Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@Conan Obri
Meni samo bude žao kad izgubim dobrog objektivnog sugovornika.

Ja već sad kažem da ću propustiti dno, i to je moj križ. Zato ga ni ne pokušavam pogoditi i uvjeravati se da sam ga pogodio. Ti si odlučio ući prije dva dana i ja to poštujem i nadam se da je to dugoročno bila dobra odluka.

Ući ću kad budem mislio da je vrijeme i ne zanima me koliko će onda biti index. 1000, 2000 ili 3000. Indeks nije moje mjerilo.

No respect

@ SLK

Mislim da sam ostao objektivan.

Ok, svatko kroji svoju sudbinu i snosi posljedice svojih odluka. Također ti želim sreću. Ono što sam htio naglasiti je da je tržište ponekad pretjerano iracionalno, bilo pretjerano optimistično ili pretjerano pesimistično. Amerikanci bi rekli da smo "threw the baby out with the bathwater". Ako mogu kupiti poduzeće po cijeni manjoj nego što to poduzeće ima keša na svom računu onda mi se to čini kao odlično ulaganje i prilika koja se rijetko pruža. Nema tu puno filozofije. Moguće da i bankrotiraju, možda sutra komet pogodi tvornicu ali svako ulaganje nosi svoj rizik a trenutno su IMHO najbolji omjeri rizika i nagrade što sam ih u dugo vremena imali.

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Nevjerovatno. I svi će danas opet rallyati u fini plus, samo će ovaj šrotex biti negativan…

Jeb’o ovakvu burzu i zemlju i ljude koji je vode i ljude koji glasaju za njih!

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

conan,

uzalud ti trud… sve dok ljudi ne vide dalje od vlastitog nosa, biti ce kupnje na 5400 i prodaje na 1250…

ono sto je malo veci problem je sto jedan dio ljudi je ulagao novac koji nema u burzu. Neki su to mogu priustiti, dok velika vecina ne moze jer ne zna osnove. Posljedica toga je da danas ima ljudi koji moraju prodati……

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

hajde gledajte radije hearing na cnbcu, tamo se odlučuje i naša budućnost, i američki kongres će odlučiti da fair value nema veze s trenutnim cijenama. izgleda da će jedini pravi vjernik kapitalističkog mark-to-marketa ostati ljubo jurčić sa svojom pričom o vreći krumpira i ovi neki "dejtrejderi" po forumu he he…

uzalud ti trud… sve dok ljudi ne vide dalje od vlastitog nosa, biti ce kupnje na 5400 i prodaje na 1250…

Ne možeš protiv ljudske prirode, bar većina. Po meni na djelu je kapitulacija tržišta, i pametnije je pričekati dok turbulencije ne završe.

When speculation has done its worst, two and two still make four.

ameri u naletu

i nastavljaju dalje, samo se kod nas kasno pali, nadamo se sutrašnjem zelenilu

ma kakav cash-r-a, 100% in

i pametnije je pričekati dok turbulencije ne završe.

to vecina i radi…
samo treba li pratiti vecinu………………………… vecina je kupovala na 5000

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

i pametnije je pričekati dok turbulencije ne završe.

to vecina i radi…
samo treba li pratiti vecinu………………………… vecina je kupovala na 5000
[/quote]

Ne shvaćaš. Pod turbulencijama sam mislio da trenutnu volotilnost. Ja sam već par dana u pripravnosti za ulaz, ali sam procijenio da mi se više isplati još malo sačekati da budem siguran u promjenu trenda. Većina će postati sigurna puno puno kasnije, s obzirom na opsege krize. Inače se slažem s C’obri da dugoročno nema straha na ovim razinama, ali i sa slk da treba ući kad ćeš imati miran san. Naravno, govorimo o razinama na kojima većina nema miran san [wink]

When speculation has done its worst, two and two still make four.

I zato ih kupiš. Za 5 godina će opet postati skupe i onda ih prodaš. Pa će opet biti iracionalno jeftine…

Naravno, no jesi li siguran da ce sve dionice ostati na burzi, da se tako, lagano izrazim? Poanta mog posta nije bila medijacija izmedju dvije suprostavljene strane, vec samo usputna opaska. Daleko od toga da se ne slazem s tobom. Ali i SLK-om.

Vipy,
Mozda nisi ciljao, no posredno se odnosi na mene – da, ja isto racunam na to da ljudi ne vide daleko od svog nosa i to imam u vidu. Nit’ sam rekao da ne kupujem nit’ sam rekao da ne prodajem. Vidis, da sam slusao DCM metodu bio bih sretan kupac KODTa na iznad 3000…

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

SASX-10901,34 6,12%

SVE ŠTO JE DANAS SKUPO SUTRA ĆE BITI JOŠ SKUPLJE A BITI ĆE VAM JEFTINO?????????

ameri u naletu

i nastavljaju dalje, samo se kod nas kasno pali, nadamo se sutrašnjem zelenilu
[/quote]

tko prati kongres, zna i zašto. da su napravili to što će sada valjda napraviti + da su vratili uptick rule prije 6 mjeseci ne bismo danas bili ni blizu ovako nisko kao što jesmo.

New Report

Close