ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

dečki..kad nekom smrkne…drugom svane…to je burza [thumbsup]

čim se navigare pojavi ja sam sigurna da krečemo..e sad u kom pravcu ?

Ima ljudi koji od svog bogatstva nemaju ništa osim straha da će ga izgubiti.

dečki..kad nekom smrkne…drugom svane…to je burza [thumbsup]

čim se navigare pojavi ja sam sigurna da krečemo..e sad u kom pravcu ?
[/quote]
hahaha….. [cool]

samo što nije...

Hi hi, kako je market maker opet dobio po piksi. Izvaljali su ga samo tako. Ne može se tek tako pobjeći od horde poludjelih prodavača.

Sad će morat dizat cijenu da se izvuče iz minusa. Ili to ili se prebacuje na dugoročne ulagače.
[thumbsup]

never surrender

Na zse se navleklo dovolj pajčevine, tudi na delnico uljanik plovbe. Ne vem kaj more iti naprej, prej bo šlo nazaj!

Prav tako tisti market tvorci! Zelo smešno…

Pusti da se stvari same po sebi riješe,ljudi koji ne vjeruju u dionicu iskrcavaju,koji vjeruju u nju kupuju i kad dionica ode iz ruke u ruku i kad se pozicije zauzmu idemo mi prema 750 i preko toga.Samo je pitanje vremena al doći će i njeno vrijeme uskoro.
Tko god da kupuje zadnjih dana morao je bar dva puta razmisliti na što daje stotine i stotine tisuća kuna.I to putem burze.Ja osobno vjerujem da nije u pitanju mecena (koji eto pomaže malim dioničarima),već netko tko planira na ovome profitirati.
Dobro si nedavno zaključio da Uljanik plovidba ima najpotentniji zamašnjak.
[thumbsup]

bem ti… i baš danas ne radi burza kad se u bijelom svijetu (pa i bližoj okolici) sve zeleni… a baš smo mogli na granu iste takve boje [thumbsup]

Odlično si uočio što se događa dioničar! Tapšam te po ramenu! [thumbsup]
Ostali dečki nemojte se ljutiti ako ste propustili kupiti na dnu
Još uvijek je povoljna kupnja, sve ispod 700 kn je super jeftino samo treba imati muda ponovno uložiti lovu u dionice
Ja nemam tih problema jer ne prodajem u panici pa ne moram ni kupovati nazad, strpljivo čekam svoj target pa ću privremeno prodati nekom kome TADA neće biti skupa [thumbsup]

Nadam se da smo ovom žustrom raspravom oko trejdanja,pomogli mnogim malim ulagačima (koji ne sudjeluju aktivno na ovom forumu, ali ga prate) koji su jednako zbunjeni kao i svi mi koji pišemo na ovu temu.Savjetovanje o trejdanju kao izlazu iz debelog ili manje debelog minusa,je u najmanju ruku neoprezno,ponekad i svjesno obamnjivanje, i pokušaj dodatnog zbunjivanja, a time i "šišanje naivnih ovčica" koje se upuste u takve rizike.
Tko se bavi trejdom, kao načinom zarade,po mojem mišljenu,neka otvori novi topic,i neka tamo jedni drugima "savjetuju" s čime da dilaju.
Ovaj topic ULPL večinom čine ljudi kojima kratkoročni trejd nije izvor zarade,već su to ljudi koji nove vrijednosti stvaraju na svojim radnim mjestima,a ulaganje u dionice smatraju kao nekom vrstom štednje, i oplemenjivanje kapitala stvorenog od rada.
Ja sam takav dojam stekao, iako ima kako vidim i drukera,tj.trejdera kojima najviše pašu ove oscilacije.
Topic ULPL bi trebao najviše govoriti o stanju u brodarstvu,brodogradnji,vozarinama,radu uprave Društva,i sve što je u vezi sa djelatnostima kojima se bavi ULPL.
O tome je zadnje vrijeme jako malo govori,pa su nestali sa topica (ili se vrlo rijetko javljaju) kolege koje su stručno pratile,izvješavale nas o novogradnjama,rezalištima,potražnji i ponudi bukl carriera,cijenama vozarina,pomorcima,analiza financijskih izvještaja..etc.etc.
Neću nabrajati kolege na koje se ovo odnosi, oni će se prepoznati.
Molio bih vas,vratite se na topic,razgovarajmo konstruktivno o problemima,i ne dozvolimo da nas trejderi zavade.
Ulagač je long time runner,a trejderi žive od danas do sutra.Danas je bogataš,sutra kopa po kontenjerima.Kocka je vrlo opasna,pogotovo ako nisi krupije.

