BELEX15 3.2.2009 526,48 – 1,17 %
SBI20 3.2.2009 3.809,79 – 0,99 %
Mi bi po prosjeku danas trebali završiti kao ovi gore.
Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala
"Azija bi mogla već iduće godine zabilježiti snažan oporavak"
Azijska gospodarstva mogla bi već iduće godine zabilježiti snažan rast gospodarskih aktivnosti, čim se ostatak svijeta izvuče iz recesije.
Ovo mi je predobro. [thumbsup] Težište na rječima MOGLA; VEĆ, AKO, ČIM.
Problem je u tome da ostatak računa da Azija potegne da bi oni izišli iz recesije dok Azija čeka da ostatak iziđe da i ona iziđe.
Nego šta je nakraju bilo s onom ekipom koja je čekala GODOTA????
U krizi svijet izgubio 40 posto svog bogatstva
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=5eb5254c-39e9-4146-a028-f92286497988
Nisi izgubio dok nisi prodao!
[lol] [lol] [lol]
http://efinancedirectory.com/articles/The_Dangerous_Disconnect_Between_Home_Prices_and_Fundamentals.html
Malo su se korigirale cijene u zadnje vrijeme, ali koliko pratim, jos uvijek su iznad fundamenata u dosta dijelova USA.
Pa raspon pada po državama je od 5% do skoro 50%.
Tamo gdje je bio najmanji pad nije bilo krize jer je bilo malo defaultnih MBS-ova.
Ustvari bitna je činjenica da se Citi vraća na morgage tržište i to ne s malom lovom.
Samo u nekim drzava su cijene bile i 3x vece nego sto je normalno. Tako da ima jos prostora za pad. Pogotovo sto su zalihe neprodanih kuca ogromne. A i da bi se dobio efekt koji Ben zeli, nije dovoljno da cijene prestanu padat, nego da se vrate na stare vrijednosti. A mislim da taj film necemo gledat tako skoro. Jedino da FED pocne kupovat kuce. A moglo bi im i to pasti na pamet. [cool]
Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize
Wall Street is headed for a modestly higher open Tuesday as some corporate earnings came in better than expected.
pazi ovo, cekajte samo da se pokazu rezultati 1Q.
da vidis cirkusa onda…. [lol]
kaze – better then expected – koji muftleri… [lol]
A i bogami banke su do sada tako mudro citale signale sa housing market-a…
Jos su cijene kuca u USA na povijesno visokim razinama, znatno iznad dugogodisnjeg prosjeka i visoke u usporedbi sa najmninama.
Banke su same rupu iskopale pod sobom.
Nisu vodile dovoljno računa o credit scoru, tj tu su rađene katastrofalne pogreške i manipulacije od strane samih banaka, nije postojalo dovoljno unutarnjeg nadzora.
Kuće nisu skupe, ali ako banke ne kreditiraju onda malo tko može kešom ući u investiciju.
[/quote]
Ma nisu skupe, treba kupiti par komada dok cijena ne poraste [lol] , sava ti sigurno kupujes par komada. U prilogu graf povijesnog kretanja cijena kuca korigiran za inflaciju. Trenutacno je prosjecna cijena 160 tisuca dolara koliko sam citao.
Evo u 2005 objasnjavaju kako su kuce zapravo jeftine, ova retorika me podsjeca na nacin kako obracunavaju inflaciju samo obrnuta psihologija.
Vaš link
Nisu vodile dovoljno računa o credit scoru, tj tu su rađene katastrofalne pogreške i manipulacije od strane samih banaka, nije postojalo dovoljno unutarnjeg nadzora.
Kuće nisu skupe, ali ako banke ne kreditiraju onda malo tko može kešom ući u investiciju.
[/quote]
Ma nisu skupe, treba kupiti par komada dok cijena ne poraste [lol] , sava ti sigurno kupujes par komada. U prilogu graf povijesnog kretanja cijena kuca korigiran za inflaciju. Trenutacno je prosjecna cijena 160 tisuca dolara koliko sam citao.
Evo u 2005 objasnjavaju kako su kuce zapravo jeftine, ova retorika me podsjeca na nacin kako obracunavaju inflaciju samo obrnuta psihologija.
Vaš link
[/quote]
Samo s tim što su nekretnine pale 50% u Americi, došle su na realnu vrijednost po ovome grafu.
DOW ĐONES trenutno ušao u negativu. Kaj bu bilo danas, to ni svevišnji ne zna.
Jedino da FED pocne kupovat kuce. A moglo bi im i to pasti na pamet. [cool]
Pa Rubini već zagovara i to. [lol]
A slabo ga pratim u zadnje vrijeme, ali za ocekivat od njega, ipak je on kejnezijanac.
Znate kako je proslo 1929. kad je drzava kupovala zito i slicne tricarije da sprijeci pad cijene?
Pa naravno, cijena se survala u beskraj, vise nego sto bi bez toga. [lol]
Vaš link
[/quote]
Samo s tim što su nekretnine pale 50% u Americi, došle su na realnu vrijednost po ovome grafu.
DOW ĐONES trenutno ušao u negativu. Kaj bu bilo danas, to ni svevišnji ne zna.
[/quote]
Gdje su pale 50% [shocked] , pogledaj sluzbene statistike
Vaš link
Vaš link