Ono što je najbolje u cijeloj priči je to što rastu i indeksi i dolar i nafta i obveznice.
Ja vam kažem samo gledajte dan kad zlato skoči 10% i bježte dok vas noge nose
Sada znamo koji se lik skriva iza ententinisa – Nadan VIDOŠEVIĆ!!!
Kriza će trajati ni manji ni više nego ravno DESET godina.
Znam da je zeka, ali je totalno glupo.
Uspoređivat g. Nadana sa entent je kao da uspoređuješ tebe ili mene sa Buffetom
[/quote]
Hvala vam kolega na ovim lijepim riječima.
Moram priznati da me još nisu usporedili s Buffetom ali evo za sve ima prvi put i stvarno godi.
Samo da dodam da niste toliko morali popljuvati g. Nadana uspoređujući ga sa sobom i kolegom savom.
Čovjek to stvarno nije zaslužio
[bye]
Ono što je najbolje u cijeloj priči je to što rastu i indeksi i dolar i nafta i obveznice.
Od ponedjeljka do danas je skocilo skoro 5%. Jel se i to broji ili treba jos?
[/quote]
Ne,ne,kad u jednom danu skoči 10%.
Inače, Ken Lewis je danas kupio 200 000 dionica BofA kao primjer ostalima.
Zadnji put prije 3-4 mjeseca je kupio 200 000 po 6 dolara i kao što možete vidjeti nije se baš dobro proveo.
Vidjet ćemo ovaj put.
I špekulacija koja je vjerovatno imala utjecaj na indekse danas je ta da US vlada razmišlja o ukidanju mark to market vođenja knjiga banaka.
Znate šta to znači?
To znači da će sve lijepo proglasiti da je super i ajmo dalje za iste pare.
The end is near
[bye]
[/quote]
Zadnji put prije 3-4 mjeseca je kupio 200 000 po 6 dolara i kao što možete vidjeti nije se baš dobro proveo.
Vidjet ćemo ovaj put.
I špekulacija koja je vjerovatno imala utjecaj na indekse danas je ta da US vlada razmišlja o ukidanju mark to market vođenja knjiga banaka.
Znate šta to znači?
Kraj je blizu
[bye]
[/quote]
kažu da čokolada potiče lučenje serotonina iliti hormona dobrog raspoloženja. ajd ententinis po jednu Kraš 200g. Dorina čokoladu. Brate mili neka se i ti osladiš nama malo [lol]
[/quote]
Vidjet ćemo ovaj put.
Znate šta to znači?
Kraj je blizu
[bye]
[/quote]
kažu da čokolada potiče lučenje serotonina iliti hormona dobrog raspoloženja. ajd ententinis po jednu Kraš 200g. Dorina čokoladu. Brate mili neka se i ti osladiš nama malo [lol]
[/quote]
Pa evo derem po onim Milkama noisette.
Ali izgleda da zbog recesije štede na tom seretoninu
Pa evo derem po onim Milkama noisette.
Ali izgleda da zbog recesije štede na tom seretoninu
ma ne vjeruj tim uvoznim švicarskim europskim trikovima, kao i loš ariel i persil što nam uvaljuju, slično ti je i s čokoladom. uzmi ti rađe domaću Bracu i Seku, treba spasiti Vidoševićevu fotelju [smiley]
Azija opet u plusu
http://www.seebiz.eu/hr/analize/azijske-dionice-rastu-zbog-gospodarske-politike-vlada,36848.html
WS raste
Tečaj EUR/USD kretao se u rasponu 112 baznih bodova, između 1,2793 i 1,2905 američkih dolara za euro, a u petak je američki dolar nastavio svoj trend jačanja i kreće se u rasponu 49 baznih bodova, između 1,2762 i 1,2811 američkih dolara za euro.
http://www.seebiz.eu/hr/analize/americki-dolar-ocekivano-nastavio-jacati,36847.html
a nafta lagano u padu
http://www.seebiz.eu/hr/analize/nafta-pada-zbog-straha-za-americku-potraznju,36846.html
ovo me jutros iznenadilo!
ameri završili u plusu, sva azija i australija sa zelandom u zelenoj zoni a jutros i Europa otvorila u zelenom, moramo i mi ili mi radimo suprotno…….vidjet ćemo.
A što sad, gdje je sad Ententinis i komp?
PROGNOZE
Klub glavnih ekonomista: Pad BDP-a 1,5%, financijske krize neće biti
Autor/izvor: SEEbiz
ZAGREB – U trenutku kada je Ekonomski institut – Zagreb objavljivao očekivanu stopu rasta od -1,4 izračunat je prosjek najnovijih prognoza glavnih ekonomista vodećih hrvatskih banaka za 2009.
