Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@lampardine
evo oklada može pasti i idemo jelo i piće konzumirati na Plitvicama:
pet janjaca i pića koliko se popije, ti predlažeš deset ja deset forumaša koji mogu doći.
ti tvrdiš da će DOW biti 6000 bodova ja tvrdim da neće.
imaš moju riječ za okladu a može i da deponiramo novce kod nekoga tko je neutralan.
ako se slažeš može se tjekom dana o svemu dogovoriti.

dan je pametniji od noći

Moja je procijena da opravak tj. stabilizaciju na nekom nivou crobexa koji će sasvim sigurno biti ispod 1000, možemo očekivati najranije 2013 godine, te vraćanje terena do nekih 4000 tamo do 2018

i to sve uz jedan jako važan uvijet, da globalno ne bude nekih značajnijih potresa (raspad euro zone, pad ruskog i kineskog gospodarstva, bankrot amerike)

kod nas je tek počelo, u drugu fazu ulazimo s FI 1Q, a u treću kada počnu masovna otpuštanja.

za uspješan izlazak iz ove recesije će biti jako važno koliko hrvati imaju još u svojim čarapicama [thumbsup]

Nije procijena niti je uvijet. Nema veze, glavno da ti znaš gdje će indeks. [thumbsup]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Nije procijena niti je uvijet. Nema veze, glavno da ti znaš gdje će indeks. [thumbsup]

pa s obzirom na goleme količine materijala pisanog od strane stručnjaka koje čitam, mislim da mogu reći da znam [smiley]

da će kriza biti dugotrajna svijesni su i u našim kompanijama, tako da agrokor ide s procijenom oporavka do 2012, microsoft hrvatska i IBM 2012-2013…

kako su procijene tvrtki uvijek optimistične, možeš tome odmah dodati koju godinicu i to je btw samo početak oporavka…ako računaš koliko je u prethodnom valu crobexu trebalo da se popne na 5000…ma računaj sam!

Prognoze vani su puno gadnije, a tempo kojim prolazi ovaj tsunami ostavlja sve bez riječi, a svaku procijenu oporavka vremenski produžuje

jedino još tu ljudi vjeruju u čarobne štapiće i likove iz bajke koji bi trebali sve zamađijati i već sutra će sve biti ružičasto i super

@beholder

Ja bih rekao da ste vi kolega u velikom strahu iako se pravite da vas nije strah.

Po cjeli dan ste ovdje na forumu i piskarate jer se bojite.

Ljepo ugasite komp i javite se 2012 a do tada doviđenja. [bye]

Dal je pristran kolega ili ne pogledajte na temi lrh gdje je napisao nešto o vjerovnicima lrh, a lrh zaduzenosti gotovo da nema. Al daj bože crobexa na 3 brojke. Ima se keša al nevjerujem da ću ga moći potrošiti na 3 brojkice pa stoga apeliram na drukere da se ne otkrivaju tako lako, treba sofisticiranije metode upotrebljavati.

ja nisam u strahu, a bogme ni ne pišem po cijeli dan…mora biti da ste me zamjenili s nekim [lol]
dva do tri posta dnevno jer jednostavno ne stigem više.

pa normalno da se bojim, svatko normalan bi se trebao bojati
lako za tržište kapitala, tu sam pobjegao prije godinu i pol baš kad je trebalo
lako za kredite, sve one vezane uz euro sam zatvorio prošle godine
lako je i za posao jer moj profil stručnjaka je deficitan u hrvata

ali eto ipak se bojim…zašto?
jer recesija koja je počela prije tri mjeseca u hrvatskoj prijeti da će izbrisati sve pozitivne učinke zadnnjih pet godina rasta i bonus…a koliko će biti bonus? mislim da su plaće ’93 pale na 200 DEMa, a to je vrlo izvjestan scenarij za 2010 godinu.

vi se ne bojite?
be afraid…be very afraid

@lampardine
pet janjaca i pića koliko se popije, ti predlažeš deset ja deset forumaša koji mogu doći.
imaš moju riječ za okladu a može i da deponiramo novce kod nekoga tko je neutralan.

I? Jer ce past oklada?

Svatko danas trguje na burzi ali rijetki ostaju psihicki zdravi!

@lampardine

I? Jer ce past oklada?
[/quote]
nema odgovora ja čekam……ako izgubim onda ću bar spiskat što mi je ostalo i ne mislim više.
ali to je nerealan scenario zato se kolega ne javlja što se tiče mog prijedloga.
ma ovdje se može i bubniti pa nikom ništa.

dan je pametniji od noći

Crobex DC trenutno na -0,64%

CROBEXA na 1000 BODOVA SE TREBAMO NAJMANJE BOJATI !!!

Dal je pristran kolega ili ne pogledajte na temi lrh gdje je napisao nešto o vjerovnicima lrh, a lrh zaduzenosti gotovo da nema. Al daj bože crobexa na 3 brojke. Ima se keša al nevjerujem da ću ga moći potrošiti na 3 brojkice pa stoga apeliram na drukere da se ne otkrivaju tako lako, treba sofisticiranije metode upotrebljavati.

ovome se mogu samo od srca nasmijati LOL LOL
pa što nemaju 120 milja kredita?
ja im procjenjujem barem još 30 milja do kraja 2008 godine, a u ovoj godini bust!

e moj kolega, niste vi ni čuli za tržište kapitala i dijonice kad sam ja govorio na temi LRH da to ide ispod 2000 kuna. bilo je njih koji su se kleli u ljevo jaje da neće to ispod 5000 pa vidi tko je bio u pravu. pljuvali su me 200 strana, a na kraju su samo izgubili su 84% svog kapitala.

[lol]

Dečki idemo probati nešto jače za staviti, ovo ne pali. [thumbsup]

Koliko loših vijesti. Europa i Amerika stagniraju, nakon pada, i nema odbijanca i pravog trenda prema

gore.

Opet ode dolje Europa. [bye] Pametnom dosta.
[/quote]
Legendo nemoj zaboraviti da je jučer u usa minimum 70k ljudi ostalo bez posla, a ameri su u plusu a i futursi.
Meni se čini da crobex sve odrađuje ali sa zaostatkom.

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

New Report

Close