Nije sija nego vrat… Prolongiranje roka placanja je eufemizam za neplacanje. Tim vise sto se "rok placanja" konstantno produzava. To je Ponzi shema.
A sto se tice stecaja, bez brige da bi se netko tko drzi 50% trzista brzo prodao u komadu. Nebi tu bilo puno posla za upravitelje.
Sto se tice drzave, ona je blizu bankrota. [lol]
Srecom pa mi jamcimo za nju. [thumbsup]
Nije sija nego vrat… Prolongiranje roka placanja je eufemizam za neplacanje. Tim vise sto se "rok placanja" konstantno produzava. To je Ponzi shema.
A sto se tice stecaja, bez brige da bi se netko tko drzi 50% trzista brzo prodao u komadu. Nebi tu bilo puno posla za upravitelje.
To je shema kojom se svi koriste uključujući i nerezidente, nije da mi je drago ali to je tako.
hočeš li i meni biti jamac, vidim ide te to… [pray]
Grrr… Kad jedan koristi shemu, svi dalje moraju koristiti. Ako A ne plati B, ni B nemoze C. I tako dalje. Sto je fascinantna cinjenica, imas robe i usluge, a nemas novac da ih platis. Proizveo si, prodao, ali nemozes naplatit. Gdje je razlika!?
…
hočeš li i meni biti jamac, vidim ide te to… [pray]
Heh… Drzava je prva na listi, pojela mi kreditnu sposobnost.
Grrr… Kad jedan koristi shemu, svi dalje moraju koristiti. Ako A ne plati B, ni B nemoze C. I tako dalje. Sto je fascinantna cinjenica, imas robe i usluge, a nemas novac da ih platis. Proizveo si, prodao, ali nemozes naplatit. Gdje je razlika!?
Razlika je što do zadnjeg dana u mjesecu moraš platiti poreze državi koja opet isto ponekad zakasni
sa plaćanjem svojih obaveza (povrati poreza itd..itd..), ukoliko nisi naplatio potraživanja a imaš dospjelu obvezu poreza na koju ide kamata onda si kratak…ako si kratak, zadužuješ se i/ili koristiš
ostale usluge bankovnog sektora (factoring etc.), bankovni sektor opet posuđuje sredstva koja je tebi
pozajmio od onoga koji ima višak sredstava na računu možda zato što ne plaća obveze ,no dobiva kamatu od banke.
vicious cycle [sad]
(malo pojednostavljeno ali otprilike to je tu negdje)
Dzisus, hebalo te knjigovodstvo… Tko je profitirao, a tko izgubio?
I uopce se cudim kak se nitko ne cudi da to tako radi kod nas. Iskreno.
Eto sreća digli 700 mil eura kredita pa imamo para do 1. maja, a nakon toga crkveni misali i molitva.
Burza naravno prati sve to.
poslije 1.maja ide novi kredit za refinaciranje starog kredita od 700 mil eura, nemoj tako