Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

poslije 1.maja ide novi kredit za refinaciranje starog kredita od 700 mil eura, nemoj tako

Obama scheme…. [lol]

DIONICE SU TRENUTNO BEZVRIJEDNE........CASH IS THE KING !!!

Evo što Soros priča ako niste pročitali.
Vaš link
Vaš link
Utjecaj na globalnu ekonomiju može se usporediti sa slomom bankarskog sustava za Velike depresije iako se sve posljedice još nisu osjetile. Iako je težina financijske krize nadmašila moja očekivanja, rano sam shvatio da je riječ o nečemu mnogo većem od krize na tržištu drugorazrednih hipotekarnih kredita ili tržištu nekretnina: dosegnuli smo vrhunac, to jest točku preokreta u procesu kreditne ekspanzije koja je započela nakon Drugog svjetskog rata i pretvorila se u supermjehur osamdesetih.
Ovo boldirano mi je posebno zanimljivo. I sam sam to primjetio i napisao 23.12. na onim drugim stranicama. Znate već kojima.

Pa koliko ja znam Soros je više toga promašio nego pogodio, od zadnjih sedam osam predviđanja, na četiri do pet je promašio. I to debelo.
Nitko ne može predvidjeti kretanje tržišta, pa ni on.
Pogotovo je deplasirano sada prizivati kataklizmu nakon što su burze odradile žestoki pad, od 40, 50, 60, pa čak i 80%.
Kako će se situacija odvijati ostaje da se vidi. Netko će pogoditi netko promašiti.
[/quote]
Stvarno ljudi svasta lupetaju ovdje, pogledaj kako jadan Soros ne moze pogoditi smjer kretanja trzista, upravo se iskrcao iz funte iz short pozicije. Ako ne znas sto je short Wikipedia pa proucavaj.
Vaš link
I jedna slikica o jacini pada i proporcionalno njegovoj zaradi.
Kad Soros prica ti sjedi i slusaj, sad jedinica za gradivo.

Ovcetino sta to radis!? Oovco... ovcice... janje moje malo...

monopson (sto god to bilo)?.

monopson ti je kad kupac ima monopol….tj. samo jedan kupac (država u većini slučajeva) a više proizvođača.
eto sad si ti nešto od mene naučio….327:1 za tebe. [thumbsup]

Evo što Soros priča ako niste pročitali.
Vaš link
Vaš link
Utjecaj na globalnu ekonomiju može se usporediti sa slomom bankarskog sustava za Velike depresije iako se sve posljedice još nisu osjetile. Iako je težina financijske krize nadmašila moja očekivanja, rano sam shvatio da je riječ o nečemu mnogo većem od krize na tržištu drugorazrednih hipotekarnih kredita ili tržištu nekretnina: dosegnuli smo vrhunac, to jest točku preokreta u procesu kreditne ekspanzije koja je započela nakon Drugog svjetskog rata i pretvorila se u supermjehur osamdesetih.
Ovo boldirano mi je posebno zanimljivo. I sam sam to primjetio i napisao 23.12. na onim drugim stranicama. Znate već kojima.

Pa koliko ja znam Soros je više toga promašio nego pogodio, od zadnjih sedam osam predviđanja, na četiri do pet je promašio. I to debelo.
Nitko ne može predvidjeti kretanje tržišta, pa ni on.
Pogotovo je deplasirano sada prizivati kataklizmu nakon što su burze odradile žestoki pad, od 40, 50, 60, pa čak i 80%.
Kako će se situacija odvijati ostaje da se vidi. Netko će pogoditi netko promašiti.
[/quote]
Stvarno ljudi svasta lupetaju ovdje, pogledaj kako jadan Soros ne moze pogoditi smjer kretanja trzista, upravo se iskrcao iz funte iz short pozicije. Ako ne znas sto je short Wikipedia pa proucavaj.
Vaš link
I jedna slikica o jacini pada i proporcionalno njegovoj zaradi.
Kad Soros prica ti sjedi i slusaj, sad jedinica za gradivo.
[/quote]

Long na kineske obveznice? – promašeno
Short na američke obveznice? – promašeno
Short na dolar? – promašeno
Kupnja Lehmana prije bankrota – promašeno
Sve slučajevi zadnjih godinu i pol.
Eto provjeri ova četiri slučaja pa se javi.

Kupnja Petrobras također promašaj. Kupio ih je zbog velikih pronađenih zaliha, no nedavno je vlada osnovala novu firmu na koju je prebacila sve novootkrivene zalihe. No i kad je kupio lani cijene su još bile dosta visoko.

Buffett je za razliku od njega još dugo nakon toga držao keš i čekao s kupovinom. Mada i njegova kupovina Krafta lani bi se mogla nazvati upitnom. No njegova startegija buy and hold teško da kod Krafta neće polučiti rezultate-dugoročno će ovdje teško promašiti.

Kriza na žalost nastavlja svoj put, a nas još nije niti dotakla….

U.S. job losses accelerate

WASHINGTON (Reuters) – U.S. employers slashed 598,000 jobs in January, the biggest monthly loss in 34 years, and the jobless rate soared to a 16-year peak, putting pressure on lawmakers to act quickly to counter a deepening recession.

"The economy is just falling into oblivion and it will get worse," said Greg Salvaggio, vice president for trading at Tempus Consulting in Washington.
Vaš link

SAMO JE NAMA DOBRO……….[bye]

DIONICE SU TRENUTNO BEZVRIJEDNE........CASH IS THE KING !!!

