Trend je prolazno maglovito s kratkotrajnim zatopljenjem.
A zima traje službeno do 21.03. svake godine. S tim da se stariji sjećaju i snijega za Prvi Maj!
Uskrs je ove godine kasno. U travnju. Rani prošlogodišnji u ožujku i nije baš pomogao ostatku godine.
argument za 6000?
veća je enigma zašto su još iznad 8000..
Upravo gledao na CNBC-u jutros što analitičari vele za Amere, kažu da je i Kina počela biti u banani i to opako, te da Ameri iz bailouta ide u bailout, te da bi se moglo vrlo lako desiti da ostanu bez sredstava za iduće bailoute i što onda!!!???, te da moraju zauzeti drukčiji pristup u riješavanju ove situacije i to dogovorno svi skupa E.U., Kina, Ameri, …
Kako će ostati bez sredstva? Moj tata i ja imamo tiskaru, ako oni više nemaju papira ili su im tiskare vruće od štampanja, neka dođu u Hrvatsku, mi ćemo im to napraviti kada žele i koliko god žele.
FirstAlert[tm] 1/16: Thursday ‘Rally’ Not Strong Enough
Fri. January 16, 2009; Posted: 12:03 AM
Jan 16, 2009 (financialwire.net via COMTEX) — PPG | Quote | Chart | News | PowerRating — January 16, 2009 (FinancialWire) (By Frank Kollar) — The S&P 500 Index ‘ SPX declined right to its critical Fib 61.8% support level on Thursday, at SPX 821, before reversing higher and closing with a slight gain. Last week we said the stock market was ready for profit-taking, but the extent of the selling was greater than we were looking for. Reversing right at support is a bullish sign, but the rally did not continue far before it ran out of steam. The close was only fractionally higher. The Nasdaq indexes did not reach their critical support levels and this is a worry. The Dow Jones Industrials (DJIA) reached 8000 in the minutes before the market reversed higher, another reason for the rally, but the DJIA also struggled to make it to positive territory before the close. Lastly, the CBOE Market Volatility Index (CBOE) closed above its upper Bollinger Band. For those who follow this indicator, it is a bullish signal. The market is extremely fragile here. The rally on Thursday was not strong enough to convince investors to jump back in, we do not think
Vaš link
Trend je prolazno maglovito s kratkotrajnim zatopljenjem.
Danas i ja očekujem zelenilo u EU, ipak padaju već 7 dana za redom.
Posljedično tome i mi ćemo u zeleno, a što će biti idući tjedan samo nebo zna. Situacija u svijetu je loša, vijesti koje dolaze jedna je gora od druge i ja razmišljam danas skratiti pozicije u dionicama (ako bude prilike) i preći najvećim dijelom u keš.
Gubici firmi zbog plinske krize bit će još jedan dodatni, znatan minus u poslovanju i vani i kod nas i ostajanje većim dijelom u dionicama ne čini mi se baš mudrim izborom [undecid]
Plina nema, para nema, Kamate rastu u nebo, raspad slijedi, dužni smo ko Grčka, dugove ne možemo servisirati, Argentino evo nas………………. [bye]
sto eura plaća i pedeset mirovina, to nam slijedi
indeksi u plusu [thumbsup]
http://www.seebiz.eu/hr/burze/wall-street-dow-jones-prekinuo-sestodnevnu-negativnu-seriju,35075.html
Ključni pokazatelji USA gospodarstva Empire State Manufacuring index i Philly FED Manufacturing Index su jučer snažno porasli što pokazuje da se trend u gospodarstvu okreće. Plus Core PPI rast od 0,2% što znači da nama deflacije i da raste potražnja za dobrima i uslugama.
A i vrlo bitno je da je JP Morgan Chase poslovao s dobiti u 4Q tj financijski sektor koji je bio uzročnik krize i koji je u proteklom poriodu otpisao milijarde vraća se u igru.
Sve su to dobri pokazatelji i nema razloga da se sumnja u budući zdravi rast.
većina europskih indexa preko 2% rasta ima i više, samo par oko 1,5%
američki futuresi skoro 1,8-2,0%, danas će ameri ići s velikim rastom i to eu prati.
dobro je to za kraj tjedna
većina europskih indexa preko 2% rasta ima i više, samo par oko 1,5%
američki futuresi skoro 1,8-2,0%, danas će ameri ići s velikim rastom i to eu prati.
dobro je to za kraj tjedna
Moraju i oni malo rasti. Pa ne može se samo padati.