Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Celente : Upravo smo objavili našu prognozu za 2009. Predskazujemo totalni kolaps privrede. Već 7. studenog 2007. predvidjeli smo financijsku propast i paniku 2008., koja se i dogodila. Sljedeće godine 2009. vidjet ćemo propast trgovinskog sektora na malo, zatim propast komercijalnih nekretnina, itd. dožvjet ćemo najveću depresiju ikada, puno težu od takozvane 1930tih godina.

Frajer je okrutan, ali realan…… [bye]

Premda je do sada sve predvidio, a i pogodio, za vjerovati je, da će i glede ovog biti u pravu!
No, postavlja se slijedeće pitanje, a to je: Što bi se dešavalo sa indexom Crobia u tom slučaju, da li netko ima graf koji bi dao uvid u takav mogući razvoj situacije!?

[/quote]
Wal-Mart U.S. same-store sales up 2.1%, excluding fuel

WMT 46.42, -1.39, -2.9%) said Thursday that January same-store sales, with fuel, rose 1.5%. January same-store sales excluding fuel rose 2.1%, ahead of the target of 1.1% in a Thomson Reuters survey. January total world sales for the company rose 1.8%. Wal-Mart said it will now provide performance targets to Wall Street four times a year, rather than monthly. "We believe this guidance is a more appropriate measure for our investors, particularly in volatile times when consumer swings are more difficult to predict," Wal-Mart said. "This is more consistent with the long-term view we take on our business." Wal-Mart expects U.S. comparable sales without fuel during the period from January 31 through May 1 to increase between one and three percent.

Evo kako propadaju. Raste prodaja!!!

Podatci o poslovanj iz 2008. pokazuju da su skoro pa sve HR kompanije poslovale bolje no u 2007.
A inflacija je povremeno dostizala i do 9%, što je naravno bio šok za plaće; tj realne plaće u 2008. su pale preko 6%.
I ponavljam osim BDP-a jedan od glavni indikatora recesije je pad realnih plaća.
Zato Vlada ne smije zamrznuti plaće jer će tim svojim potezom gurnuti državu u recesiju.
Poslodavci su previše izloženi kreditnim rizicima, nisu dovoljno vodili računa o tome, a zaboravili su da više nisu 90-te kada si mogao što si htio, tj bogatiti se s leđa radnika.

Realne place u 2008. sigurno nisu pale 6%, jer inflacija u 2008. nije bila 9%, nego znatno manje. Ne ulazice dalje u to, primjeti damo da je povecanje placa drzavnih sluzbenika zapravo samo preraspodjela postojeceg bogatstva, efektivno povecanje poreza. Kuna iz dzepa jednog je prebacena u dzep od drugog. Utjecaj na ukupnu potrosnju je 0. Sto potrosi onaj koji je dobio povisicu, nemoze potrosit netko drugi. Nezgodno je sto je ta kuna uzeta djelomicno i iz privrede, znaci od onih koji stvaraju bogatstvo.

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

A place ionako ne odredjuju ni profiti firmi, ni inflacija, nego ponuda/potraznja na trzistu rada.

dečec, meni paše pad itekako, ne moraš se brinuti.
ali ja ti se ne bavim kokošaranjem za 5-6%

moja strategija je jednstavna, donosi uspjeh, ali zahtjeva dispilinu i strpljenje, svoje krpe sam pokupio poslije IPOa Magme, kako sam i naučio 2000., kad krenu junk firme na IPO, bježi van!
1/3 portfelja se kiseli od 2000 crobexa unutra,
1/3 je u cashu i ulazi na 1000
1/3 je u Americi u FAZ fondu, ali razmišljam da ga zatvorim jer mi novi bailout za banke nikako ne bi odgovorao.ta lovica ide na 500 Crobexa unutra.ako dodje.

zlato poluge kao i dionice južnoafričkih kopača ostvaljam majstorima poput tebe koji su svo znanje stekli na EFZG i na siteovima raznih intenet gurua! [lol] [lol]

mlad si i previše bahat, a razloga za to nemaš.počevši od avtara, do nastupa na forumu. [undecid]

a ni č i ć ti baš ne idu! [thumbsup]

pozdrav

Ma znam da nije moje da se mješam ali bit ću objektivian pa šta bude.

Kolega hafiz ta vaša priča sada ne drži vodu jer da ste to napisali poslije IPO MAGME tada bi vam mogli vjerovati u ove vaše bajke koje pišete.

Vaši postovi poslije IPO-a MAGME su bili kao u partizanskim filmovima t.j juriš do juriša a nikakvo bježanje i prodaja dionica i slično.

Dan kada ste vi izašli iz dionica je valjda svakome poznat jer se taj dan vaša retoruka uveliko promjenila a za one koji ne znaju CROBEX je bio ispod 3000 bodava.

Ovo što sada pišete ili su vaši snovi ili vaše želje ili možda čak vaša bujna mašta ili pak možda nešto treće stvarno ne znam ali znam da ovo što pišete nije istina.
[/quote]

