Vrlo poučno; onda ti ni pojam Accounting Insolvency nije stran!
13.07.08. | 16:19
08.07.08. | 06:51
Btw, koji crni brlog. Pa nema novih postova u brlogu. Zatvorili ga davno. [huh]
e, moj ivek, ti si jedan posten Zagorec, koji bi se samo htio malo opariti!
ne idu ti ove p**darije sa duplim identitetima.
Dinaridi se u tome bolje snalaze.
[lol]
ali volim ja tebe i dalje, iako su ti malo popustili zivci [kiss]
08.07.08. | 06:51
Btw, koji crni brlog. Pa nema novih postova u brlogu. Zatvorili ga davno. [huh]
e, moj ivek, ti si jedan posten Zagorec, koji bi se samo htio malo opariti!
ne idu ti ove p**darije sa duplim identitetima.
Dinaridi se u tome bolje snalaze.
[lol]
ali volim ja tebe i dalje, iako su ti malo popustili zivci [kiss]
[/quote]
Točno. Ti očigledno čitaš neki brlog u kojem i ivek piše pa mu se obrati tamo. Pa upravo si to TI napisao ja čak mislim u istom postu ako me sjećanje dobro služi. 😉
Umjesto što glumiš Poirota na forumu i očigledno imaš viška vremena rađe usmjeri snagu i intelekt na tjedne koji dolaze. Treba napraviti detaljne analize jer će biti vrlo turbulentno. [bye]
ivek, postao sam ti grafove, nek’ svako za sebe napravi analizu.
ovo sto ti postas cnbc.com i ostalo je "pricam ti pricu" ti ces staviti tamo gdje savjetuju sell, ja di savjetuju buy, nevazno..
na prosloj strani su grafovi i brojke..matematika..egzaktna znanost!!
ali, za tebe mi nije tesko napraviti analizu!ipak si ti jedan stariji, fini gospodin..dakle:
dok s&p EPS pada, isto tako pada i index, sto je sasvim normalno i tako treba biti, kod crobexa pak, dok EPS raste, index takodjer pada, sto fundamentalno nije opravdano i doci ce na naplatu!!
osim naravno, ako ti ne mislis da ce ATPL, INA, TNPL, HT, LEDO i ostala ekipa izbaciti lose kvartale?
zakljucak:decoupling je neminovan!
a kako je to trebalo izgledati, imas primjer ovdje:
http://finance.yahoo.com/echarts?s=%5EBVSP#symbol=%5EBVSP;range=2y
sad bih te jos mogao zagnjaviti, pa pitat, sta ako kojim slucajem ne bankrotiraju Fani, Fredi i Leman, jer je to vec uracunato u cijenu, a Siti, Goldman i ostali daju nedajboze bolja izvjesca than estimated? [smiley]
ili, ako nedajboze, dodje obvezujuca ponuda za INU..itd..
kao sto vidis ja sam svoju zadacu napravio [smiley]
O kojem ti crnom decouplingu pričaš?
Pa decoupling ne vrijedi za Kinu ili Europu, a kamoli za Hrvatsku koja ovisi o milosti banaka,dug je svaki dan sve veći, i ti što eksterni što interni,ne proizvodimo ništa i rastemo na potrošnji.
Decoupling je zgodna riječ za ljude koji vole zgodne riječi.
Decoupling je kao ideja dijametralno suprotan samom globalnom tržištu kojem i mi pripadamo.
Ajmo izaći iz WTO-a, NATO-a, ajmo prekinuti kandidaturu za EU pa da vidite decoupling.
Kruha bi bili gladni.
Od Crobexa na 5000 pričam da ne zabijate glavu u pijesak i da shvatite da nismo otok.
Sad je Crobex na 3500 i vi još uvijek pričate o decoupling-u.
Uopće ne sumnjam da ćete o tom pričati i na Crobexu na 2500
Od Crobexa na 5000 pričam da ne zabijate glavu u pijesak i da shvatite da nismo otok.
