Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ULPL | 14,80 | 192 | 13 | 14,60 | 14,90 | 0,00% |
Ako slijedeći tjedan kupim dionicu imam li pravo na dividendu?
Unaprijed zahvaljujem [smiley]
da, ali za 2011. [kiss]
ovisi o odluci skupštine. nadzorni samo daje prijedlog skupśtini. dakle, 99% da imaš. pričekaj izvješća sa nadzornog idući tjedan, pa ćeš vidjeti.
vjerujem da će dividenda biti jednaka predujmu, a možda i nešto veća, sukladno dividendnoj politici iz prijašnjih godina.
jedino me iznenađuje što je nisu objavili danas kad je skraćeno vrijeme trgovanja i predstoji produženi vikend, jer sam očekivao da žele zadržati ovako nisku cijenu dionica radi vlastitog dokupa iz dividendnog prinosa, a za to je potrebno hlađenje do utorka.
Predviđam da će dividenda biti ukupno 60 kn (35 kn koje je već isplaćeno + 25 kn). Nije loše …..!
vjerojatno računaju na ionako prisutnu uspavanost ulagača ili su se nadali i da će zbog neobjavljivanja rezultata cijena dodatno pasti, pa onda idući tjedan još jeftinije pobrati dodatne dionice.
eh, da imam sad gotovine…
evo divke..od oka 25-26 kn (treba provjeriti)
4.1. Ukupni iznos dividende od 33.000.000,00 kuna rasporeduje se :
– 18.921.105,00 kuna je isplaceno dionicarima Društva na ime predujma
dividende dana 29. ožujka 2011. godine;
– 14.078.895,00 kuna ce se isplatiti sukladno odredbama Statuta Društva i
stanju na racunima kod Središnjeg klirinškog depozitarnog
društva na dan donošenja posebne odluke Glavne skupštine.
da, ostatak dividende je 26 kn. Odlično! Nadao sam se da će biti i više. Čini mi se da su kalkulirali do same sjednice koliko ostaviti u zadržanu dobit, pa su, vjerujem zbog neizvjesne situacije s domaćim i svjetskim oporavkom, ipak odlučili nešto više rezervirati. Nadam se da ovaj njihov oprez neće biti opravdan, ali da je mudar, svakako jest!
16. lipnja 2011.
provjerena informacija? nema je u Odluci NO-a…