Uspjeh na tržištu mora biti plaćen

Naslovnica Forum Komentari članaka Uspjeh na tržištu mora biti plaćen

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Ne znam što je autor u stvari htio reći; na početku piše da su menadžeri potplaćeni, na kraju pak da većina hrvatskih poduzeća posluje ili s gubitkom ili na pozitivnoj nuli. Po tome, menadžeri ne zaslužuju nikakvu plaću.
Uspoređivati privredu koja svoj uspjeh gradi na uvozu svega i svačega i višestrukom nabijanju cijena, ili monopolističkom položaju (HT, HRT) gdje se poslovi dobivaju isključivo poznastvom, mitom i korupcijom s najrazvijenijom svjetskom privredom je ništa drugo nego bedasto. Direktori HT-a, PBZ-a, PLIVE, ZB-a su došli na gotovo. ranije generacije su stvorile ono odakle oni danas pobiru plodove u vidu (pre)visokih plaća ili gdje se svakih malo-malo nagrađuju hrpama dionica ili pozamašnim iznosima zbog “uspješnog” vođenja tvrtke. Najbolji primjer je g. Hrvoje Vojković. Što je on to tako epohalno učinio za Croatia osiguranje da bi imao plaću od oko 350.000 kn mjesečno?
Najbolji primjer korupcije u monopolističkoj jazbini HRT-u je Nada Gaćešić. Tijekom cijelog život glumila je u jednoj jedinoj seriji: Kapelski krijesovi, da bi nakon što se valjda za sva vremena uvukla (nije mi poznato koju i koliko to brojnu zajednicu ona u stvari predstavlja) u Vijeće HRT-a, sada kad ima zamalo 60 godina glumi ama baš u svakoj domaćoj seriji koju emitira HRT. To je živi lopovluk, počevši od pretvorbe do danas, pa onda uspoređivati Larryja J. Ellisona s Božom Prkom… ha, ha, ha!

New Report

Close