Long na kineske obveznice? – promašeno
Short na američke obveznice? – promašeno
Short na dolar? – promašeno
Kupnja Lehmana prije bankrota – promašeno
Sve slučajevi zadnjih godinu i pol.
Eto provjeri ova četiri slučaja pa se javi.

Bilo bi lijepo da to potkrijepis nekim linkom, nasao sam Lehmana, samo je pitanje kad se iskrcao. Isto tako je npr. shortao naftu na 137 $ prosle godine. Nadji kad je kupovao americke obveznice s obzirom da su krenule padati. Sjecam se npr. kad sam gledao Rogersa kada je govorio da je zatvorio short pozicije i poceo kupovati kineske dionice, to je bilo dan ili dva prije prvog americkog dna (a i konacnog u kini), to je ista skola.

Nitko ne moze predvidjeti 100% kretanje trzista ali sigurno zna bolje procijeniti kretanje trzista od analiticara propalih banaka, ulizivackih americkih senatora i politicara koji govore sa ruzicastim naocalama na ocima a sami su nesposobni sa vlastitim radom stvarati kapital nego zive kao paraziti na ledjima poreznih obveznika. Pogledaj kako su nas uvjeravali da je sve u redu sve donedavno.

I zato svaka njegova izjava vrijedi (jer u krajnjem slucaju njegov vlastiti kapital koji je sam stvorio i rizik stoje iza toga) deseterostruko vise od tih populistickih ideologija a normalno da svaka budala to moze omalozavati zato sto je javna licnost i svi njegovi tradeovi se prate.

Ovcetino sta to radis!? Oovco... ovcice... janje moje malo...

Ajde ljudi sta vam je?!
Pa Đorđe je izvrsni organ i on moze pogrijesiti spekulativno – namjerno kad treba zahebati ostatak pohlepne gomile a WB je stari djedica postenih namjera i buy-hold strategije koja je outdated. Njemu je najteze jer se, pod stare dane, mora utaliti sa gjubradi (GS) koja sve dirigira odozgo kako bi spasio glavnicu.
S obzirom kad i kako se oglasava u medijima, rekao bi da mu ne ide najbolje. Feeling mi je da ce za dobra dio portfelja biti izigran.

Ne dajte zlovencima more jer ode u 3pm: terminal, plinovod, petrokemija, janaf, polimeri, brodogradnja, poljoprivreda itd itd

Materijali su povjerljive prirode, obzirom na posao koji obavljam, pa vam ih ne mogu poslati.
A inače ima prilično njegovih intervjua o burzovnim kretanjima pa se može vidjeti što je pričao prije godinu dana, prije šest mjeseci a što priča sada.
Meni to ne izgleda kao nešto čemu bi se netko trebao diviti.
Stvar dobrog ukusa.

MOSKVA – Devizne rezerve Rusije osjetno su smanjene u siječnju, za oko 40,2 milijardi dolara, na 386,9 milijardi dolara, podaci su ruske centralne banke.

http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomija/svijet/ruske-devizne-rezerve-u-sijecnju-smanjene-za-40-milijardi-dolara,36998.html

MOSKVA – Devizne rezerve Rusije osjetno su smanjene u siječnju, za oko 40,2 milijardi dolara, na 386,9 milijardi dolara, podaci su ruske centralne banke.

http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomija/svijet/ruske-devizne-rezerve-u-sijecnju-smanjene-za-40-milijardi-dolara,36998.html

Dobro im ide!
[cry]
A propos starog WB i njegovih ulaganja (spasavanja) prosle godine :
http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=email_en&refer=us&sid=aWkgRn6rFikU

Tamo je usao na preporuku GSa. Nakon sta je njih dokapitalizirao.

Ne dajte zlovencima more jer ode u 3pm: terminal, plinovod, petrokemija, janaf, polimeri, brodogradnja, poljoprivreda itd itd

A ovo ispod je pregled zadnjih vijesti. Isto sranje kao i Paulsonovo sranje. I nije sa neke conspiracy – katastroficne stranice … ONI su odlucili da spase sebe i ove pod 2. a drzavu i ostale ko hebe. Tamo je jasno vise nego ikad da postoje sljedeci drustveni nivoi:
1. ONI
2. Banke i njihov financijski izvrsioci … sta bi se reklo "WallStreet"
3. Vojska, CIA i sve oko nje (ovima ponestaje love i vojnika – vidi Bidenov govor i nasu omladinu koja ce ubrzo zamijeniti USA omladinu tamo daleko)
4. Ostatak drzavog aparata, Washington DC, lokalne uprave etc
5. Raznobojna stoka sitnog zuba

The Economy
02/06 States to Congress: Send money fast
02/06 Obama warns about economic catastrophe
02/06 US unemployment rate reaches 7.6%
02/06 TARP Shortchanged Taxpayers $78 Billion, Panel Says
02/05 U.S. factory orders fall more than expected
02/05 Retail jobs get slashed
02/05 Jobless claims surge to 626,000, 25-year high
02/04 Companies bleed jobs, service slump slows
02/04 84% of cities in money trouble
02/04 Unemployment rises in 98% of cities
02/04 Some relief may be in sight for troubled US mortgages
02/04 Layoffs surge to highest level in seven years

New Report

Close