ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 06:55
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ULPL
14,30
272
19
14,30
14,60
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

http://www.zse.hr/default.aspx?id=37145

Sukladno čl. 424. Pravila Zagrebačke burze, Burza je razvrstala dionice ULPL-R-A u Segment promatranja radi neprovjerenih medijskih natpisa o izlasku društva na strano financijsko tržište
http://www.zse.hr/default.aspx?id=37144 [/quote]

zar to ne bi bio razlog za rast?

treba nekima koji se razumiju u ovu kompaniju dugo da shvate,da je best buy na zse!

http://www.zse.hr/default.aspx?id=37145

Sukladno čl. 424. Pravila Zagrebačke burze, Burza je razvrstala dionice ULPL-R-A u Segment promatranja radi neprovjerenih medijskih natpisa o izlasku društva na strano financijsko tržište
http://www.zse.hr/default.aspx?id=37144

zar to ne bi bio razlog za rast?
[/quote]

davno su dioničari prestali pušiti te fore…sjećam se nedavnih priča o izlasku DLKV u Varšavu, pa prije njega čini mi se da je bio VDKT…od svega nije bilo ništa…ali ti slobodno kupuj ako im vjeruješ [yawn]

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjeti za ulaganja

da i DLKV i HDEL i VDKT su imali te ideje,
ali nije samo tako lako izaći van na burzu, moraš imati rezultate poslovanja,i to ne bilo kakve

Dok to ULPL sigurno ima, za ove 3 građevinske firme jasno je sve kako je završilo

ULPL ima malo dionica na tržištu i ako izađu na vanjsku burzu bit ce to pun pogodak

Odlična vijest za sve vlasnike ove dionice….. nadam se da će se to odraziti i na cijenu dionice…LP

treba nekima koji se razumiju u ovu kompaniju dugo da shvate,da je best buy na zse!

Može pojašnjenje?
Jer ovako izrečena tvrdnja da je dionica ulpl best buy na zse, bez ikakvog argumenta, uz činjenicu da je u posljednjih mjesec-dva ta ista dionica tresnula preko 20 %, čini se kao čisto sprdanje.

prijatelju vile
a koja to dionica unazad mjesec-dva nije pala
Pa sve su dionice pale,jer je takva bila situacija kad sve pada i bolji padaju samo onda manje
tako da pad od 20% u odnosu na vecinu drugih vecih padova nije tako lose kako se čini

pogledaj statistike o poslovanju firme i prouči detalje

pogledaj statistike o poslovanju firme i prouči detalje

prijatelju dax55,
nitko sretniji od mene da je tako kako ti pišeš 🙂
ali nisu sve dionice pale po 20-25 %, niti su sve prije ovog zadnjeg pada bile ovako prešane na tragično niskim razinama kao što je to ulpl, niti sve imaju MM u istu svrhu, niti će sve biti dokapitalizirane od strane čl.uprave a bez malih dioničara…
eto, na tome se temelji moj pogled, ne na statistikama o poslovaju firme.

i da, nažalost imam i dalje dionice te best buy neviđeno uspješne firme.
nažalost – jer sam se uopće odlučila na kupnju, i nažalost – jer bi gubitak sada bio prevelik da prodam

no comment
Po ovome tvom pisanju zaključujem da imas dionice vec duze vrijeme,naravno nije isto kupiti 2007 i 2011 pa je zato i puno ljudi ogorčeno zbog gubitaka,ali nemozes na osnovu toga zakljuciti da nesto ne valja s firmom
Firma koja uredno posluje,ima vliku dobit s obzirom na broj zaposlenih ljudi,redovito dijeli dividendu itd
Tako da to tvoje pisanje nije bas na mjestu,ali dobro svatko je svoj sef u odlučivanju pa neka tako i odluči
Lp

Poštovani kolega dax55…. ne samo da firma uredno posluje i redovito dijeli dividendu, nego je ta dividenda među najvišima na našoj burzi….. (ove god. možda i najviša ako gledamo sadašnju cijenu), tako da se u potpunosti slažem sa vama….LP

a kolika će biti ta dividenda slijedeće godine ? uvijek se piča nešto oko kupovanja budućeg poslovanja kad ulažeš, ali što će biti slijedeće godine jer polugodište i nije neko … možda se pretvore u odlikaša do kraja godine ali ne vjerujem jer je premalo vremena za ispraviti ocjene

Barona za moderatora a šefa za direktora ... moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju vrijednosnica

nadam se da ce ostatak dividende najavljen za polovinu rujna povuci cijenu prema gore, jer je neopravdano pala za iznos dividende na pretpostavljeni ex-dividend dan (22.8.), ali kad vidim koliko je gorcine u nekim kolegama forumasima… samo vide crnilo, beznadni su i ogorceni.

napr. smetaju im stalno MM jer stopaju porast cijene zbog niske likvidnosti, ali nikako ne zele uvidjeti da stopaju i pad cijene kad sve dionice neopravdano i neselektivno padaju, pa onda ulpl bitno manje padne od drugih dionica koje nemaju MM. e, ali onda je valjda problem sto imalo padnu…

ili se zbog neznanja, predrasuda i vjerovanja diletantima odmah prihvacaju losih pretpostavki, pa je sada bojazan zbog moguceg dokapa u kojem ce "sigurno" izbaciti male dionicare. da bar citaju forume drugih dionica kod kojih se također najavljuje identicni dokap, pa da vide kako se to tamo tumaci i dozivljava, ali ne… "mora to bit lose, jer naprosto mora, ta svi su danas pokvareni, bas svi, bez iznimke".

a kad se pojavi neka dobra vijest, onda obavezno "lazu, sigurno lazu, ma ja znam da lazu, ma ne moze bit da je dobra i kad je kod svih drugih dobra ovdje sigurno nije…".

ej ljudi, ajd’ vec jedanput izadjite iz ove dionice, pa potrazite svoju srecu u nekoj drugoj. onda cete valjda konacno moci objektivno usporedjivati sa ulpl i uvidjeti da li je vrijedna vlasnistva ili ne.

bit je shvatiti da vrijedi ako vrijedi i u njoj STRPLJIVO ustrajati dok se to i ne kapitalizira, ili iz nje na vrijeme izaci i ne tlaciti druge svojom gorcinom ulagackog promasaja. a od neutemeljenog pljuvanja nema nista niti ce ikad biti. pa cak i iz drukerskih motiva, jer se lako prepoznaju. i jos jedna stvar – dionica ne raste jer moram platiti ratu kredita ili kupiti djeci knjige, a to je napr. bas sad, nego raste jer joj je i kad joj je porasla vrijednost obzirom na buduce ocekivane dividendne prinose.

moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju, već su izraz osobnog mišljenja

New Report

Close