kolega ni jedna dionica se ne smije držati predugo, jer bi vam se moglo desiti da i nakon par godina ne ostvarite nikakvu zaradu. Osobno vjerujem u blagi oporavak brodara, no kriza je još uvijek vrlo izražena. I meni se ulpl činila kao dobra firma, no sada ju zbog velikog zaduženja ipak vidim puno niže

kolega ni jedna dionica se ne smije držati predugo, jer bi vam se moglo desiti da i nakon par godina ne ostvarite nikakvu zaradu. Osobno vjerujem u blagi oporavak brodara, no kriza je još uvijek vrlo izražena. I meni se ulpl činila kao dobra firma, no sada ju zbog velikog zaduženja ipak vidim puno niže

Nije bitno pitanje tko je toliko kupio, ni tko je toliko prodao, nego pitanje zbog čega se to događa baš u ovom trenutku i zbog čega u tolikom obimu. Čak i ona najjednostavnija logika nam nalaže da su oba ulagača ne samo bogati već i dobro proračunati, pa zapravo nije za očekivati da će na kraju kroz te i slijedeće transakcije izgubiti ni jedan ni drugi. A za to vrijeme, narod će gledat u čudu, i dok će se neki diviti, neki će biti cinični. Nekad se stvari jasno vide na tržištu. Meni prodaja ne pada na pamet, pogotovo ne sada. Ja ću i dalje čekati ono što sam na početku zacrtao.

Znaju li Pavletić Šorc, Zevnik, Končar…. da netko koristi njihova prezimena i inicijale kako bi uvjerio druge ulagače da članovi uprave i dioničari iz top 10 ULPL sudjeluju na topicu ULPL i hvale ovu dionicu?? Ovo ulazi u domenu teške manipulacije (vjerojatno i prevare ulagača i dioničara ULPL) pa molim da se hitno očituju nevedene osobe jesu li to doista oni, inače ću ovo prijaviti HANFI! [angry]

dugoročni dioničari (držioničari) su na burzi pušioničari - trejdanje je zakon.

Ovo su pravno neutemeljene poveznice,insinuacije i prijetnje kojima je svrha čista manipulacija i zbunjivanje forumaša.To je ujedno i vrijeđanje ostalih forumaša koje dotični očito je smatra neukima.Ukoliko bi navedeno ipak bila istina moderatori i Hanfa bi tome davno doskočili.Stoga molim moderatora da se očituje ukoliko je potrebno.Ako nije molim da se gospodin koji galami i prijeti kazni žutim kartonom.
Zapravo sam htio reći da treba imati na umu da cijena dionice neće biti na najvišoj razini onda kada svima bude jasno kako se ponovno odlično zarađuje, mislim da će cijena narasti daleko prije nego mi to ovdje zaključimo opravdanim na temelju nekih povijesnih podataka o vozarinama i cijeni dionice.
Zato mislim da je i dalje najpametnije čvrsto držati dionicu.
Čini mi se da su pred nama bolja vremena i najgore je prošlo [thumbsup]

od kad ste pozvali na kupnju ove dionice ona je skliznula sa 660 na 595kn, ja i dalje pozivam na oprez.

Nema problema onda "dpavleticu" da od Pavletića iz ULPL zatražimo očitovanje da li on piše pod ovim vašim nickom ili to čini netko treći s ciljem da prevari ulagače, zar ne? Sigurno i HANFA sa zanimanjem čeka odgovor jesu li to doista uvaženi čelnici iz ULPL koji ovdje pišu ili se netko manipulativno predstavlja njihovim imenima da prevari forumaše? Jedva čekamo službena očitovanja pa da vidimo laže li koza ili rog [thumbsup]

dugoročni dioničari (držioničari) su na burzi pušioničari - trejdanje je zakon.

New Report

Close