Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

CEO James Dimon buys 500,000 J.P. Morgan common shares

"James Dimon, chairmain and chief executive of J.P. Morgan Chase Co. bought 500,000 common shares in the financial firm, according to a regulatory filing submitted Wednesday."

Intel to shut sites, cut jobs

"Intel Corp said on Wednesday that it would close sites in Asia and scale back operations in the United States as part of a restructuring that could affect as many as 6,000 jobs."

Priča se na CNBC da su navodno danas banke kupovale vlastite dionice.
Pa to ni Dinko ne bi kupio

[bye]

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

[bye]

Ma to sa lovom od bailout-a kupuju… Prica se da ce ih natjerat da posudjuju lovu koju su dobili, pa su valjda odlucili potrosit sto prije. [lol]

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Katastrofičari su najglasniji kada se vani crveni i imamo više komentatora koji se takmiče tko će brže prenijeti negativne informacije. Realnost je da je tržište na dnu a netki stalno prizivaju novi pad i crobex ispod 1500. Cijene su danas toliko niske da kupac ne zna što bi prije kupio. Na žalost likvidnost je slaba i kupaca je jako malo. Do objave godišnjih rezultata ne očekujem bitnije pomake već blage valove. Presudna će biti turistička sezona i priljev deviza, to jest svježih sredstava koja će donijeti olakšanje i poboljšati likvidnost.

Beholder se baš večeras našao da priča kataklizmi, nije li to ipak u najmanju ruku čudno nakon što je Amerika porasla toliko i što će sutra opet rasti.

Samo je Apple imao u aftermarketu 5% rasta, futuresi u dalje u jakom zelenom. Ipak je tu ljubomora prisutna.

Uzeo sam ova dva posta kao primjer razmišljanja Hr. ulagača u dionice.

Prvi osuđuje dio kolega koji ukazuju (neki i pokušavaju manipulirati) na činjenice zašto ne bi sada bilo dobro ulagati, te istiće da je TK toliko jeftino da malo tko želi kupovati, što je u totalnom konfliktu, dok je drugi, zadovoljan razvojom situacije na US TK, zbog koje je optimističan uz dozu cinizma zbog iznošenja jučerašnjih zbivanja na tom istom TK.

Zajedničko im je da ne vole "katastrofičare"

Tko su to katastrofičari, od kuda im katastrofičarske vijesti, članci, predviđanja….zašto uopće razmišljaju na takav način, kako to da nisu optimistični?
Neki će reči da instrumentaliziraju ovaj portal za svoju osobnu korist, neko će reči da samo iznose svoja razmišljanja ili prognoze…ali ja vas pitam od kuda njima takve vijesti, članci, činjenice i treba li ih možda malo ozbiljnije uzeti u obzir i pričekati dok se tržišta ne ustabile?

Ne znam za vas, poštovani kolege, međutim ja sam sredstva koje ulažem na TK zaradio, nisam ih dobio ili nasljedio te sam vrlo oprezan i odgovoran prema tim sredstvima, a ovaj posao je postao ništa drugo nego najobičniji netransparentni pikado na kojem ne vrijedi niti znanje niti sposobnost pa ćak niti sreča!!!
Ovo što se događa danas i jučer u US, a prenosi se i na naše TK i jeste KATASTROFA!!!
Jedan dan -5% a odmah drugi +5%, jučer BAC- 30% danas +30% ….zašto…kako…,ima li što gore od ovoga, tko normalan i odgovoran želi "ulagati" u takvo nešto, tko želi da ga netko čini majmunom i to sa njegovim novcima?!!

Ja ne, i zato sam u kešu do daljnjega, možda pokoji dnevni izlet, i apsolutno mi je nebitno da li je nešto odradilo 2 ili 80% ili da li je Crobex 1200 ili 4200….jednostavno se ne želim gristi da li će mi neki Jozo , Amer ili Janez, itd. obezvrijediti moju stečevinu!

laku noć!

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

eh….
vidjet ćemo što su katastrofičari govorili tek kad se katastrofa dogodi….

a dok svoj život živim samom sebi Ja se divim

EEEE, alo ljudi.

