Koja zarada od preprodaje lijekova za rijetke bolesti, pravi socijaldemokrati.
Pravo pitanje glasi: Kako mogu nastati takvi dugovi i to u takvoj visini a da se to nije već prije u korijenu riješilo? Što je HZZO radio cijelo to vrijeme, dok je se taj dug penjao do 10 milijuna?? Pri tome ne mislim samo na ovaj slučaj, nego sve ovakve nepotrebne i štetne pojave općenito. Tu su i zakon i provedba zakona jako loši. Kad bi to rješavali kao što to rade u sređenim zemljama, brže bi se dugovi naplaćivali i ne bi stigli dosegnuti tolike iznose, a “gospodarski mrtvaci” od tvrtki koje mjesecima ne isplaćuju plaće (balkanski fenomen sam po sebi) otišle bi još prije neisplate prve plaće u stečaj, tako da se neisplaćivanje plaća ne bi moglo ni dogoditi. No mi ovdje imamo sustav, gdje se stečajni upravitelji bogate nad stečajnom masom i postanu veliki “igrači” nakon toga. Još jedna bolesna pojava ovih meridijana. Nadležni pored svih ovih anomalija još uvijek ne vide razloga djelovati da se ovakve bolesne pojave u korijenu utamane. Neka malo prouče kako se to radi u uzornim i uređenim zemljama poput skandinavskih, jednoj Švicarskoj ili Njemačkoj. Ovaj kaos s dugovima, poslovnim i privatnim, čini veliki štetu cijeloj državi i društvu a transparentnost je nikakva kad se sve ovo zapusti na ovakav način.
Di bi ja bio da imam takav dug.. vjerovatno na ulici bez gaca.. a njima ce ga oprostiti.. nek plate oni novcima.. to je isto da seljak otplati dug drzavi krumpirima.. jel to ikad nekom dopusteno..
Nek pokrenu predstečajnu nagodbu
Pazite , to je dug iz 2012. godine od kada je SDP+HNS lex Kukuriku došao na vlas u Hrvatskoj i sada će mangupi tražiti zastaru.
A nije li taj lopovluk povezan sa bacanjem klipova pod noge i uništavanjemImuološkog zavoda ?
To još nikad nism čula. Da bi- HZZO- potraživao takav novac za nabavu lijekova od partnera..
Pa, ovršili bi već svakoga pet puta……! Ti lijekovi su potrošeni …..a dio lijekova koji nije isporučen-
nije mogao biti ni i potrošen ………………… pa , ne možeš nekoga ovršiti za dug -UNAPRIJED za robu koju još nisi koristio , niti imao u rukama …nisi niti je mogao isporučiti u 2020 godini….jer još nije 2020..
koje gluposti ..?
To ne postoji. U pitanju je nešto drugo…saznat ćemo…
….pitanje je koliko su puta SPUSTILI CIJENU tog lijeka …jer se lista spuštala s lijekovima
jedno 13 762 625 puta ………..recimo , slikovito..
I pazi sad, on nabavi i ugovori jednu cijenu- dade im lijekove unaprijed ….na svoj trošak…
a oni sad , postavljaju pitanje duga ….za SPUŠTENU cijenu, i to još neisporučenih lijekova….?
Dali je netko čuo za pravni termin “zastara potraživanja”, jer ukoliko HZZO svoje potraživanje iz 2012. godine nije utužio, sada 2016. godine ostaje im jedino dobra volja dužnika i priznanje duga pod njihovim “uvjetima”.
Unatoč izvrsnim poslovnim rezultatima, tvrtka Shire d.o.o. (donedavno Solpharm), koju je Dijana Šucbah Mrsić, supruga bivšeg ministra rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića, lani prodala multinacionalnoj kompaniji Shire Pharmaceuticals Ireland Ltd., još od 2012. Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje (HZZO) duguje više od 10,6 milijuna kuna
U ovom slučaju radi se o lijekovima za rijetke bolesti uvrštenima na HZZO-ov popis posebno skupih lijekova.
Zašto dug još uvijek nije vraćen ne zna ni tadašnji ravnatelj HZZO-a Siniša Varga
Nagli porast prihoda
Kontinuirano bilježi rast prihoda, a lani je uprihodovala 21.099.900 kuna i ostvarila 6.869.700 kuna neto dobiti. Tvrtka zapošljava 13 osoba s prosječnom neto plaćom od 24.938 kuna i kao takvu ju je Šucbah Mrsić lani prodala Shireu Pharmaceuticals Ireland, kompaniji koju je do tada savjetovala i zastupala na hrvatskom tržištu.
U Shireu je ostala na funkciji direktorice.
dobri naš Miralem, kako se on brinuo za naše zdravlje, da je čak i ženu upregnuo u posao