O cemu ovi pricaju. Vec sada ih je manje od 4 miliona. Samo se nisu odjavili. Po ulazima u zgradama u gradovima sjeverne Hrvatske stanovi zjape prazni. Osvrnite se oko sebe.
O cemu ovi pricaju. Vec sada ih je manje od 4 miliona. Samo se nisu odjavili. Po ulazima u zgradama u gradovima sjeverne Hrvatske stanovi zjape prazni. Osvrnite se oko sebe.
a)1000 ljudi ti daje po 10 kn svaki
b)500 ljudi ti daje po 20 kn
c)100 ljudi ti daje po 100 kn
U sva 3 slučaja tebi kapne 10 tisuća kuna i zašto bi te onda zanimalo koliko ima ljudi. U zadnjih 10 godina ovdje je plin poskupio 100%, voda skuplja 100%, struja 50-60%, dopunsko zadravsteno sa nula na 50 pa potom 70 kn mjesečno, PDV sa 22 na 23 pa potom na 25%, skuplje cestarine, pa uvedi porez na dividendu, pa na kapitalnu dobit itd itd I onda sa manjim brojem ljudi, manjim BDP-om, manjom industrijskom proizvodnjom i manje zaposlenih u odnosu na 2007 godinu imaš veći proračun.
Kad jedni odu van oderi više ove koji su ostali i tako kratkoročno nadoknadi razliku i tako dokle ide. Tako ta ekipa razmišlja, a dugoročno ih ionako nije briga što će biti.
Ako imate novaca – osigurajte si nekretninu u inozemstvu…za svaki slučaj….
jer porezi će biti sve jači i veći, a ono malo pozitivnih kompanija / osim turizma/ svoju dobit
će odnijeti – ća..
Znaci tu onda lezi rjesenje: padnemo kao i Irska na 2.8 mil, stvari postanu neizdrzive i tek onda nadlezni i (ne)odgovorni nesto poduzmu. I onda cveta cvece u nase preduzece.
Kad državu vode kokošari, a elite nema! Čeka se strani gospodar!
sad shvaćam što znači da će Hrvatska biti Florida Europe. zemlja penzionera znači. a gdje je penzionera, tu je i penzionerki. otvaram školu za žigola!
Neke procjene kazu da je 4 075 000, a mozda vec i ispod 4m. Ja uskoro idem, ali i moj brat… mi smo jos mladi, ali nasa djeca i obitelji nece biti u HR. Odlaze ljudi u najboljoj dobi, najvise u 30ima. cca 2% populacije se iseli, ali kad odbijes stare i djecu, to je mozda i 3,4% skativnog stanovnistva svake g ode.
Cista matematika govori da ovdje slijedi poptuni socijalni i penzioni kolaps… najgore je onima u kasnim 40ima i 50ima, koji vise mozda ne mogu otici, a penzije nece biti.
Porei ce morati dramaticno narasti, i slijedi uzasno osiromasenje. Ja uopce ne vjerujem da ce moja generacija vidjeti ikakav 1. stup. Ako razmisljas raconalno i mlad si, opcije osim odlaska nema. Mi nismo zlatna mladez, djeca kriminalaca, rentijeri itd. Sve ostalo mora ici.
Vecina koju znam nisu se odjavili, tako je. Naime i to je administracija i mislim da kosta… onaj koji ide u njemacku, irsku itd., prvo misli kako ce se snaci, a ne a kojeg uhljeba ovdje posjetiti i ispunjavati neke papire.
Pouzdani podaci su dostupni iz samih drzava, gdje se vidi kolko ih je izvadilo poreznu karticu za rad… samo u DE cca 55000 svake g. Hrvatska ce uskoro imati uzasne probleme.