Od Crobexa 5000 do Crobexa 3500 nije te bilo na forumu, a prije nisi tako pričao [smiley]
što se dogodilo u međuvremenu? [huh]..maca papala dionice?! [smiley]
Utjecaj recesije na CEE gospodarstva relativno je malen
Ukupna slika makro situacije zasigurno ostaje ponešto tmurna za to tržište, ali najnoviji podaci daju naslutiti da visoka platna bilanca koja se odnosi na tekuće transakcije nije jednosmjerna, a provedene mjere uistinu mogu potaknuti rast izvoza i ograničiti uvoz. Zdrava situacija u pogledu ulaganja posebice se čini obećavajućim znakom.
Imaju pod sobom 5 trilijuna dolara.
Ja ni ne znam koliko je to ali zvuči puno.
Fannie treba pripremiti 7 milijardi dolara samo da pokrije gubitak u ovom kvartalu, a cjelokupna tržišna kapitalizacija firme je 8 milijardi.
Kad oni zveknu, a samo je pitanje dana, sve će zveknut.
Osim ako ih američka Vlada ne odluči nacionalizirati.
A onda će lijepo pučanstvo to sve otplaćivati i za kojih 5 godina sve će se vratiti u normalu.
Jest da će za sobom povući pola svjetske ekonomije u p.m. ali šta je tu je.
Nije bed
jel’ ti znas ista o tim kompanijama i kako posluju?
ti samo ne znas ili si namjerno napisao gluposti i neistine?
znam da drukas, al’ ako hoces drukati, mozes napisati hrpu drugih stvari (bilo prema Up, UP ili prema down, down), samo treba znat, ha?
http://finance.yahoo.com/q/ks?s=FNM
http://en.wikipedia.org/wiki/Federal_National_Mortgage_Association
http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=aZAHrlJZ1snM&refer=home
[/quote]
Meni je glavno da ti znaš.
Zadivi nas svojim raskošnim intelektom i pobij ovo što sam ja napisao,
umjesto što se razgovaraš kao pučkoškolac.
Jedino što je krivo u onom što sam napisao je to što sam napisao Fannie umjesto Freddie.
Potpuno nebitna greška, ali za pučkoškolce vrlo bitna.
Inače mcap je u tom trenutku bio 7 milijardi a sad je 5 milijardi.
Svakim danom je sve bliži svojoj fair vrijednosti, a to je nula.
Ne znam samo kako će to pomoći vama koji ste opet popušili foru i čekate Crobex na 5000 a bogami ne znam kako će to pomoći i dioničarima navedenih kompanija koji će ostati bez ičega.
[/quote]
samo cu reci jednu stvar, jer vidim da ne znas procitati sto sam ti stavio?
koji hebeni minus u jednom kvartalu, jel’ ti znas osnove?
Sto znaci earnings ttm,
pises toliko gluposti i lazi, a kad netko napise da u stvari zajebavas ljude, onda takav ceka crobex na 5000?!
Otkud ti znas koliko sam ja u cashu ili dionicama, jadno, s tobom se nema sto raspravljati, imas real bear, covjek pise kako mu pase, al’ pise istinu, uz koje doda svoja predvidjanja…
[bye]
Od Crobexa 5000 do Crobexa 3500 nije te bilo na forumu, a prije nisi tako pričao [smiley]
što se dogodilo u međuvremenu? [huh]..maca papala dionice?! [smiley]
[/quote]
Sorry, točno, htio sam reći do Crobexa na 5000.
Zašto ljudi očekuju od nekog da uvijek isto priča?
Pa vremena se mijenjaju a pametni se mijenjaju s vremenom.
Oni koji se ne mijenjaju vrijeme ih pregazi.
Što se dogodilo u međuvremenu?
Pa recimo svijet je zapao u veliku ekonomsku krizu.
I zašto insinuacije tipa " izgubio si dionice, prodao si na dnu kupuješ na vrhu" i slično?
Neki ljudi na ovom forumu znaju jako dobro kad sam ja prodao i po koliko.
