Samo ententinis, da sam na tvom mjestu, nebi isao u USA… Guantanamo ti ne gine ako te skuze. [thumbsup]
Nema više bojazni.
Obama dao naredbu da se Guantanamo zatvori.
Makar, čujem da mi je zabranjen ulaz u zemlju sve dok DOW ne bude barem 12 000
[tongue]
Objavljeno
23.1.2009 14:09:26
Vrijeme zadnje promjene
23.1.2009 15:09:35
Ruski oligarsi rasprodaju imovinu
"Običan puk" zbog globalne gospodarske krize prisiljen je na prodaju obiteljskih dragocjenosti, no kriza je toliko duboka da su i ruski oligarsi prisiljeni prodavati svoje jahte, zrakoplove i kuće za odmor kako bi ju prebrodili
Bankamagazin
Ruske oligarhe, među kojima su Roman Abramovič i Oleg Deripaska, također je uzdrmala globalna recesija. Mnogi od njih prisiljeni su prodavati svoju imovinu kako bi prikupili gotovinu. Razlika između njih i “običnih građana" je „samo“ u tome što su oni primorani prodavati luksuznu svojinu kao što su jahte, privatni zrakoplovi ili vile za odmor.
Nakon što su burzovna tržišta u lipnju prošle godine počela strmo kliziti prema dolje, ruski oligarsi izgubili su već oko 175,5 miliajrdi eura. Najviše su pri tome izgubili Roman Abramovič i Oleg Deripaska. Bloomberg navodi da je vlasnik londonskog nogometnog kluba Chelsea do sada izgubio gotovo 15 milijardi eura, dok je aluminijski mogul Deripaska izgubio 11,7 milijardi eura.
Iako mnogi oligarsi tvrde da su njihovi gubici samo „papirnati“, pojavljuju se dokazi da je recesija pogodila i njihovo osobno bogatstvo. Tako je čelnik ruskog nekretninskog koncerna Mirax Group Sergej Polonsky najavio prodaju svoje jahte, kuće za odmor na Azurnoj obali i hotela u Turskoj kako bi pokrio gubitke.
Trgovac dijamantima Lev Levaev također se odlučio na prodaju imovine. Svoj privatni zrakoplov Bombardier prodao je za 35 milijuna eura, odnosno za 7,4 milijuna eura manje od cijene koju je za njega platio.
Najveća žrtva sloma ruske burze ipak je ruski metalurški mogul Vladimir Lisin, vlasnik 85-postotnog udjela u tvrtki OAO Novoliptek Steel, koji je od početka 2008. izgubio 17 milijardi eura.
To se zove dionica
MYLNG Mylan Inc. 805.00 10:37AM ET Up 726.25 (922.22%) 100 Chart, , More
Da nije ovih banaka USA bi bila u debelom plusu, da su oni imali ROHU sada bi bili na 11 000
Funta i dolar bliže nego ikada Piše: NT/Hina
Foto: Corbis
Iznimno snažna nesklonost riziku u petak je pogurnula dolar na šestotjednu najvišu razinu prema euru, dok je funta prema dolaru skliznula na novu najnižu razinu u 23 godine.
Izuzetno snažna nesklonost riziku pritisnula je euro na 1,2766 dolara, najnižu razinu od početka prosinca. Prema jenu je euro oslabio više od dva posto, na 112,51 jen. Dolar je također bio u minusu prema japanskoj valuti, u visini 0,3 posto, te se njime trgovalo po 88,44 jena.
Strmoglavi pad europskih tržišta dionica na najnižu šestogodišnju razinu nagnao je ulagače na odbacivanje rizične imovine, što je dalo poticaja dolaru da poskoči na najvišu razinu prema košarici valuta od početka prosinca, te izazvalo još jedan drastičan skok jena.
"U okruženju izuzetno snažne nesklonosti riziku, obrnuto proporcionalno u odnosu na gubitke na tržištima dionica, dolar i jen bilježe najsnažniji rast, dok funta i euro bilježe prilično snažan pad", kaže Jeremy Stretch, strateg Rabobanka u Londonu.
