Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

AZIJA –

Azijske dionice padaju drugi put u tri dana, predvođene tehnološkim i telekomunikacijskim poduzećima, nakon što je produbljivanje globalne recesije nanijelo štetu neto dobiti koju ostvaruju poduzeća
http://seebiz.eu/hr/analize/azijske-dionice-padaju-zbog-lose-perspektive-za-ostvarivanje-dobiti,38545.html

AMERIKA –
S&P 500 skliznuo je 1,07 posto, na 764,89 bodova, dan nakon što je odskočio sa svoje najniže razine u zadnjih 12 godina. Dow Jones Industrial Average pao je 1,09 posto, a Nasdaq Composite indeks 1,14 posto. S&P 500 indeks od početka godine na vrijednosti je izgubio 15,32 posto nakon što je prošle godine zaronio 38 posto.

Financijske dionice pale su za 6,5 posto prije nego što su trgovinski dan zaključile padom za 0,5 posto. Razlog njihovog oporavka je objava detalja plana revizije njihovih bilanci. Jučer je grupa financijskih dionica uzletjela 12 posto, najoštrije u zadnjih mjesec dana
http://seebiz.eu/hr/analize/wall-street-americke-dionice-skliznule-nakon-pada-prodaje-kuca,38535.html

Što se nafte tiče, i dalje smo u negativnoj sferi dugoročno, znači pad, a kratkoročno bi danas nafta trebala opet nešto rasti.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

EU je otvorila u laganom plusu, valjda ćemo i mi. Ipak, čini mi se da sve manje reagiramo na pozitivne vijesti izvana, ali zato na svaku lošu padamo duplo više nego oni. Prekjučer smo mi pali -3,7%, a USA je taj dan narasla oko +3,5%. Jučer je kao reakcija na rast USA i EU otvorila na +1,5 do +2%. Mi smo se vrtili na oko +0,8%, a završili jedva malo iznad 0. Kad rastemo to su sve mali prometi i mali rastovi, ali kada padamo, onda to radimo u stilu – najveći padovi u EU!
Sve više mi se čini da je strah kod ulagača prevelik da se upuste u kupnju dionica sve dok ne budu toliko nisko da niže neće moći, znači na 10% ili niže od svog ATH.

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

Koliku, molim u eurima?

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Shanghai Composite 2,121.251 2:00AM ET 85.323 (-3.87%)

Kina je imala stvarno buran dan.

A ovo bi moglo usporiti oporavak……

Obamin stroži nadzor uplašio ulagače s Wall Streeta

Na burzi u New Yorku u srijedu su cijene dionica pale, nakon što je američki predsjednik Barack Obama najavio stroži nadzor nad Wall Streetom i nova pravila, što bi, plaše se ulagači, moglo izazvati pad dobiti financijskih institucija.
Vaš link

DIONICE SU TRENUTNO BEZVRIJEDNE........CASH IS THE KING !!!

Novac na burzi ne nestaje. Zakon spojenih posuda. Ako financijske institucije počnu manje zarađivati onda to znači da će mali ulagači više zarađivati… [lol]

U Europi veliki odbijanac.
Većina indeksa u plusu oko 2%.
Međutim.
Danas na rasporedu izvješće Dell,Gap,GM.
Onda Initial jobless claims,New home sales,Durable goods.
Dugačak je dan

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

U Europi veliki odbijanac.
Većina indeksa u plusu oko 2%.
Međutim.
Danas na rasporedu izvješće Dell,Gap,GM.
Onda Initial jobless claims,New home sales,Durable goods.
Dugačak je dan

…zbog svega ovog nisu mi jasni današnji futuresi…
Osobno mislim da ovi podaci nikako ne mogu biti dobri…Naročito GM…No, danas ćemo vidjeti da li je to uračunato u cijene ili Ameri srljaju….
U svakom slučaju interesantan dan nas čeka…

Ameri su stari dečki, znaju oni kada treba i što.

…zbog svega ovog nisu mi jasni današnji futuresi…
Osobno mislim da ovi podaci nikako ne mogu biti dobri…Naročito GM…No, danas ćemo vidjeti da li je to uračunato u cijene ili Ameri srljaju….
U svakom slučaju interesantan dan nas čeka…

još su pod utjecajem parola " sve čemo izgraditi ispočetka" i " sada je loše ali oporaviti čemo se do kraja godine"

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Da li je ovo ekonomska kriza, financijska kriza ili kriza kapitalizma? Usudio bih se misliti da je riječ o potonjem

Hell is Empty and all the Devils are Here

Da li je ovo ekonomska kriza, financijska kriza ili kriza kapitalizma? Usudio bih se misliti da je riječ o potonjem

Ovo je kriza morala, a ekonomska kriza, financijska kriza ili kriza kapitalizma su samo posljedice!

ps.
baš sam filozof [undecid]

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

New Report

Close