Sličnost je velika: prosjek iznosi -1,5%. Brojka ukazuje na još jedno priznanje recesije. Dobra je vijest da ekonomisti ne očekuju dramatično povećanje stope nezaposlenosti. Povratak stope nezaposlenosti na razinu od 10,2% (uz raspon očekivanih vrijednosti između 9% i 11,5%) može se okarakterizirati umjerenim. Inflacija je gotovo preko noći nestala s liste velikih ekonomskih problema. Ona je bila glavni uzrok reduciranja projekcija rasta za 2008. sredinom prošle godine. Sada međutim inflacija izgleda pitomo kao i ranijih godina: prosječna prognoza stoji na okruglih 3%.
Očekuje se da će najjači učinak na pad BDP-a doći sa strane investicija i izvoza. Kod njih se očekuje pad za 3,1% odnosno, 4,2%. Zanimljivo je da je raspon prognoza puno širi kod pojedinih komponenti rashodne strane BDP-a nego kod agregatnog BDP-a. Ta činjenica pokazuje da je relativno uzak raspon prognoza BDP-a statistička iluzija. Rizik ostvarenja prognoze BDP-a puno je veći od rizika ostvarenja kojeg sugerira raspon od -0,6% do -2,3% jer su rizici prognoza pojedinih dijelova rashodne strane BDP-a puno veći. Ekonomisti su vrlo kritični prema fiskalnoj politici. Prognoziraju deficit proračuna od 2,7% BDP-a, uz relativno uzak raspon između 2% i 3,8% BDP-a. Bitno se veći deficit od predviđenog proračunom može protumačiti manjim očekivanim poreznim prihodima zbog nižeg očekivanja gospodarskog rasta.
Iako očito predviđaju recesiju, ekonomisti negiraju financijsku krizu. To se može iščitati iz nekoliko parametara. Prvo, nastavak deficita tekućeg računa bilance plaćanja (-8,9% BDP-a) i rasta omjera vanjskog duga i BDP-a (97%) pokazuje da ekonomisti vjeruju da će međunarodni kapital i dalje pritjecati u Hrvatsku (premda sporijim tempom nego ranijih godina). Drugo, među ekonomistima postoji konsenzus o tome da HNB neće mijenjati kamatnu stopu na obratnim repo aukcijama: svi očekuju 6% (sadašnja razina) kroz cijelu ovu godinu. Takvu stabilnost očekivanja možemo protumačiti očekivanjem da financijski šokovi ipak neće biti toliko jaki da bi natjerali središnju banku na veću promjenu politike kamatnih stopa. Treće, kamatna stopa tržišta novca i tromjesečni ZIBOR očekuju se na razinama od oko 8%, uz relativno male raspone očekivanja. Nitko ne očekuje te kamatne stope iznad 10%. Slično tome, ekonomisti očekuju da će se prinosi na državne obveznice zadržati ispod 8%, a raspon tih prognoza je minimalan. Ove razine očekivanih kamatnih stopa odnosno prinosa, a posebno mali rasponi prognoza, predstavljaju iznenađenje ako imamo na umu ogromna kolebanja na tržištu novca i deviznom tržištu proteklih dana.
Četvrti argument u prilog tezi da ekonomisti negiraju mogućnost širenja financijske krize u Hrvatskoj su njihove prognoze tečaja. Tečaj eura je otklizao sa 7,1 do 7,4 u relativno kratkom razdoblju. Ekstrapoliramo li trend, dolazimo do, najblaže rečeno, zanimljivog rezultata. Ekonomisti, međutim, ne misle tako. To zvuči umirujuće. Njihova se očekivanja za kraj godine kreću između 7,45 i 7,60. No, pogledamo li sva četiri financijska elementa prognoze zajedno, rezultat je logičan. S obzirom da ekonomisti očekuju obnavljanje priljeva kapitala i izostanak snažnijih financijskih šokova koji bi primorali HNB na promjenu temeljne kamatne stope, oni predviđaju stabilizaciju kamatnih stopa tržišta novca i prinosa na obveznice na oko 8%, dok bi se tečaj na kraju godine mogao naći na nešto slabijoj razini od ove na kojoj se sada nalazi.
koja tišina na ovoj temi…gdje je ekipa nestala?
boli ih zelena boja?
http://finance.yahoo.com/indices?e=futures
GDAXI DAX 4,551.53 6:13AM ET 41.04 (0.91%)
^FTSE FTSE 100 4,258.48 6:13AM ET 29.55 (0.70%)
Crobex 1.682,39 1.05%
Šta li se kvragu događa?
Mi rastemo