Nakon podataka koji su pokazali da je britansko gospodarstvo u četvrtom tromjesečju usporilo 1,5 posto, daleko više od očekivanja analitičara, funta se strmoglavila na 1,3500 dolara, najnižu razinu od rujna 1985.
Euro se pak našao pod snažnim prodajnim pritiscima uslijed pada europskih dionica na najnižu razinu od travnja 2003., povrh ovotjednih pritisaka snižavanja kreditnih rejtinga trima zemljama eurozone.
Jedinstvena europska valuta nije crpila značajnu potporu ni iz izvješća koje je u petak pokazalo nešto sporiji tempo pada aktivnosti u industrijskom i uslužnom sektoru eurozoni u siječnju, budući da odgovarajući pokazatelji i dalje upućuju na duboku recesiju.
gusar | privatna poruka | Korisnik je na vašoj listi prijatelja | profil
korisnik od: 07.01.2009.
[Korisnik je online] [Novi korisnik foruma] [Iznimno popularan korisnik unutar zajednice] [Korisnik spada u skupinu 60% najbolje ocjenjenih aktivnih članova foruma po ocjenama drugih korisnika.]
ocjena poruke
–
zajednica
–
moderatori
Da nije ovih banaka USA bi bila u debelom plusu, da su oni imali ROHU sada bi bili na 11 000
http://finance.yahoo.com/losers?e=us
Pa čovječe božiji gdje ovo stavi, otvorim ovaj link i nije mi bilo svejedno minusa, padajućih sjekira, crvenila kao nikad, ne znam …, čak sam uvjerenja da ni kolegi ententinisu ne bi bilo svejedno, a čovjeka se …. jel, hm, ….
Točno sam znao, naprave kataklizmu prije otvaranja, kada svi zagase onda se dižu. Strava!!! Svi indeksi vodeći u plusu, nažalost pesimista. [bye]
gusar | privatna poruka | Korisnik je na vašoj listi prijatelja | profil
korisnik od: 07.01.2009.
[Korisnik je online] [Novi korisnik foruma] [Iznimno popularan korisnik unutar zajednice] [Korisnik spada u skupinu 60% najbolje ocjenjenih aktivnih članova foruma po ocjenama drugih korisnika.]
ocjena poruke
–
zajednica
–
moderatori
http://finance.yahoo.com/losers?e=us
Pa čovječe božiji gdje ovo stavi, otvorim ovaj link i nije mi bilo svejedno minusa, padajućih sjekira, crvenila kao nikad, ne znam …, čak sam uvjerenja da ni kolegi ententinisu ne bi bilo svejedno, a čovjeka se …. jel, hm, ….
Ma ja sam objektivan pa i crvenilo je za ljude.
Vidim da su mnogi još uvijek puni optimizma i to mi je drago jer će mi omogućiti još koji rally.
No ne zaboravite, 1929. godine nije bilo dno, već 1933. godine, dakle četiri godine kasnije.
Što se tiče analitičara oni će kao i Rohatinski, imati još pregršt prilika za korekciju svojih stavova prije nego što ova kriza epskih proporcija završi.
Vidim da su već mnogi financijski analitičari korigirali svoje procjene na niže, a to je tek početak.
Zadnja nada im je bila KIna, no nakon najnovijeg izvještaja o padu kineskog izvoza za preko 11 posto i ona se pokazala kao mjehur od sapunice.
Teška vremena tek dolaze nakon što počne masovno dijeljenje otkaza.
Najcrnji scenarij većina vas ne može niti zamisliti pa Vam ga neću pisati.
Ipak vidim da ima par pojedinaca koji bi ga mogli zamisliti.
kao prvo, prouci povijest malo bolje, kad je bilo dno, kolika je bila nezaposlenost, koliko su bile kamate itd, a kao drugo ti si sve prodao, tako da ce svaki rally u tebi izazvati tjeskobu i skrgut zubi! [lol] [lol]
uzivaj! [thumbsup]
Za mamusa, look at this
Npr. Satyam Computer Services Ltd 1.56 1:50PM ET 0.49 (45.79%) 10,917,357
wonderful [thumbsup]