ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

LIDER tiskano

ULJANIK PLOVIDBA
Mirno plovi zbog ziheraške poslovne politike

Tvrtka je zbog sklapanja dugoročnih ugovora o iznajmljivanju brodova na vrijeme (time – charter) s fiksnim vozarinama u vrlo povoljnu položaju. Zasad ostvaruje najveće marže od svih brodara u Hrvatskoj.
Ako bi se uspoređivao sa svjetskim brodarskim tvrtkama, tvrde analitičari, pulski brodar našao bi se u vrhu.

ING, mogu li zamoliti za scan cijelog članka ovdje na forumu? rado bih se veselio svim detaljima iz njega, imamo pravu dionicu…

moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju, već su izraz osobnog mišljenja

Gledam malo pokazatelje brodarskih dionica, i ULPL mi se čini najbolja, odlična dividenda zadnjih godina, stalno u profitu itd.

Može li mi netko objasniti zbog čega ova kompanija ima bolje pokazatelje od konkurencije? Ili sam možda u krivu?

Kakva su očekivanja za sljedećih par godina?

pročitao članak u Lideru. ulpl-ova ‘poslovna politika nesklona riziku pokazala se itekako važnim elementom u poslovanju. Sudeći prema brojkama iz 1Q 2011, pozitivan se niz u poslovanju nastavlja…očite su prednosti ulpl i njezinih prije sklopljenih dugoročnih ugovora, zbog čega taj pozitivan niz pretjerano ne začuđuje (Erste analitičar Špoljar). Harambašić (glavna fin. analitičarka RC) pak navodi još jednu prednost – mladu i učinkovitu flotu… Marčelja (prodajni direktor 3. maja) kaže da se suradnja sa ulpl nastavlja na obostrano zadovoljstvo ‘ Pavletić ističe visoku kvalitetu ulpl brodova, te njihovu veću isplativost u usporedbi sa brodovima proizvedenim na Dalekom istoku. U knjizi narudžbi još pet brodovas isporukom do 2013. Obnova Japana bit će velika prilika za sve brodare, pa i ulpl. Očekuje se obnova zbog posljedica prirodnih katastrofa i rekonstrukcije nuklearnih elektrana koja je i inače započela prije desetak godina. Bit će to najveći svjetski radovi, za koje će trebati sve ono sto prevozi ulpl.

Nesumnjivo ulpl najbolji i najperspektivniji brodar u Hrvatskoj, ali i u vrhu svjetskih brodarskih tvrtki!!

pročitao članak u Lideru. ulpl-ova ‘poslovna politika nesklona riziku pokazala se itekako važnim elementom u poslovanju. Sudeći prema brojkama iz 1Q 2011, pozitivan se niz u poslovanju nastavlja…očite su prednosti ulpl i njezinih prije sklopljenih dugoročnih ugovora, zbog čega taj pozitivan niz pretjerano ne začuđuje (Erste analitičar Špoljar). Harambašić (glavna fin. analitičarka RC) pak navodi još jednu prednost – mladu i učinkovitu flotu… Marčelja (prodajni direktor 3. maja) kaže da se suradnja sa ulpl nastavlja na obostrano zadovoljstvo ‘ Pavletić ističe visoku kvalitetu ulpl brodova, te njihovu veću isplativost u usporedbi sa brodovima proizvedenim na Dalekom istoku. U knjizi narudžbi još pet brodovas isporukom do 2013. Obnova Japana bit će velika prilika za sve brodare, pa i ulpl. Očekuje se obnova zbog posljedica prirodnih katastrofa i rekonstrukcije nuklearnih elektrana koja je i inače započela prije desetak godina. Bit će to najveći svjetski radovi, za koje će trebati sve ono sto prevozi ulpl.

Nesumnjivo ulpl najbolji i najperspektivniji brodar u Hrvatskoj, ali i u vrhu svjetskih brodarskih tvrtki!!

Ovom kometaru se nema što dodati sem još jednog pozitivnog podatka u ovoj situaciji a to je jako mali broj zaposlenih, što znači da kad eventuoalno nemaju posla za neki brod ne moraju isplaćivati ni plaće za stalno zaposlenu posadu.
Po meni tko ima još slobodnog kapitala trenuti pad cijene bi trebalo iskiristiti za dokup ovako podcijenjenih dionica.
Lijep pozdrav na ULPL će sigurno teći med i mlijeko kako kaže gospodin Lopina.

Ovom kometaru se nema što dodati sem još jednog pozitivnog podatka u ovoj situaciji a to je jako mali broj zaposlenih, što znači da kad eventuoalno nemaju posla za neki brod ne moraju isplaćivati ni plaće za stalno zaposlenu posadu.
Po meni tko ima još slobodnog kapitala trenuti pad cijene bi trebalo iskiristiti za dokup ovako podcijenjenih dionica.
Lijep pozdrav na ULPL će sigurno teći med i mlijeko kako kaže gospodin Lopina.
[/quote]

Sve je to lijepo napisano, samo neznam gdije je autor teksta vidio pozitivno poslovanje za 1. Q 2011, iako se iz izvještaja može lako zaključiti da će brojke za polugodište biti puno bolje…

[huh]

Molio bih poštovane kolege sa iskustvom da daju procjenu kretanja cijene za ovu dionicu u slijedečih nekoliko dana….. LP

u zadnjih tj dana su dokupili 4300 svojih dionica, znaci da znaju iz prve ruke da nesto vrijede… 😉

pa sve to dokupljeno opet podijele sami sebi 😉
eh, da je biti njihov zaposlenik… 🙂

Ima li tko kakav komentar na otpuštanje 1500 dionica ULPL člana NO Uljanik plovidbe i to cca mjesec dana prije isplate drugog dijela dividende? Slučajno…. ili možda nešto zna što mi neznamo!

Ima li tko kakav komentar na otpuštanje 1500 dionica ULPL člana NO Uljanik plovidbe i to cca mjesec dana prije isplate drugog dijela dividende? Slučajno…. ili možda nešto zna što mi neznamo!

ti si novi ovdje, ha?
[lol]

a otkud informacija da će ostatak dividende biti za cca. mjesec dana?

ti si novi ovdje, ha?
[lol]
[/quote]

Poštovani kolega,

na forumu sam aktivan od 2008., pa sami prosudite jesam li novi ili ne. Na ZSE aktivno trgujem od 2004. Mislim da će moj odgovor zadovoljiti Vašu znatiželju.

New Report

Close