Isto tako sam u prošli utorak napisao da sam kupio INA-u i da ću je prodati u četvrtak.
Tako je i bilo.
14% zarade u dva dana.
Meni dobro.
Kad sam napisao da sam prodao popljuvali su me Sančo, Mig, Rooster zg 28 i još neki,
u stilu kao kak me nije sram uopće priznat da sam prodao pošto ne znam kad se treba prodavati.
I gle oni sad nose štafetu a guza radi.
Zašto se ne bi stavljale u istu rečenicu ? Nije vjerojatno ali je moguće, u ovakvim vremenima događaji velike sigme svakakve ljepote mogu proizvesti.
A za prijatelja strategosa evo pa malo neka proučava i pokuša zaključiti što sam ja to pisao u prethodnih par postova. Ako bude znao isčitati neke stvari iz ovih grafova super. Ako ne još i bolje. Biti će više para za međede. [cool]
http://www.seebiz.eu/hr/burze/povijest-bear-marketa-isplate-li-se-large-cap-izdanja%3f,19840.html
[/quote]
Prijateljima thompsonu i realbearu.
Postojale su 2 keynesijanske deprijesije u povijesti. Jedna u Rimskom Carstvu 30.-ih za vrijeme vladavine cara Tiberija. Druga 1930. za vrijeme predsjedanja F.D.R.-a. Obje su imale iste simptome (pad outputa, zaposlenosti, nedostatak love u optjecaju, barter etc.) i obje su riješene na sličan način (planski javni radovi etc.). S druge strane je do hiperinflacije došlo nebrojeno mnogo puta kroz povijest.
Šansa da dođe do HIPERINFLACIJE i DEPRESIJE je nikakva jer im se simptomi razlikuju. Iako bi im uzrok na nekoj apstraktnoj razini mogao biti isti – DA NEŠTO NE ŠTIMA. A ne štima. No to nije moj problem.
Mig29*
pričaš priče za malu djecu.
Najbolji su mi oni koji govore "naše" banke tipa Zaba, erste i slični, nisam znao da su naše.
Isto su mi cool oni koji tvrde da dax i dj ne utječe na crobex, kao nitko nezna kaj je psihologija mase!?
A jedna stvar koju nitko ne spominje, kako to da puno fondova pada manje nego EU i crobex?—evo odgovora—-fondovi su u cashu, a tko onda drži dionice?—odgovor slabašne ručice, a kaj se događa kada su fondovi u cashu a dionice drže drhtave ruke?—odgovor – pročitajte koju knjigu!
A vi pričajte borbene priče, i nadajte se da croby neće roknut bez obzira na INU i slične priče.
Ljudi moji, ako svijet pada padamo i mi!
Jedna stvar:
dj – odavno pao ispod najniže točke ove godine
dax – ovaj tjedan zaronio ispod najniže razine
Azija – joooj oni su već debelo ispod
belex (gdje će valjda Tadić sastaviti vladu) – blizu su te točke
a crobex? —-crobex leti visoko, puno pre visoko!
Držite gaće ovaj tjedan.
Ja držim cash i pijem pivicu i uživam, a vi i dalje buljite u monitor i tresite se, na kraju ćete prodat te vrle dionice poput igh, atpl, ingre i slične "podcijenjene" dionice [lol] [lol]
Američki indeksi već šest tjedana u padu
Nova rekordna cijena nafte i zabrinutost zbog posljedica kreditne krize izazvali su prošloga tjedna snažan pad cijena dionica na svjetskim burzama, pri čemu su londonski Footsie i njujorški S&P indeks skliznuli u područje medvjeda.
A crobex?
Naravno kreditna kriza neće NIKADA utjecati na "nezaduženog" todu, i na naše vrle tvrtke [lol] .
Kriza će utjecati na cijeli svijet, osim naravno na Hrvatsku. Premda su mi smiješni ti koji to tvrde, ali ih volim jer su prave Hrvatine. Tako i treba mi smo ponosni narod i nedamo se.
Pozdrav do slijedečeg tjedna.