Unatoč razvikanom franku, 90% loših kredita je u kuni i euru

Naslovnica Forum Komentari članaka Unatoč razvikanom franku, 90% loših kredita je u kuni i euru

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Odmah da budem jasan: niti malo mi nije žao banaka. Što su sijale to su i požele. Niti su bili odgovorni dioničarima, vjerovnicima niti zajmoprimcima. Koristile su sve moguće zakonske rupe kako bi KREDITNI PLASMANI RASLI, a sam tim i BONUSI bankara. Nije se čekala logika: da je kredit uspješno plasiran tek onda kada je u cijelosti poplaćan!!! Kako je Marjana Ivanova u više navrata pisala KREDITNI KANAL bio je definiran isključivo na osnovu ponude- potražnje!
Upravo je nekretnina kao imovina građana presudila naivnosti zajmoprimaca, kao i planskoj kreditnoj politici banaka.
I sad dolazimo do toga zašto mi je izuzetno žao naivnih zajmoprimaca!!! Svoje nekretnine zalagali su kao kolaterale kroz dva oblika:
1. kao hipotekarni kredit i to u omjerima 1:3 zatim 1:2 i tu se stalo
2. kroz sporedna prava. Kao osobni jamci
I danas kada se toliko piše o nenaplativim kreditima, pozivam istraživačke novinare da se vidi koliko su hrvatski građani izgubili imovine iz razloga pod jedan i iz razloga pod dva ????
Isto tako bilo bi zanimljivo vidjeti koliko je prosječna nekretnina hrvatskih građana neopterećena kreditom danas u krizi koja traje????
A pomoć države…… e to su samo bankarski snovi!!!!

New Report

Close