kolega Sampras,

nisam mogao pisati da sam izasao, jer tada nisam imao nick, niti bih to pisao, niti je to važno.
učlanio sam se na forum, samo da sudjelujem u top10 igri za ovu godinu, možda je to bila greška i možda sam trebao ostati u anonimonosti.
rijetko se javljam na forum, čitam koliko stignem, a ni današnjeg javljanja ne bi bilo da kolega Beholder već danima ne gnjavi sa svojim pričama o smaku svijetu, dok će njemu biti dobro, jer "on je stručnjak" a takvih je u HR malo, a i prodao je svih 40 000kn dionica na vrhu i sad likuje.malicioznost i bahatost ne mogu organski podnijeti.mogu reći da sam na svom polju vrhunski znanstvenik već 10god, ali to je za forum totalno nevažno i ovdje sam isključivo radi razmjene informacija usko vezanih uz tržište.
da kolega nije neprestano ponavljao kako je on izašao i kako zna šta će biti i kako je svu pamet svijeta popio, igra se velikog katastrofičara, a zna zaraditi samo na strani long pozicije i to jedva 5%, ne bih ni reagirao.
a ono spominjanje velikog misterija "da je sav usmjeren na jedan commoditie" me navelo na grohotan smijeh.kao da na svakom uglu ne vrište o potrebi ulaganja u zlatne šipke.kolega je to zamotao velom tajne kao da se u najmanju ruku radi o kamenu mudraca, ili fatimskoj tajni.
iako, ma koliko neki spominjali deflaciju, veličina novčanog agregata i money velocity je zanimljiva.
da li će to donijeti nove probleme drugačije prirode, ili će ostati ovi stvari, ili će sve izaći na dobro, ostaje da se vidi.tako da možda zlato u konačnici i nije loše kao safe storage.
dakle, kod kolege, osim previše zluradosti od misterije i velike pameti ni traga.

što se mene tiče, ja jesam skeptik i nisam siguran da su problemi pri kraju, ali sam i value investitor, koji ne hvata 5 ili 6% u bilo kojem smjeru, meni su dionice sa jakom bilancom, malim leverageom i dobrim outlookom zanimljive za kupovinu.kada dionice budu opet bile daleko iznad svoje intrizične vrijednosti, ponovo ću ih zamijeniti za cash.i to je cijela filozofija investiranja.
bez lažnih gurua i "rekao sam vam" priča.ne treba otkrivati toplu vodu.literature ima čak i na hrvatskom jeziku.

LP

INVESTICIJE SU PROBILE PLAFON, TROŠE SE KREDITI, SVUDA MNOGO PARANOJE, SVI SU DO GRLA U KRIZI

Kolega beholder poslao sam vam privatnu poruku

http://finance.yahoo.com/news/New-jobless-claims-jump-more-apf-14262044.html

[bye]

Hrvatska: Isprdak od države koju guzi ko stigne...Mala zemlja...velika zajebancija...

Jobless claims highest since October 1982

"The number of Americans filing for first-time unemployment benefits surged last week to a level not seen since October 1982 according to a government report released Thursday.
The number of initial jobless claims jumped to a much-higher-than-expected 626,000
in the week ended Jan, 31, according to the Labor Department. That’s up from a revised 591,000 in the previous week and it’s highest level since the last week of October 1982, when jobless claims reached 637,000.
Economists polled by Briefing.com were expecting the number to come in at 580,000 for the most recent week week. "

Prilično užasno!!!!!

NE BOJTE SE!!!!

I ŠKRGUT JE ZA LJUDE!!!!

[bye]

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

Koji bolesnik, ovo je već previše.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Čudno kako DJIA nije pao ni blizu koliko je pokazivalo na premarketu.

Čudno kako DJIA nije pao ni blizu koliko je pokazivalo na premarketu.

Ja kad se pocnem cudit, odma lupim po bid-u. [cool]
Cudjenje nije osjecaj koji zelim dozivit u dionicama. [lol]

loše u europi

http://www.seebiz.eu/hr/analize/losi-poslovni-rezultati-potopili-europske-dionice,36813.html

Loše i u US, ne može se trošiti kada nema novaca jer nemaš posao a krediti stišću!

US Stocks Decline Modestly Following Retails, Claims Data
By MarketWatch
Last update: 9:50 a.m. EST Feb. 5, 2009
U.S. stocks were under pressure Thursday morning following another round of bleak retail-sales figures and a further increase in claims for unemployment benefits.
The Dow Jones Industrial Average was lower by about 65 points at 7892 in early trading, weighed down by declines for all but five of its 30 components. The S&P 500 was down 0.8%, while the Nasdaq Composite Index shed 0.8, as it was pulled lower after Cisco Systems posted disappointing results Thursday. Cisco shares were off 0.5%.
Nervousness about the health of the consumer pushed the market lower on Wednesday, and that theme continued to reverberate on Thursday as retailers reported generally weak same-store sales, though some did manage to outpace expectations. Discounter Wal-Mart Stores has benefited as consumers seek out more bargains, and its sales rose 2.1% last month. Wal-Mart shares rose 2.7%.
Also weighing on stocks, the number of U.S. workers filing new claims for jobless benefits soared past the 600,000 mark last week, reaching its highest level since the 1982 recession. Many market players have been reluctant to make big bets on stocks this week ahead of what many expect to be a dismal report on January payrolls due from the government on Friday morning.
Some financial stocks were also under pressure again Thursday. State Street declined 2.4% after warning that operating earnings in 2009 may drop as much as 16%. Bank of America, which on Wednesday plummeted to its lowest level since Nov. 1, 1990, was down more than 9% Thursday. Washington is expected to unveil next week a plan to relieve banks of soured assets, and financial stocks have been very volatile in the interim.
Interest-rate decisions from central banks overseas were also an early focus for Wall Street. The Bank of England cut its primary interest rate by one half a percentage point to 1%, while the European Central Bank left rates unchanged. The euro was sinking against the dollar, while the pound rose to nearly a three-week high against the U.S. currency. In stocks, the FTSE 100 was down 1.4%, while the DJ Stoxx 50 was off 1.7%.
Asian markets ended mostly lower, with Japanese and South Korean shares influenced by Wall Street’s overnight weakness and worries about corporate earnings. Tokyo’s Nikkei 225 lost 1.1%.

Dirty Sanchez is a term for a sex act when a man, after the anal sex, takes his penis and rubs it on the girls upper lip leaving a moustache.

New Report

Close