@mig
O kojem ti crnom decouplingu pričaš?
Pa decoupling ne vrijedi za Kinu ili Europu, a kamoli za Hrvatsku koja ovisi o milosti banaka,dug je svaki dan sve veći, i ti što eksterni što interni,ne proizvodimo ništa i rastemo na potrošnji.
Decoupling je zgodna riječ za ljude koji vole zgodne riječi.
Decoupling je kao ideja dijametralno suprotan samom globalnom tržištu kojem i mi pripadamo.
Ajmo izaći iz WTO-a, NATO-a, ajmo prekinuti kandidaturu za EU pa da vidite decoupling.
Kruha bi bili gladni.
Od Crobexa na 5000 pričam da ne zabijate glavu u pijesak i da shvatite da nismo otok.
Sad je Crobex na 3500 i vi još uvijek pričate o decoupling-u.
Uopće ne sumnjam da ćete o tom pričati i na Crobexu na 2500
ma kako te vise nije sram??
prije 10ak dana si pisao po TA i ismijavao ih jer su najavljivali pad!
nakon toga si prodao i poceo sr.t’ gore nego Baron u najbolja vremena!!
na prosloj strani imas 2 zanimljiva grafa, pa ih prouci, a sto se decouplinga tice, pogledaj onaj gore link pa onda pametuj!
pojma ti nemas, osim navlaciti!
Kad sam napisao da sam prodao popljuvali su me Sančo, Mig, Rooster zg 28 i još neki,
u stilu kao kak me nije sram uopće priznat da sam prodao pošto ne znam kad se treba prodavati.
I gle oni sad nose štafetu a guza radi.
daj, me citiraj..
zg28 je isto najavio prodaju, ja sam prodao u petak INU po 3107 i opet cu je loviti ako padne nize.
brazilci su skoro na ATH, to je decoupling!!
zasto to ocekujem kod nas, sam objasnio prije, ali evo jos jednom za one koji ne mogu i ne zele da vide [bye]
Šansa da dođe do HIPERINFLACIJE i DEPRESIJE je nikakva jer im se simptomi razlikuju. Iako bi im uzrok na nekoj apstraktnoj razini mogao biti isti – DA NEŠTO NE ŠTIMA. A ne štima. No to nije moj problem.
Bravo Strategos,
prema podatcima kojima raspolažem iz čitanja financijskih izvještaja, vidljiv je snažan porast troškova koji može negativno utjecati na rezultat poslovanja nekih sektora ili nekih poduzeća u 1H, prihodi su uglavnom na istoj razini od ranije, kod nekih sektora čak i viši. znači nema govora o prijetnji recesije unutar hrvatskog gospodarstva, bar ne u ovoj godini.
inflacija je druga priča i ona nas poprilično pritišće.
dobra turističa sezona mogla bi znatno popraviti stvari u 3Q ove godine.
Mig29*
pričaš priče za malu djecu.
Najbolji su mi oni koji govore "naše" banke tipa Zaba, erste i slični, nisam znao da su naše.
Isto su mi cool oni koji tvrde da dax i dj ne utječe na crobex, kao nitko nezna kaj je psihologija mase!?
A jedna stvar koju nitko ne spominje, kako to da puno fondova pada manje nego EU i crobex?—evo odgovora—-fondovi su u cashu, a tko onda drži dionice?—odgovor slabašne ručice, a kaj se događa kada su fondovi u cashu a dionice drže drhtave ruke?—odgovor – pročitajte koju knjigu!
A vi pričajte borbene priče, i nadajte se da croby neće roknut bez obzira na INU i slične priče.
Ljudi moji, ako svijet pada padamo i mi!
Jedna stvar:
dj – odavno pao ispod najniže točke ove godine
dax – ovaj tjedan zaronio ispod najniže razine
Azija – joooj oni su već debelo ispod
belex (gdje će valjda Tadić sastaviti vladu) – blizu su te točke
a crobex? —-crobex leti visoko, puno pre visoko!
Držite gaće ovaj tjedan.