Najavaljivano je na forumu da će Amerikanci doslovno EKSPLODIRATI? Jače nego C4.

Pobjeda, Valentine?

YES, WE CAN!!!

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Ne znam za vas, poštovani kolege, međutim ja sam sredstva koje ulažem na TK zaradio, nisam ih dobio ili nasljedio te sam vrlo oprezan i odgovoran prema tim sredstvima, a ovaj posao je postao ništa drugo nego najobičniji netransparentni pikado na kojem ne vrijedi niti znanje niti sposobnost pa ćak niti sreča!!!
Ovo što se događa danas i jučer u US, a prenosi se i na naše TK i jeste KATASTROFA!!!
Jedan dan -5% a odmah drugi +5%, jučer BAC- 30% danas +30% ….zašto…kako…,ima li što gore od ovoga, tko normalan i odgovoran želi "ulagati" u takvo nešto, tko želi da ga netko čini majmunom i to sa njegovim novcima?!!

Ja ne, i zato sam u kešu do daljnjega, možda pokoji dnevni izlet, i apsolutno mi je nebitno da li je nešto odradilo 2 ili 80% ili da li je Crobex 1200 ili 4200….jednostavno se ne želim gristi da li će mi neki Jozo , Amer ili Janez, itd. obezvrijediti moju stečevinu!

laku noć!

Svaka čast kolega, iskreno i točno. Burza definitivno se čini kao kockarnica, a to upućuje upravo jedan dan -30% drugi dan gore itd. Jedan dan se kladiš na pad, drugi dan poraste. Ako ste mislili da samo Hrvati manipuliraju tržištem gadno ste se prevarili, pa tamo preko bare je još gore (to nije samo moje mišljenje). Ako ste mislili da je ovaj forum manipulatorski, odite na neki strani i uvjerit će te se kako je ovdje divno, laganje nije hrvatski pojam, već ljudski, nebitno odakle si. Mi smo ukupno gledajući na ovom forumu profinjeni i iskreni ljudi ljudi. Vani ne znaš ni tko što piše, ni koga čitati, laže se čim zine, a ako je istina nešto teško je razlučiti da je. Uglavnom bi trebalo izbjegavati forume prije bilo kakve odluke o kupnji/prodaji dionica jer vas samo zbunjuje, a i ne znaš što doista misli druga strana. Najgore je kad sam čovjek nema argumente za kupnju/prodaju dionica, onda ga s foruma samo zbunjuju. A i takvo je vrijeme gdje nema previše orijentira.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Raste nesigurnost.

The Volatility Of Volatility
Vaš link

CROBEXA na 1000 BODOVA SE TREBAMO NAJMANJE BOJATI !!!

Sve bolje i bolje vijesti.

Sony forecasts bigger-than-expected loss

Vaš link

da vjesti su jutros izvrsne, a i pokazatelji na burzama u svijetu su zelenkasti.
danas će kod nas biti slično, pa kako god bude ali će biti kao i kod njih [lol] [thumbsup]

dan je pametniji od noći

[bye]

Pa da, gledam na CNBC-u i govore da je Banc of America kupovala vlastite dionice kao i niz drugih banaka koje su se doslovno srušile dan prije, te dsa je to isključivo jedini razlog rasta, a sve u nadi da neće doći do nacionalizacije, saga se nastavlja …

Ma to sa lovom od bailout-a kupuju… Prica se da ce ih natjerat da posudjuju lovu koju su dobili, pa su valjda odlucili potrosit sto prije. [lol]
[/quote]

da vjesti su jutros izvrsne, a i pokazatelji na burzama u svijetu su zelenkasti.
danas će kod nas biti slično, pa kako god bude ali će biti kao i kod njih [lol] [thumbsup]

Slažem se u potpunosti. Evo ti stotka [thumbsup]

Uzlijećemo danas ko ptica fenix.

Kako znate?

Moja zemlja se ne zadužuje bez velike nužde.

New Report

Close