Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ULPL | 15,00 | 150 | 10 | 14,60 | 14,90 | 1,35% |
ROOkie nikome oni dokapitalizacijom ne daju 30% firme. U dokapitalizacijama sudjeluju samo dioničari pa udjeli praktički ostaju isti. U članku ne piše da li će biti dokap. nego samo da je to jedna od mogućnosti.
Evo ovako piše u tom članku nakon što hvale kvalitetu domaćih brodova:
"- To vam je kao da u Hrvatskoj proizvodite Mercedes – iznosi zanimljivu usporedbu.
Za financiranje ‘Mercedesa’ Uljanik plovidba 60 posto od ukupnog iznosa pokriva kreditima iz vodećih svjetskih banaka koje imaju specijalizirane odjele za financiranje brodova. Ostatak se prikuplja na različite načine. Jedan je od njih je dokapitalizacija; tvrtka ih je dosad provela četiri. Budući da u knjizi narudžaba zasad ima pet brodova, jedan u 3.maju i četiri broda za prijevoz rasutog tereta u pulskom Uljaniku koji se prema planu trebaju isporučiti do 2013., Pavletić kaže da intenzivno rade na više modela i da je dokapitalizacija ponovno jedna od mogućnosti."
a pored gornjih dobrih vijesti još i slijedeća: http://hr.seebiz.eu/transport/larry-spears-dolaze-bolja-vremena-za-brodare/ar-4531/
eto brodara za građevinarima! puška samo što nije pukla..
atpl već polijeće, likvidnost pristojna, ide ukrcaj
a pored gornjih dobrih vijesti još i slijedeća: http://hr.seebiz.eu/transport/larry-spears-dolaze-bolja-vremena-za-brodare/ar-4531/
eto brodara za građevinarima! puška samo što nije pukla..
Pazi da te ne ubije ta puska… jer sudeći po napisanom, nisi baš vičan hendlovanju oružjem.
Pazi da te ne ubije ta puska… jer sudeći po napisanom, nisi baš vičan hendlovanju oružjem.
[/quote]
Hoćeš reći, kriva procjena, zar ne? Ja bih prije rekao samo loš timing… Pričekajmo još malo, pa će i to doći na svoje. Danas je gotovo sve crveno, jer su burze cijelog svijeta crvene zbog USA podatka o zapošljavanju. Sutra je već novi dan. A tek preksutra…
Ipak, zahvaljujem na kritici. Dobrodošla je ako je dobronamjerna… a vjerujem da jest! Jer, mi smo već stari prijatelji…
pioneer, je li to pouzdana informacija, ili nagađanje?
mislim da je svima nama puna pipa ulpl-r-a na ovim razinama.
600,00 kn +-20 kn gore dolje. da smo izašli i lovili nešto drugo, davno bismo povećali dobit, ali ovdje smo utaboreni jer ulpl "samo što nije poletjela"…
I svako malo priče o dokapu? Zašto sad? Nemaju love pa im treba injekcija? Za što?
ovdje se samo gluposti blebetaju
zato sam i prestao pisati po ulpl forumu
a dobra firma ta ULPL sa dobrom perspektivom
pioneer, je li to pouzdana informacija, ili nagađanje?
mislim da je svima nama puna pipa ulpl-r-a na ovim razinama.
600,00 kn +-20 kn gore dolje. da smo izašli i lovili nešto drugo, davno bismo povećali dobit, ali ovdje smo utaboreni jer ulpl "samo što nije poletjela"…
I svako malo priče o dokapu? Zašto sad? Nemaju love pa im treba injekcija? Za što?
u pravu si, i meni ga je već puna kapa. ali, sve što sam prije pisao jest istina. mislim da svi znamo da je to odlična firma, ali pati na porastu cijene, jer je brodarski sektor dosad izvan fokusa. ako malo pogledate ostale HR brodare, vidjet ćete da je situacija gotovo identična. osim atpl, čije su oscilacije nešto življe, ali ništa značajno. pretpostavljam da će scenario biti kao i mnogo puta prije – najprije krene atpl, a za njim i ostali brodari. ulpl tu među inima vidim najatraktivnijim.
ali kad?! možda već sutra, na Veliki petak… no, kako god, u odnosu na ostale Crobex sastavnice, ulpl i atpl su sad debelo (i fundamentalno) podcijenjene, pa će sigurno biti interesantne za kupnju od sutra pa nadalje. ne budu li to znali prepoznati najprije mali, vjerujem da će fondovi i inozemni ulagači. a onda će za njima morati i mali…
i na kraju dokap – bude li proveden kao i prije, onda bi to za dioničare mogla biti odlična vijest, jer ćemo vjerojatno dobiti mogućnost dokupa za višestruko nižu cijenu od tržišne. to do deadline dana nedvojbeno znači i porast tržišne cijene.
osobno ovu dionicu čuvam, jer vjerujem da je zlatna. mnogi vjeruju da za ulaz u nju ima vremena, jer se tako zaista i čini, ali će to ‘vrijeme’ naglo nestati kad Netko u nju naglo i upadne. dakako, ovo je moje viđenje. ne nagovaram ni na kupnju ni na prodaju. bilo bi mi žao da netko zbog mog posta požali ili pomisli da je nešto propustio na drugim dionicama. ako već jest, isprika. ako vam je neka zadovoljština, i ja sam s vama u ulpl i čekam. strpljivo.
pioneer,
vješto si izbjegao konkretan odgovor o dokapu.
znaš li pouzdano ili samo nagađaš da će VRLO SKORO doći do dokapitalizacije?
I jako važno – zašto? ako je ulpl zlatna firma sa još zlatnijom perspektivom – čemu dokap?
ko tu koga j.be?
Imaju ili nemaju love?
pioneer,
vješto si izbjegao konkretan odgovor o dokapu.
znaš li pouzdano ili samo nagađaš da će VRLO SKORO doći do dokapitalizacije?
I jako važno – zašto? ako je ulpl zlatna firma sa još zlatnijom perspektivom – čemu dokap?
ko tu koga j.be?
Imaju ili nemaju love?
nisam imao namjeru ništa izbjegavati. ne mogu 100% pouzdano tvrditi da će biti dokap. jer bi to značilo da sjedim u upravi. ili nadzornom. ono što pak mogu reći je da mi se potvrdila nedavna Pavletićeva izjava iz Lidera. obzirom da očekuješ široku ekpertizu, sugeriram ti da prvo sam pročitaš spomenuti Liderov članak, pa će ti, vjerujem, sve biti jasno što i zašto.
naglašavam, ne nagovaram ni na kupnju ni na prodaju. pročitaj članak i ocijeni.