ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

sad kad svi znamo kaj to oni imaju izgleda da se možda ne bumo opet čudili rezultatima za 1. kvartal

Barona za moderatora a šefa za direktora ... moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju vrijednosnica

Nije loša ova taktika! Postaviš se za lipu iznad MM, i na bid i na ask, pa neka onda on market-mejkeriše!
Možda ipak ovo povuče malo u zeleno, pred kraj trgovine! [yawn]

stekli su 400 dionica po 650kn, mislim da se namjerno stopa rast kako bi malo po malo kupovali od plasljivaca…

Nisam neki stručnjak po ovom pitanju. Imam jedno pitanje – zanima me dali imam pravo na drugi dio dividende ukoliko prodam dionice iza mislim 25.03.. Dali je to već određeno ili će biti utvrđeno na skupštini. Hvala.

Nisam neki stručnjak po ovom pitanju. Imam jedno pitanje – zanima me dali imam pravo na drugi dio dividende ukoliko prodam dionice iza mislim 25.03.. Dali je to već određeno ili će biti utvrđeno na skupštini. Hvala.

Za drugi dio jos nije donesena odluka.
Mislim da bi moglo biti tek tamo na ljeto

[i]Sve što pišem to je samo moje osobno mišljenje i nije nagovor na k/p.[/i]

Ovo je predujam (ne prvi dio) dividende.
Odluka o dividendi donosi se na skupštini.

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

Pravo na predujam dividende imat će svi dioničari koji 31. ožujka budu upisani u Središnjem klirinškom depozitarnom društvu, a on će biti isplaćen u roku 30 dana od donošenja odluke o isplati.

Novosti
Održana sjednica Nadzornog odbora
Na sjednici NADZORNOG ODBORA ULJANIK PLOVIDBA održanoj dana
04. ožujka 2011. godine,

donesene su slijedeće

O D L U K E

1.Prihvaća se Izvještaj o stanju i poslovanju Društva u 2010. godini
2.Prihvaća se Izvještaj direktora o preuzimanju m/t POMER, te se odobravaju svi pravni poslovi Direktora Društva, uključujući zaključenje primopredajne dokumentacije sa Brodogradilištem 3. MAJ, kao i pratećih ugovora o financiranju primopredajne rate.
3.Utvrđuju se Privremeni financijski izvještaji za GRUPU ULJANIK PLOVIDBE i ULJANIK PLOVIDBU d.d. i uključujući račun dobiti i gubitka za 2010. godinu sa iskazanom dobiti Matice od 72.562.941,22 kuna.
4.Sukladno članku 221. stavak 3. Zakona o trgovačkim društvima Nadzorni odbor ULJANIK PLOVIDBE d.d. daje suglasnost Direktoru ULJANIK PLOVIDBE d.d. na prijedlog Odluke o isplati predujma dividende od 04. ožujka 2011. godine.

Sukladno privremenim rezultatima poslovanja isplatit će se dioničarima Društva predujam dividende u iznosu od 35,00 kn (tridesetipet kuna) po svakoj dionici ULJANIK PLOVIDBE d.d.

Predujam dividende će se isplatiti dioničarima Društva, prema stanju na vlasničkim računima kod Središnjeg klirinškog depozitarnog društva na dan 25. ožujka 2011. godine, i to u roku od 30 dana od donošenja odluke o isplati predujma dividende.

ULJANIK PLOVIDBA d.d.

Na prijašnje postu sam umetnuo krivu informaciju. Stoga donosim ispravak s upozorenjem da po prodaji nakon D day-a nemate pravo na drugi dio dividende.

Molio bih poštovane kolege prognozu kretanja cijene u idućem tjednu???
Postoji li mogućnost vračanja na 620 kn???

Molio bih poštovanog kolegu "kozelj" da da pojašnjenje u vezi drugog dijela dividende…
Hvala

@miki01 i svi ostali

Nema "prvi" i "drugi" dio dividende!

Dividenda se izglasava na skupštini.
Ovo što se sad isplaćuje je predujam dividende.
Dividenda izglasana na Skupštini može biti ista kao i predujam ili veća. Kolika će biti – to ćemo vidjeti na skupštini. Isplata predujma ide kako piše u Odluci koju je postao kozelj.
Isplata dividende najčešće ide prema stanju u SKDD 7 dana prije skupštine ili prema stanju na neki drugi dan koji skupština odredi.
I ja očekujem da će dividenda biti barem 70 kn. Ali je moguće i da bude samo 35kn (što će se podijeliti u predujmu), kao i da bude npr. 100kn (što bi bilo puno, nisam za to).

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

Ovdje se i vlasnicima firme žuri da dođu do "malo" svježeg keša kroz dividendu. Isplata predujma dividende je u roku od 30 dana od dana donošenja odluke, a odluka je donešena 04.03.2011. Znači lova nam sjeda na žiro-račune najkasnije do 04.04.2011. Bogme brzo! [thumbsup]
P.S.
Naravno onima koji na dan 25.03.2011 budu upisani u SKDD-u! 21.03.2011 je zadnji dan za kupnju!

New Report

Close