Ameri rastu neomuljivo skoro su na 8200
Neumoljivo su pali jučer u jednom danu sa 8300 na 8000. To me muči.
@ lampadina "Neumoljivo su pali jučer u jednom danu sa 8300 na 8000. To me muči."
Neumoljivo su danas škočili na 8228.97 ( +280,00) +3,51%. To me veseli ! [thumbsup][/i]
Dow 8,228.42 +279.33 +3.51%
Nasdaq 1,507.07 +66.21 +4.60%
S&P 500 840.23 +35.01 +4.35%
10 Yr Bond(%) 2.5260% +0.1810
U Amera sve u dobrom plusu. Skoro su anulirali jučerašnje gubitke. Možda je ovo testiranje dna, ali mi u svakom slučaju nije baš drago vidjeti ih oko 8000, vrlo je lako da krenu malo dolje, a onda to znači da još nismo vidjeli dna. Ja ću biti vrlo oprezan u sljedećem razdoblju.
prvo mali komentar, u zadnje vrijeme čitam komentare na vijesti po ovim stranim portalima i blogovima.
i mogu vam reći da ima razlike u odnosu na naše forume
tamo se puno više poziva na molitvu i okretanje bogu
znači to tek dolazi našiem PD-u…okretanje bogeku i vjersko prosvječenje
ljudi ja se bojim da dosita vrag dolazi po svoje i da je uljuljuškana sigurnost i udobnost našeg načina života postaje jako neizvijesna, bojim se ipak u više narednih godina.
tu ona priča o malim zajednicama postaje sve više smislena
bojim se da čim pređemo 8 kuna za euro, stvoriti će se kritična masa stečajeva i bankrota koja će se stihijski preliti na cijeli sustav i sve će kolapsirat.
jednostavno previše smo bili vezani uz uvoz koji će prvi bankrotirati u takvim uvijetimai onda će 200.000 novih nezaposlenih biti optimistična prognoza…
ja mislim da ukoliko se nešto ozbiljno vrlo brzo ne napravi (globalno ali i lokalno) da je ralna brojka da će nezaposlenost porasti za nekih 350.000 – 400.000
a što će to tek značiti za penzionere probajte si nacrtati (penzije od 250 kuna)
Vidim da se sada šuti kada se banke u USA žestoko oporavljaju. Jučer i prekjučer kada je padalo onda se trubilo na sva zvona.
Vidjet ćemo sutra kako će proći banke u EU a posebno u Beču gdje je bio masakr banaka bez ikakve osnove.
BAC +29,61%
C +29,29%
Katastrofičari su najglasniji kada se vani crveni i imamo više komentatora koji se takmiče tko će brže prenijeti negativne informacije. Realnost je da je tržište na dnu a netki stalno prizivaju novi pad i crobex ispod 1500. Cijene su danas toliko niske da kupac ne zna što bi prije kupio. Na žalost likvidnost je slaba i kupaca je jako malo. Do objave godišnjih rezultata ne očekujem bitnije pomake već blage valove. Presudna će biti turistička sezona i priljev deviza, to jest svježih sredstava koja će donijeti olakšanje i poboljšati likvidnost.
DOW +3,51%
NASDAQ +4,60%
S&P500 +4,35%
Vidim da je recesija završila.
Ajd fala bogu.
Već sam mislio da će trajati cijelu godinu.
Mislim da je sad vrijeme za bull-market i za Dow na 10000 i Crobi na 4000.
Pa firme nam super posluju,nezaposlenost je u padu,Ingra se dokapitalizira jer su puni para,ja danas u Peoplesu na ručku a unutra krcato.
Nemoš dobit stol.
Pa ako to nije dokaz da nema krize onda ne znam što je.
Sad treba uletiti da vlak ne pobjegne.
[wink]