RBS zabilježio najveći godišnji gubitak u britanskoj povijesti
Royal Bank of Scotland danas je izvijestio o najvećem godišnjem gubitku u britanskoj korporativnoj povijesti.
Navedena je banka u prošloj fiskalnoj godini zabilježila neto gubitak u iznosu od 24,1 milijardi funti (34,2 milijarde dolara) ili 61 penij po dionici, a kao glavni razlog ogromnog gubitka navodi se preuzimanje nizozemskog ABN Amra, piše The Wall Street Journal. Za usporedbu, u 2007. britanska je banka ostvarila profit od 7,3 milijardi funti ili 75,7 penija po dionici. Unatoč razočaravajućim rezultatima poslovanja u prošloj godini, gubitak je ipak manji od očekivanja analitičara.
Nakon objave rekordnog gubitka, RBS je najavio ulazak u državni program zaštite imovine, koji je britanska vlada osnovala kako bi pomogla bankama da iz svog poslovanja izdvoje nelikvidnu imovinu. Iz RBS-a, koji je u 70-postotnom državnom vlasništvu, su priopćili da će pomoću vladinog programa osigurati imovinu vrijednu 325 milijardi funti.
RBS će za uzvrat državi platiti 6,5 milijardi funti u povlaštenim dionicama i obvezati se na povećanje izdavanja zajmova. U taj bi program mogao biti uključen i Lloyds Banking Group. -poslovni.hr
U Europi veliki odbijanac.
Većina indeksa u plusu oko 2%.
Međutim.
Danas na rasporedu izvješće Dell,Gap,GM.
Onda Initial jobless claims,New home sales,Durable goods.
Dugačak je dan
Što je sa AIG-om, da li je narasporedu u ponedjeljak i ukoliko imate kakav info vezano uz isti!?
Ovo je mizerna komunikacija.
Američko tržište stambenih nekretnina nije još ni blizu konačnog dna, i cijene će padati i u sljedećoj godini, mišljenje je jednog od vodećih ekonomskih analitičara sektora, Karla Case-a.
Case je za Reuters rekao da jaki udar na tržište nekretnina više nije samo primarni izvor ekonomske recesije SAD-a već i jedan od glavnih uzroka." Nikad ne reci nikad, ali vrlo je vjerojatno da će tržište nekretnina dosegnuti dno tek iduće godine’, uvjeren je Case, koji je redovni profesor na Wellesley College u Massachusettsu.
bla bla bla
puno priče malo istine.
Bogme sam se odmorio, cijeli dan u gradu lijepo vrijeme, nema drukera i njihovih postova, a dođem doma i imam kaj za vidjet:
futursi u plusu, eu u plusu mi u plusu.
krasno nema me niti sutra pred monitorom
Američko tržište stambenih nekretnina nije još ni blizu konačnog dna, i cijene će padati i u sljedećoj godini, mišljenje je jednog od vodećih ekonomskih analitičara sektora, Karla Case-a.
Case je za Reuters rekao da jaki udar na tržište nekretnina više nije samo primarni izvor ekonomske recesije SAD-a već i jedan od glavnih uzroka." Nikad ne reci nikad, ali vrlo je vjerojatno da će tržište nekretnina dosegnuti dno tek iduće godine’, uvjeren je Case, koji je redovni profesor na Wellesley College u Massachusettsu.
Preskupo brate, ali jeftino u usporedbi s nama. Kod nas za štalu na hvaru ekipa traži pola milijuna eura. E da ne bi, djed od kamena kojeg je sam iskopao napravio štalu, cijeli život sirotinja, sada bi odjednom u Monte Carlo.. Ne ide to tako. Priželjujem i veselim se slomu nekretnina kao malo dijete!!!
po futursima bi se onda moglo zaključit da neko ima info o tim silnim izvješćima, i da izgleda nisu strašna ta izvješća
Kako se zaštititi od medvjeda?
Jednostavno, postanite jedan od njih!
Konačno sam našao rješenje svoje situacije!
Katastrofalno izvješće GM-a.
Gubitak od 9,6 milijardi dolara i potrošenih 5 milijardi dolara keša koji su imali.
Mislim da je bankrot sad 100% siguran.
STAVOVI
Obama: Potrebna korjenita revizija Wall Streeta
Autor/izvor: SEEbiz
NEW YORK – Wall Streetu potrebna je korjenita revizija poslovanja, da bi se izbjeglo ponavljanje financijskog urušavanja, smatra predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Barack Obama.
„Bolno iskustvo je pokazalo da pravila moraju biti modernizirana, jer ekonomija u 21. stoljeća ne može voditi tržišta s regulativom iz prošlog stoljeća", rekao je Obama na konferenciji za novinare, nakon sastanka sa zakonodavcima.
Obamina izjava je poslije objavljivanja uzdrmala burzovne ulagače, pa su dionice na Wall Streetu odmah pale, prenose agencije. Čelnici Grupe 20 razvijenih i država u razvoju (G20) u travnju će razmatrati načine poboljšanja svjetskog financijskog sustava, a Obama je jedan od predsjednika koji zagovara brze i odlučne akcije za spašavanje ekonomije.
http://seebiz.eu/hr/burze/obama-potrebna-korjenita-revizija-wall-streeta,38594.html
Katastrofalno izvješće GM-a.
Gubitak od 9,6 milijardi dolara i potrošenih 5 milijardi dolara keša koji su imali.
Mislim da je bankrot sad 100% siguran.
To uopće nije katastrofalno. Ja sam očekivao barem 30 milijardi