ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 14:22
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ULPL
14,70
15
1
14,30
14,50
2,80%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

I nikako se ne mogu složiti da mi je ona ikad bila spekulantska dionica. Meni ne. Nisam kockar.
Svi parametri su govorili u prilog tome da je to odlična investicija. Pa ipak pušim…

I ja sam kupovao po 800 i više, ali na ovim razinama sam dokupljivao mjesecima po sitno…. Prosjek mi je pao sa 840 na 640 na 200komada. CIlj mi je 600kom kada se HT, KSST i slični riješe….
Jer, BDI nema šanse da će pasti niže nego sada i svaki daljnji rast BDI-a, dividenda, dovršetak pregovora EU, ulazak u EU, sigurno će dići dionicu za 100%. Ista stvar i za LPLH, a i ATPL i TNPL ako se probude…
To su jaki globalni trendovi gdje ce trezor i MM teško moći držati dionicu dolje…
Nije za spekulacije kao sto sam vec prije napisao, ali za rok od 6mj ili 12mj bez sekiracije dušu dalo…

Ne budi nula od čovjeka. Budi sedam nula!

BDI bi mogao kratkoročno explodirati u narednih par tjedana, jer se gomila potražnja, no zbog velike ponude/konkurencije brodara, taj rast BDI-ja neće biti dužeg vijeka. Već se sad vidi lagani skok BDI-ja prema gore. No koliko znam, BDI nema previše direktnog utjecaja na dionicu ULPL, ali često lansira ATPL pa onda i ULPL indirektno poraste… Sad kad još ATPL i ULPL objave dividende -> trebao bi nas dočekati rast cijene dionice ULPL, zar ne?

ovim laganim tempom,priblizit cemo se cijeni sa ATPL-om
mrak!

bdi je lupio u dno, vozarien nemogu bit jeftinije i vrijeme je za opravak, gospodarstvo se pokrece, proizvodnja i potreba za prijevozom raste…

Oporavak brodara čekam gotovo dvije godine, nisam dočekao. Sreća što je poslovanje i dividenda ulpl-r-a konstantno dobra i to me još uvijek drži u ovoj dionici. Istina nemam ih puno i mogu ih držati kao novac na oročenoj štednji. Ali, moja očekivanja su veća!

Oporavak brodara čekam gotovo dvije godine, nisam dočekao. Sreća što je poslovanje i dividenda ulpl-r-a konstantno dobra i to me još uvijek drži u ovoj dionici. Istina nemam ih puno i mogu ih držati kao novac na oročenoj štednji. Ali, moja očekivanja su veća!

potpisujem.
još samo mogu dodati da se svaki put nerviram kad gledam kako mi prilike za zaradu izmiču, jer ulpl "samo što nije" uzletjela. Žao mi je prodati sada, kad znam na kojim razinama je kupljena, a mislim da vrijedi daleko više.

uskoro dobivamo novi brod…

http://zse.hr/userdocsimages/novosti/Rr6hgOIXjVLY6LXKNP6RRg==.pdf

ima li tko info kad će odluka o dividendi?

nisu jos nista objavili,
krajem 02.mj. bi trebali

Pa sad je kraj 2. mj.?!

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

Svakako će dividenda biti izdašnija od prethodnih godina. Koliko? Ne znam ….. Ali dioničari će biti zadovoljni. Uspoređujući s drugim brodarima ULPL je najbolja već nekoliko godina. Nažalost, mnogi investitori nisu prepoznali tu dionicu ili im smeta poveća zaduženost. Svakako, uprava tvrtku vodi dobro. Stoga ipak preporučujem držati tu dionicu.

New Report

Close