Ja držim cash i pijem pivicu i uživam, a vi i dalje buljite u monitor i tresite se, na kraju ćete prodat te vrle dionice poput igh, atpl, ingre i slične "podcijenjene" dionice [lol] [lol]
ti kažeš da pročitamo koju knjigu
a ulažeš po principu kud svi Turci tud i mali Mujo.
pa i Graham je govorio, kupuja kad svi prodaju,
prodaj, kad svi kupuju.
nadalje, to što banke nisu naše može se samo pozitvno odraziti na
financijki sustav RH.
ako nisi znao prošlogodišnje direktne strane investicije u RH najveći
su udjel imale upravo u dokapitalizaciji tih banaka.
kažeš piješ pivu na godišnjem i ne ulažeš.
znači nit privređuješ, nit investiraš već samo trošiš
i soliš pamet,
ja sam se odrekao i pive i godišnjeg odmora samo da bi
akumulirao što više sredstava za ulaganje,
naravno kad odbijem osnovne troškove života.
ovekve prilike se ne propuštaju.
ponuda traje do isteka zaliha. [bye]
brazilci su skoro na ATH, to je decoupling!!
zasto to ocekujem kod nas, sam objasnio prije, ali evo jos jednom za one koji ne mogu i ne zele da vide [bye]
kolega brazil ima par osnovnih (zapravo skoro sva) dobara bez kojeg svijet ne može i to u velikim količinama iza svakog boda koji narastu stoji tona ugljena, barel nafte, vagon šećerne trske i kubik drveta i to po najvećim mogućim cijenama i profitima…..mi smo potpuno druga priča (sam mi nemojte spominjat mediteran kakav je nekad bio ili famoznu vodu).
Vidim da su mi "telci" jako nervozni.
"Telci" jer to je sve što je ostalo od bikova.
A sama činjenica da se grče na ovoj temi i bezuspješno pokušavaju jedan drugog uvjeriti da je sve u redu govori dovoljno.
Vrijeđaju sve koji ne misle kao oni i prodaju uvijek na ATH i još mi spominju Brazil kao primjer.
Za ne vjerovat.Dobro da nisi spomenuo Saudijsku Arabiju kao primjer decouplinga.
I onda još jedan drugom dijele 100tke a nama neistomišljenicima jedinice.
Imate dečki temu Oporavak burze pa se tamo raspišite.
Sančo će vam pomoći.
On je izvrstan prognozer i oporavlja burzu svako malo.
Još koja piva i evo Crobexa na 4500.
Ako uspijete naći temu jer je negdje na 124. stranici foruma.
aha..a jel Australija ima to isto? [bye]
@entenpenis
..rece covjek koji se na godisnjem ne odvaja od interneta, pa ck ni vikenda, koji svaki dan mijenja potpise,a na avtaru mu je Iranska raketa..dakle update je na dnevnoj bazi.
gluplji avatar koji sam vidio je jedino Nazgul [lol]
ma dobro je Vipy rekao, ko ce se s budalama boriti.. [rolleyes]
Pa osim što je Australija jedan od najvećih izvoznika ugljena, željezne rude i pšenice na svijetu nemaju ništa.
Teška sirotinja.
Pa ne mogu vjerovati da to ne znaš.
Razočarao si me.
Evo sad ću ti ja postati par linkova da vidiš da i ja imam gugl
Pa osim što je Australija jedan od najvećih izvoznika ugljena, željezne rude i pšenice na svijetu nemaju ništa.
Teška sirotinja.
Pa ne mogu vjerovati da to ne znaš.
Razočarao si me.
Evo sad ću ti ja postati par linkova da vidiš da i ja imam gugl
[/quote]
opet si uletio grlom u jagode, da ne kazem nesto drugo..
upravo to sto si ti rekao, je bila moja poanta za drugog kolegu!!hvala!! [thumbsup]
@james
@entenpenis
..rece covjek koji se na godisnjem ne odvaja od interneta, pa ck ni vikenda, koji svaki dan mijenja potpise,a na avtaru mu je Iranska raketa..dakle update je na dnevnoj bazi.
gluplji avatar koji sam vidio je jedino Nazgul [lol]
ma dobro je Vipy rekao, ko ce se s budalama boriti.. [rolleyes]
Toliko si jadan da moraš komentirati uz vrijeđanje, naravno, moj avatar.
Ovo nije ni za pučku školu ko vipy ovo je za vrtić.
Ne znam samo kako bi te ostala djeca primila
u Americi radikalan pad potražnje za velikim i skupim SUV vozilima,raste potražnja za malim automobilima, kod nas upravo suprotno…???
ovo je samo jedan u nizu primjera obrnutih trendova
decoupling….??????!!!!
[huh] [huh] [huh]
pa kolega australija je najveći rudar na svijetu…i ovčar ak se ne varam.
al sad sam skužio šta si htio reć, a moj odgovor je da je australija puno razvijenija ekonomija znači puno više se oslanja na financijski i druge neopipljive sektore od brazila, a baš te stvari padaju. brazil je u ekspanziji a autralija na punom kapacitetu.
ima još razloga al ionak ništa nećemo zaključit iz jedne ili dvije iznimke na opće pravilo, osim da ga potvrđuju.