučane [thumbsup]
-US okernula
-ulje oko nule,144.84
-EU +1%

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Za njih se ja ne brinem. Mene više brine što cca 300 banaka čeka da ode pod led. Nešto slab ovaj "rally" danas u US. Čak je i rally u Rvata bio jači. [wink]

Evo pa malo proučite izgleda da će biti "vatrometa i deep dive":

More Than 300 US Banks to Fail, Says RBC Capital Markets Analyst

NEW YORK, July 13 (Reuters) – U.S. banks may fail in far greater numbers following the collapse of the big mortgage lender IndyMac Bancorp Inc, straining a financial system seeking stability after years of lending excesses.

More than 300 banks could fail in the next three years, said RBC Capital Markets analyst Gerard Cassidy, who had in February estimated no more than 150.

Za njih se ja ne brinem. Mene više brine što cca 300 banaka čeka da ode pod led. Nešto slab ovaj "rally" danas u US. Čak je i rally u Rvata bio jači. [wink]

Evo pa malo proučite izgleda da će biti "vatrometa i deep dive":

More Than 300 US Banks to Fail, Says RBC Capital Markets Analyst

NEW YORK, July 13 (Reuters) – U.S. banks may fail in far greater numbers following the collapse of the big mortgage lender IndyMac Bancorp Inc, straining a financial system seeking stability after years of lending excesses.

More than 300 banks could fail in the next three years, said RBC Capital Markets analyst Gerard Cassidy, who had in February estimated no more than 150.

Mislim da je u krizi 1925. prije one velikog sloma 1929. u Americi, riknulo 5500 banaka.
Da se zna kad svisne 300 banaka, da je to tek početak.

Nafta 145.87
Američki indexi u minusu gdje im je i mjesto.
Ameri su još jednom prodali spiku ovcama i uvalili im bezvrijedne papire na otvaranju,
ali sad sve ide prema svojoj fair cijeni od NULA dolara.
A danas čak nije ni bilo nikakvih objava ni izvješća.
Sutra počinje tarapana.
Reži i bježi jer ko leži taj ne bježi.

This May, at the Berkshire Hathaway annual meeting, Warren Buffett boiled down what it means to be an intelligent investor into two startling sentences: "If a stock [I own] goes down 50%, I’d look forward to it. In fact, I would offer you a significant sum of money if you could give me the opportunity for all of my stocks to go down 50% over the next month." Knowing he owns good businesses, Mr. Buffett wants prices to go down, not up, so he can buy even more shares more cheaply before the bounce back.

Naravno, kad je tu naša jedINA. [thumbsup]

Ajde, ako ne razaznajete šalu, natrpajte me kečevima! [lol]

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

DIONICE SAD-Wall Street padne na bankovno uzbuđenje

New York, srpanj 14 (Reuters) – US dionice tumbled u ponedjeljak što se tiče o kreditnoj krize i financijskih tvrtki outweighed ranije optimizam preko vlade predložene rescue plan za hipoteka financirati kompanije Fannie Mae

Vaš link

@ Mikimaki

Ne slažem se da će kriza u listopadu ili studenom biti još dublja, jer je već mjesecima prepoznata i ovo su samo odjeci i plašenje ovčica. Kakva je to kriza za koju svi znaju, koga može ona iznenaditi, i kako u takvoj krizi izgubiti novce???
A i priča o nafti. Svi je očekuju na 200, koga će iznenaditi nafta na 200??? Možemo se samo iznenditi dobrom.
Ova priča iz SAD o bankama, hipotekama i sl. je old story. U cijenama su već uključena očekivanja, a ovo što se sad događa su samo pretjerivanja, a tamo gdje to nije pretjerivanje su neke njihove Zdenke, i ne vidim neki značajni utjecaj na nas osim psihološkog.

Chávez grew up in a small house composed of large palm leaves.

@ Mikimaki

Ne slažem se da će kriza u listopadu ili studenom biti još dublja, jer je već mjesecima prepoznata i ovo su samo odjeci i plašenje ovčica. Kakva je to kriza za koju svi znaju, koga može ona iznenaditi, i kako u takvoj krizi izgubiti novce???
A i priča o nafti. Svi je očekuju na 200, koga će iznenaditi nafta na 200??? Možemo se samo iznenditi dobrom.
Ova priča iz SAD o bankama, hipotekama i sl. je old story. U cijenama su već uključena očekivanja, a ovo što se sad događa su samo pretjerivanja, a tamo gdje to nije pretjerivanje su neke njihove Zdenke, i ne vidim neki značajni utjecaj na nas osim psihološkog.

Ovo prvi put čujem, da je kompletna kriza gotova po tebi za godinu dana.
Onda to nije kriza.
A kako to da onda spominju stagflaciju, usporavanje gospodarstva i propadanja banaka, ako nije kriza?

Kad to spominju, onda se već to odvija, itd…
Američka emonomija je ionako u banani već godinama, i da nema petrodolara već bi bankrotirali, ali žilava su oni govedina.
Živi bili pa vidjeli.

Chávez grew up in a small house composed of large palm leaves.

Netko je povukao 20 min prije kraja DJIA do +0,19%, ali se na kraju….
11,054.38 4:02pm ET Down 46.16 (-0.42%)

Čudni su Ameri. Kod njih je jači strah na burzi nego kod nas.
S&P 500 INDEX,RTH 1,228.28 4:05pm ET Down 11.21 (-0.90%)
NASDAQ COMPOSITE 2,212.87 4:05pm ET Down 26.21 (1.17%)

The new new world order

Skyrocketing oil prices. Double-digit inflation.
Is the great global economic boom finally coming to an end?

Vaš link

Čudni su Ameri. Kod njih je jači strah na burzi nego kod nas.
S&P 500 INDEX,RTH 1,228.28 4:05pm ET Down 11.21 (-0.90%)
NASDAQ COMPOSITE 2,212.87 4:05pm ET Down 26.21 (1.17%)

Ne,ne, kod njih je svijest jača.
Inače sutra očekujemo izvješće Intela i podatke o prodaji kuća.
Ništa spektakularno, ali je lijepo zagrijavanje za srijedu kad dolaze prave predgrupe tipa Delta,ebay,Wells Fargo.
A u četvrtak sve poslastica do poslastice Coca Cola, Continental,Google,JP Morgan,Merrill Lynch,Microsoft.
I u petak, kao šećer na kraju Citigroup.
U slast!

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

New Report

Close