Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nafta skače

Vaš link

To bi mogao biti znak diće USA sutra.

Cijen nafte je danas tokom trgovanja dolazila i do 32,8 dolara po barelu(-10%) a sada
Crude Oil 38.85 +2.34 +6.41%
Nesto mi je veliki raspon cijene od tolikog pada jutros od -10% do sadasnjih +6.41%
[rolleyes]

Ovaj trenutak su neki čekali i misle da sada slijedi pravi potop ali varaju se

Dow 7,993.85 -287.37 -3.47%

Normalno. Sad dolazi "konjica" u posljednjih 15tak minuta i zavrsava se oko -0.3% -0.5%.
Ovo je postala malo zesca debilana. .

Ne dajte zlovencima more jer ode u 3pm: terminal, plinovod, petrokemija, janaf, polimeri, brodogradnja, poljoprivreda itd itd

Mnogi valjda nisu vjerovali da će Obama ipak danas postati prvi crni predsjednik Amerike, te su odlučili svoje frustracije iskaliti na US burzi. Obami ne bi bilo dovoljno ni četiri mandata da izvuče Ameriku iz dubioza u kojem su je ostavili onaj pijani kauboj i njegova svita. [bye]

Neće biti konice danas. Sutra, moguće?

http://www.youtube.com/watch?v=j47zgQ0--Ho

Ide li to S&P ispod 800?

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

http://finance.yahoo.com/indices?e=futures Sjeća li se netko kad je zadnji put bilo ovako.

Evo Obaminog govora.Iskreno ni malo se ne čudim što tonu nakon ovoga…Amerika tone i sl.(nije baš taktičan IMHO)
Po meni najveća greška mu je ova rečenica:
– Nacija ne može prosperirati kad privilegira one koji su bogati

Tekst je iz 24sata

Moji sugrađani, danas stojim ovdje ponizan zbog velikog zadatka koji je pred nama, zahvalan zbog povjerenja koje ste mi dali, započeo je svoj prvi predsjednički govor pred dva milijuna ljudi na Capitol Hillu Barack Obama.
– Amerika je u krizi i u ratu. Oko nas je mnogo nasilja. Sada moramo odabrati i pripremiti ljude za novu eru – kazao je Obama. Podsjetio je kako je američko zdravstvo preskupo, kao i školstvo, te je dodao kako moraju paziti na koji način koriste energiju.
– Naš narod ima sve manje povjerenja. Amerika tone. Sljedeća generacija morat će spustiti očekivanja jer naši izazovi su mnogi i neće se riješiti brzo. No, Amerika će se suočiti s njima – rekao je.
– Danas ćemo proglasiti kraj lažnim obećanjima koja su gušili našu politiku. Došlo je vrijeme da odaberemo bolju povijest i slijedimo obećanje da su svi ljudi jednaki, slobodni i da svi imaju istu šansu za svoju mjeru sreće – odlučno je kazao Obama. Dodao je kako će se Amerika s današnjim danom ustati, obrisati prašinu i početi ponovno graditi. Obećao je Amerikancima sanirati posrnulo gospodarstvo, izgraditi ceste, obnoviti znanost, povećati kvalitetu zdravstvene zaštite i reformirati školstvo.
– Nacija ne može prosperirati kad privilegira one koji su bogati – istaknuo je Obama i naglasio kako će nova Amerika dati jednaku

priliku svima te želi dobrobit za sve. Obama je jasno kazao u svom prvom predsjedničkom obraćanju Americi kako želi zaustaviti rat u Afganistanu, ali se nastaviti boriti protiv nuklearne prijetnje, ali i teroroizma. Na današnji dan, kazao je, izabiremo nadu, a ne strah, te zajedništvo, a ne konflikte.
– Naš duh je jači, ne možete nas razbiti i mi ćemo vas poraziti – poručio je predsjednik neprijateljima. Obama je kazao kako želi da Amerika bude uz siromašne narode te kako si ne mogu više priuštiti indiferenciju prema siromaštvu.
– Od vas se traži nova era odgovornosti, priznanje da imamo obveze prema sebi, našem narodu i svijetu. Hvala i bog vas blagoslovio – zaključio je Obama.

sijem žito raste grahorica

Street financials in free fall

Dow down 300: B. of A. slides 20%, Citi falls 19%, J.P. Morgan off 18%

Financijaši su uzrok brutalnog pada. Sve ostalo manji više u tankom minusu.

Street financials in free fall

Dow down 300: B. of A. slides 20%, Citi falls 19%, J.P. Morgan off 18%

Financijaši su uzrok brutalnog pada. Sve ostalo manji više u tankom minusu.
A od koga je sve ovo i počelo.

Premješteno iz teme: ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

ovo je stvarno katastrofa tolko smo cekali tog obamu mislim da bas zbog njega nije drasticno padala kod negativnog bdi-a strah me da cemo sutra zaronit da nam sve to naplate

ustani i pusti stoku

Premješteno iz teme: ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

ovo je stvarno katastrofa tolko smo cekali tog obamu mislim da bas zbog njega nije drasticno padala kod negativnog bdi-a strah me da cemo sutra zaronit da nam sve to naplate

sutra smo naje…. kao žuti, ne samo da su svi USA indeksi debelo crveni, nego brodari predvode današnji potop američanskih indeksa

http://finance.yahoo.com/q/cq?s=DRYS,DSX,EGLE,ESEA,EXM,GNK,NM,QMAR,TBSI&d=v1

Najgora stvar je što se sada ponavlja situacija kad je Obama dobio izbore – USA indexi padali su 4 dana za redom po -3% do -5% . Bojim se da nas čeka identična situacija s ovom inauguracijom [cry]

u takvom raspletu događaja ne bi me čudilo da za dva dana ATPL bude opet na 600-650 kn [embarass]

DOW -4,03%
NASDAQ -5,78%
S&P500 -5,28%
OIL +6,11%
DOLLAR +1,4%
GOLD +2%

"U.S. financial losses from the credit crisis may reach $3.6 trillion, suggesting the banking system is “effectively insolvent,” said New York University Professor Nouriel Roubini, who predicted last year’s economic crisis.

"Gold rises on worries recession will deepen.
Gold futures rose Tuesday for a second session, ending above $850 an ounce for the first time in more than a week as worries that the global economic recession will deepen raised the metal’s appeal as a safe haven."

Dame i gospođe, mislim da vam je sve jasno.
Shit is about to hit the fan [bye]

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

New Report

Close