Evo malo zanimljivost za kraj vikenda…
Here is your utterly insane stat for the weekend:
According to the Chicago Tribune, the median price for a home sold in the month of December 2008 in Motor City is Seven Thousand, Five Hundred dollars.
I had to write it out that way because I simply couldn’t wrap my head around the numeral $7,500 for a home.
Granted, its in one of the most economically devastated regions of the country, but still — that data point is amazing.
Vaš link
Cijene nekretnina kod nes neće sigurno padati….. [bye]
Hehe, neće padati ni malo, naravno da neće. Ja i dalje ne razumijem kako ima ljudi koji su voljni platiti m2 stana (bilo gdje) više od 800 EU. To se zove bacanje para. Ovaj gornji primjer je realan i ja se nadam da će se to desiti i kod nas. Ako je prije 20 godina štala na Cresu vrijedila 2 krave, ima i sada da vrijedi toliko.
Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize
Gadno dobar članak…..ako je ovako , imamo još do cilja barem još ovoliko slaloma.
Vaš link
Ma svaka čast Buffettu, ne pričam ja o tome da li on zna investirati ili ne.
Pa čovjek to dokazuje 50 godina.
Pričamo o tome da je uslijed najveće krize svojim primjerom i svojim izjavama davao ljudima pogrešnu sliku stanja na tržištu i uvjerio ih da je to dno.
Isto tako 1974. je proglasio dno i rulja je krenula njegovim primjerom i bio je u pravu i zaradili su.
Bojim se da je ovaj puta jako u krivu a čini mi se da je tamo bio postavljen od određenih snaga, kako je rekao i kolega mamus, da posluži kao platforma za iskrcavanje.
Po tome ispada da je bolje da slušamo našeg Ententinis-a nego Buffett-a jer ipak je to naš čovjek koji zna o čemu priča [rolleyes]
[/quote]
Pa naravno da je bolje.
U 10. mjesecu kad je Buffett pričao da je to dno i da on kupuje, ja sam pričao da to nije dno i da ne kupujem.
Ja sam na nuli.
Buffet i oni koji su ga slušali su sad u minusu nekih 65%.
I koga je bilo bolje slušati? [bye]
buffeta i tako više nitko ne shvača ozbiljno, pred par mjeseci vikao je da je tržište na dnu i mahnito kupovao, a sad kad vidi da se zajebao priča o svjetskoj kataklizmi da se opravda. stari prdonja griješi sve više, pa ni ove njegove izjave ne shvaćam ozbiljno, dapače više ni ne čitam što on laprda
Iako ima 150 godina i njemu je ovo prvo iskustvo tog tipa
Ja sam mišljenja da nema uopće smisla ništa kupovati, jer se kapitalizam / dioničarstvo kakvo znamo iz ovog neće živo izvući (je li to uopće kapitalizam?). Eto, riješio HT u petak, ostalo mi još neke siće (KOEI). Vrijeme je za reći zbogom burzi
Reports: AIG to get up to $30B more in Fed aid
CHARLOTTE, N.C. (AP) – "American International Group Inc. will receive additional federal assistance of up to $30 billion as part of a revamped government bailout, according to media reports Sunday, citing unnamed sources.
The new funding, the fourth government rescue of AIG since September, is intended to support the New York-based insurer as it is expected to announce $60 billion in quarterly losses early Monday.
Once one of the world’s largest insurers, AIG has already received $150 billion in loans from the government. In return the government has taken an 80 percent stake in the insurer."
Glasoviti američki ulagač, milijarder Warren Buffett koji nosi nadimak "prorok iz Omahe"…
Sad ga zovu bivši prorok iz Omahe… reda grešku za greškom. Skoro da je postalo pravilo da treba raditi suprotno od njega [lol]
Evo malo da odmorite oči od čitanja.
Povijet krize.Vaš link
Bloomberg: John Bogle says recession may last another two years
“The 53% plunge in the Standard & Poor’s 500 Index indicates investors expect the recession to last another two years, according to John Bogle, who created the $68.8 billion Vanguard 500 Index Fund in 1976.
“‘These are certainly the times that try men’s souls, and particularly investors’ souls,’ he said during a Bloomberg Television interview from Washington. The stock market has ‘got to be discounting an awful lot of the bad economy that we see ahead. We’ve got to be getting close to the lows in the stock market finally.’”
Vaš link
Evo malo futuresa, DOW trenutno na – 1.28% u minusu, te se nalazi ispod 7.000 bodova, odnosno na 6.962 boda.
http://finance.yahoo.com/indices?e=futures
story continue …
Glede Buffeta, kad ste se već dotakli njega, čovjek me totalno iznenadio…U ovom poslu deviza je nikad ništa nije sigurno…Nije mi jasno kako je takav investitor mogao ljudima davati savjete tipa…Kupujte sad jer je ovo dno….
Ne znam, razačorao me s tim pristupom….No, možda su i mediji tu odigrali svoju ulogu pa malo preoblikovali njegove riječi….
Ja sam mišljenja da nema uopće smisla ništa kupovati, jer se kapitalizam / dioničarstvo kakvo znamo iz ovog neće živo izvući (je li to uopće kapitalizam?). Eto, riješio HT u petak, ostalo mi još neke siće (KOEI). Vrijeme je za reći zbogom burzi
Pa što onda visiš po cijele dane na forumu? Mogu se kladiti da ćeš se ubrzo (možda već danas) opet javiti s nekakvim komentarima da si nešto kupio ili prodao na ovoj burzi kojoj si malo prije rekao zbogom. Ja tebi više ništa ne vjerujem, lažeš u svakom drugom postu!